Млинці без соди
Є безліч різних рецептів приготування блінов . Одні господині готують їх на дріжджах, інші роблять тільки на соді. Але якраз у російській кухні здавна соду для приготування млинців не використовували, це скоріше західний підхід. Ми розповімо вам прості рецепти приготування смачних млинців без соди.
Інгредієнти:
кефір 32%-ної жирності - 300 г;
мінеральна газована вода - 300 мл;
яйця - 3 шт.;
цукор - 2-3 ст. ложки;
сіль - за смаком;
вершкове масло - 100 г;
борошно - 1 склянка.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо, домашній кефір злегка підігріваємо. У кефір вливаємо мінеральну воду, додаємо цукор, просіяне борошно і сіль. Розмішуємо, щоб вийшло однорідне тісто. Потім залишаємо його хвилин на 20 і смажимо млинці. До речі, сковороду при цьому можна і не змащувати олією - млинці і так знімаються дуже добре.
Інгредієнти:
молоко - 500 г;
яйця - 3 шт.;
борошно пшеничне - 250 г;
сіль - 05 ч. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
рослинне масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Розбиваємо яйця в миску і злегка збиваємо. Додаємо 300 г молока, цукор і сіль. Гарненько перемішуємо. Якщо ви млинці готуєте для десерту, то цукру можна покласти більше. Потім всипаємо просіяне борошно. В отриману масу поступово вливаємо решту молока і розмішуємо до однорідності, щоб не залишилося грудочок. За отримане тісто консистенції повинна нагадувати рідку сметану.
Тепер вливаємо олію і перемішуємо. Також замість нього можна використовувати і розтоплене вершкове масло. Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її будь-яким жиром. Це може бути рослинне масло, сало чи масло. Наливаємо тісто. Обсмажуємо млинці з двох сторін. Потім стопкою викладаємо їх на тарілку. Подавати їх можна з медом, сметаною, згущеним молоком або джемом. А можна загорнути в них будь-яку начинку.
Інгредієнти:
молоко кисле - 250 мл;
цукор - 4 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
рослинна олія - 15 мл;
борошно - 100 г;
ванільний цукор - 1 пакетик.
Приготування
Гарненько розтираємо яйця з цукром. Важливо, щоб цукор повністю розчинився, інакше млинці будуть пригорати. Потім вливаємо кисле молоко, ванільний цукор і розмішуємо до однорідного стану. Потім всипаємо борошно і інтенсивно перемішуємо все віночком. Коли тісто доведено до консистенції, що нагадує згущене молоко, вливаємо олію і знову розмішуємо. Наливаємо на розпечену сковороду без масла трохи тіста, повертаємо сковороду, щоб воно рівномірно розподілилося і смажимо млинець спочатку з одного боку, потім перевертаємо його і смажимо з другої сторони.
Інгредієнти:
кефір - 3 склянки;
цукор - 1 ст. ложка;
борошно - 2 склянки;
сіль - 05 ч. ложки;
яйця - 2 шт.;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки перетираємо з цукром і сіллю до однорідного стану, вливаємо кефір (2 склянки) і, помішуючи, всипаємо просіяне борошно. Потім доливаємо залишився кефір. Окремо збиваємо білки до стану пишної піни і акуратно вводимо їх в тісто. Перемішуємо в напрямку зверху вниз.
Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом, наливаємо трохи тіста, повертаючи сковороду, рівномірно розподіляємо його і смажимо млинець спочатку з одного боку, потім перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку. Тонкі млинці без соди викладаємо на плоске блюдо і злегка кожен шар змащуємо вершковим маслом. Також за бажанням кожен млинець можна посипати цукром.
Рецепт млинців на кефірі без соди
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо, домашній кефір злегка підігріваємо. У кефір вливаємо мінеральну воду, додаємо цукор, просіяне борошно і сіль. Розмішуємо, щоб вийшло однорідне тісто. Потім залишаємо його хвилин на 20 і смажимо млинці. До речі, сковороду при цьому можна і не змащувати олією - млинці і так знімаються дуже добре.
Рецепт млинців без соди
Інгредієнти:
Приготування
Розбиваємо яйця в миску і злегка збиваємо. Додаємо 300 г молока, цукор і сіль. Гарненько перемішуємо. Якщо ви млинці готуєте для десерту, то цукру можна покласти більше. Потім всипаємо просіяне борошно. В отриману масу поступово вливаємо решту молока і розмішуємо до однорідності, щоб не залишилося грудочок. За отримане тісто консистенції повинна нагадувати рідку сметану.
Тепер вливаємо олію і перемішуємо. Також замість нього можна використовувати і розтоплене вершкове масло. Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її будь-яким жиром. Це може бути рослинне масло, сало чи масло. Наливаємо тісто. Обсмажуємо млинці з двох сторін. Потім стопкою викладаємо їх на тарілку. Подавати їх можна з медом, сметаною, згущеним молоком або джемом. А можна загорнути в них будь-яку начинку.
Млинці на кислому молоці без соди
Інгредієнти:
Приготування
Гарненько розтираємо яйця з цукром. Важливо, щоб цукор повністю розчинився, інакше млинці будуть пригорати. Потім вливаємо кисле молоко, ванільний цукор і розмішуємо до однорідного стану. Потім всипаємо борошно і інтенсивно перемішуємо все віночком. Коли тісто доведено до консистенції, що нагадує згущене молоко, вливаємо олію і знову розмішуємо. Наливаємо на розпечену сковороду без масла трохи тіста, повертаємо сковороду, щоб воно рівномірно розподілилося і смажимо млинець спочатку з одного боку, потім перевертаємо його і смажимо з другої сторони.
Тонкі млинці без соди
Інгредієнти:
Приготування
Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки перетираємо з цукром і сіллю до однорідного стану, вливаємо кефір (2 склянки) і, помішуючи, всипаємо просіяне борошно. Потім доливаємо залишився кефір. Окремо збиваємо білки до стану пишної піни і акуратно вводимо їх в тісто. Перемішуємо в напрямку зверху вниз.
Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом, наливаємо трохи тіста, повертаючи сковороду, рівномірно розподіляємо його і смажимо млинець спочатку з одного боку, потім перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку. Тонкі млинці без соди викладаємо на плоске блюдо і злегка кожен шар змащуємо вершковим маслом. Також за бажанням кожен млинець можна посипати цукром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Млинці на кефірі - рецепт
Млинці - традиційне і неймовірно смачне блюдо російської кухні, улюблене багатьма. Їх зазвичай подають з медом, варенням, сметаною і т. д. Давайте
Млинці з ковбасою
Млинці можна їсти зі сметаною або варенням, а можна зробити з них самостійне блюдо, загорнувши в них начинку - солодку або м'ясну. Сьогодні ми
Млинці з сиром
Хто з нас не любить таку чудову смакота як млинці? Напевно таких знайдеться небагато. Подати їх можна просто так, або з варенням, медом і т. д. І
Млинці з кукурудзяного борошна
Млинці - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють і дорослі, і діти. Готують їх різними способами і подають з соусами, варенням, сметаною. І
Сирні млинці
Млинці - універсальна страва російської кухні. Вони можуть виступати в якості основного блюда, якщо приготовані з м'ясом або грибами, а також десерту
Млинці на ряжанці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно