Вернуться назад Распечатать

Млинці на кефірі - рецепт

Млинці на кефірі - рецепт
Млинці - традиційне блюдо російської кухні, яке люблять усі без винятку. Мало хто може встояти від аромату і дивовижного смаку цієї випічки. Їх можна подавати з медом, маслом, варенням, згущеним молоком і т. д. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування смачних млинців на кефірі.

Ажурні млинці на кефірі


Інгредієнти:

  • кефір - 2 ст.;

  • пшеничне борошно - 2 ст.;

  • цукровий пісок, сіль - за смаком;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • крутий окріп - 1 ст.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати ажурні млинці на кефірі. Отже, спочатку насипати в миску борошно. Потім додаємо цукор, кладемо щіпку солі і перемішуємо. Окремо до кефіру вбиваємо яйця. Після цього отриману масу виливаємо до борошна і вимішуємо тісто обережно. В крутий окріп додаємо соду і відразу ж виливаємо суміш у миску. Ретельно розмішуємо і даємо вистоятися хвилин 5. Після цього додаємо до маси масло, і доводимо все до однорідного стану. Тепер приступаємо до випікання млинців. Наливаємо тісто на розігріту сковороду і обсмажуємо з двох сторін. Подаємо заварні млинці на кефірі з медом, сметаною або варенням.

    Млинці з яблуками на кефірі


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 1 ст.;

  • червоні яблука - 1 шт.;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • ванілін - за смаком;

  • цукровий пісок - 2 ст. ложки;

  • розпушувач або сода - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    У глибокій мисці змішуємо яйця, кефір, кладемо цукор, ванілін і щіпку солі. Окремо просіваємо розпушувач з борошном і поступово всипаємо до кефіру. Яблука миємо, витираємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. З'єднуємо отриману масу з тестом і перемішуємо. У сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо до гарячого стану і наливаємо великою ложкою або ополоником млинці. Смажимо на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Готові млинчики посипаємо цукром, або поливаємо згущеним молоком.

    Пишні млинці на кефірі


    Інгредієнти:

  • яйце - 3 шт.;

  • кефір - 2 ст.;

  • молоко - 2 ст.;

  • пшеничне борошно - 25 склянки;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль, цукор - за смаком.


  • Приготування
    Кефір підігріваємо приблизно до температури 36-37 градусів, постійно помішуючи. Потім, в теплий кефір додаємо трохи соди, розбиваємо яйця і розмішуємо до однорідної маси віночком. Далі поступово всипаємо борошно, цукор, сіль і знову все вимішуємо. Тепер настала черга молока: нагріваємо його до температури 120 градусів, іншими словами, доводимо до кипіння і відразу ж вливаємо в млинцеву масу. Енергійно все розмішуємо, щоб не утворилося жодних грудок. Тісто має вийти дуже - дуже пишним, з безліччю дрібних бульбашок. Тепер переходимо до випічки. Тут теж є один нюанс: спочатку гарненько прогріваємо сковорідку, потім акуратно наливаємо олію і як слід, підігріваємо його! Наливаємо трохи тесту на сковороду і смажимо до тих пір, поки всі бульбашки не полопаються, а потім швидким рухом перевертаємо млинець і чекаємо ще хвилинку - дві. Ось і все, смачненькі товсті млинці на кефірі готові!
    Млинці на кефірі - рецепт

    Млинці на кефірі без яєць


    Інгредієнти:

  • кефір - 2 ст.;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки

  • борошно.


  • Приготування
    Змішуємо сіль, соду, кефір, рослинне масло і цукор. Ретельно все перемішуємо і поступово всипаємо борошно. Наливаємо готове тісто на розігріту сковороду і підсмажуємо їх з обох боків до рум'яного стану. Подаємо тонкі млинці на кефірі до столу, присипавши їх цукровою пудрою або полив полуничним сиропом.