Є безліч різних рецептів приготування блінов . Одні господині готують їх на дріжджах, інші роблять тільки на соді. Але якраз у російській кухні здавна соду для приготування млинців не використовували, це скоріше західний підхід. Ми розповімо вам прості рецепти приготування смачних млинців без соди.
Рецепт млинців на кефірі без соди
Інгредієнти: кефір 32%-ної жирності - 300 г; мінеральна газована вода - 300 мл; яйця - 3 шт.; цукор - 2-3 ст. ложки; сіль - за смаком; вершкове масло - 100 г; борошно - 1 склянка. Приготування Вершкове масло розтоплюємо, домашній кефір злегка підігріваємо. У кефір вливаємо мінеральну воду, додаємо цукор, просіяне борошно і сіль. Розмішуємо, щоб вийшло однорідне тісто. Потім залишаємо його хвилин на 20 і смажимо млинці. До речі, сковороду при цьому можна і не змащувати олією - млинці і так знімаються дуже добре.
Рецепт млинців без соди
Інгредієнти: молоко - 500 г; яйця - 3 шт.; борошно пшеничне - 250 г; сіль - 05 ч. ложки; цукор - 1 ст. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Розбиваємо яйця в миску і злегка збиваємо. Додаємо 300 г молока, цукор і сіль. Гарненько перемішуємо. Якщо ви млинці готуєте для десерту, то цукру можна покласти більше. Потім всипаємо просіяне борошно. В отриману масу поступово вливаємо решту молока і розмішуємо до однорідності, щоб не залишилося грудочок. За отримане тісто консистенції повинна нагадувати рідку сметану.
Тепер вливаємо олію і перемішуємо. Також замість нього можна використовувати і розтоплене вершкове масло. Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її будь-яким жиром. Це може бути рослинне масло, сало чи масло. Наливаємо тісто. Обсмажуємо млинці з двох сторін. Потім стопкою викладаємо їх на тарілку. Подавати їх можна з медом, сметаною, згущеним молоком або джемом. А можна загорнути в них будь-яку начинку.
Млинці на кислому молоці без соди
Інгредієнти: молоко кисле - 250 мл; цукор - 4 ст. ложки; яйця - 2 шт.; рослинна олія - 15 мл; борошно - 100 г; ванільний цукор - 1 пакетик. Приготування Гарненько розтираємо яйця з цукром. Важливо, щоб цукор повністю розчинився, інакше млинці будуть пригорати. Потім вливаємо кисле молоко, ванільний цукор і розмішуємо до однорідного стану. Потім всипаємо борошно і інтенсивно перемішуємо все віночком. Коли тісто доведено до консистенції, що нагадує згущене молоко, вливаємо олію і знову розмішуємо. Наливаємо на розпечену сковороду без масла трохи тіста, повертаємо сковороду, щоб воно рівномірно розподілилося і смажимо млинець спочатку з одного боку, потім перевертаємо його і смажимо з другої сторони.
Тонкі млинці без соди
Інгредієнти: кефір - 3 склянки; цукор - 1 ст. ложка; борошно - 2 склянки; сіль - 05 ч. ложки; яйця - 2 шт.; рослинна олія для смаження. Приготування Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки перетираємо з цукром і сіллю
до однорідного стану, вливаємо кефір (2 склянки) і, помішуючи, всипаємо просіяне борошно. Потім доливаємо залишився кефір. Окремо збиваємо білки до стану пишної піни і акуратно вводимо їх в тісто. Перемішуємо в напрямку зверху вниз.
Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом, наливаємо трохи тіста, повертаючи сковороду, рівномірно розподіляємо його і смажимо млинець спочатку з одного боку, потім перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку. Тонкі млинці без соди викладаємо на плоске блюдо і злегка кожен шар змащуємо вершковим маслом. Також за бажанням кожен млинець можна посипати цукром.