Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці на кефірі

17-03-2015, 14:23
1 708
Заварні млинці на кефірі
Млинці пекли ще з язичницьких часів, як символ Сонця. Сьогодні кожна господиня в хаті пече млинці для своїх рідних і знайомих, адже солодкий млинець - прекрасний варіант сніданку. Вони можуть бути звичайні, можуть бути з начинкою, бувають і солодкі і несолодкі, млинці бувають заварні і звичайні, на кефірі, на молоці, на воді. Ми ж розповімо вам, як приготувати заварні млинці на кефірі, рецепт дуже простий.

Заварні млинці на кефірі


Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст. л.;

  • кефір - 05 л;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль - 1/2 ч. л.;

  • цукор - 1 год .л.;

  • окріп - 1 ст.;

  • сода - 1/2 ч. л.;

  • рослинна олія - 4 ст. л.


  • Приготування
    У скляному або емальованому посуді збираємо разом інгредієнти: кефір, яйця, сіль, цукор (кількість - за вашим смаком). Все збиваємо як слід міксером і отриману суміш перелити в каструльку. Ставимо каструльку на вогонь і підігріваємо заготовку для тіста приблизно до 50-60 градусів (перевіряйте «на око»). Борошно необхідно просіяти, щоб вона стала повітряна, нагодована повітрям. Висипаємо її до суміші і як слід перемішуємо міксером, щоб не залишилося грудочок. Беремо склянку окропу і додаємо в нього пів чайної ложечки соди. Як тільки пішла реакція - додаємо в тісто і активно перемішуємо. Тісто виходить пузирчатое. Наприкінці додамо рослинне масло і все ретельно перемішати ложкою. Заварні млинці на кефірі і окропі смажимо на розпеченій сковороді і підрум'янюємо на ваш смак.

    Заварні млинці


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • кефір - 600 мл;

  • сіль - за смаком;

  • цукор - за смаком;

  • розпушувач - 1 упаковка;

  • молоко - 1 ст.;

  • рослинне масло - 1 ст. л.;

  • вершкове масло - 50 р.


  • Приготування
    Заварні млинці на кефірі будемо робити ще й з молоком. Кефір перед приготуванням потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб він став кімнатної температури. Яйця розбиваємо і збиваємо міксером, додавши сіль і цукор за смаком. Борошно просіваємо через сито, попередньо підмішати до неї пакетик з розпушувачем. Можна використовувати і соду, але тоді її потрібно погасити в окропі. В яйця додаємо кефір і поступово підмішуємо просіяне борошно з розпушувачем. Перемішуємо так, щоб тісто було схоже на густу сметану. Тепер беремо молоко і доводимо його до кипіння. Постійно помішуючи, вливаємо його в наше тісто - воно при цьому стає кремоподобним. Рідку масу потрібно залишити постояти двадцять хвилиночок і тільки після цього додаємо в нього рослинне масло. Ретельно перемішуємо і починаємо смажити пористі смачні заварні млинці.

    Млинці на заварному тісті з кефіром


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • кефір - 05 л;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 2 ст. л.;

  • сода - 1 ч. л.;

  • сіль - за смаком;

  • раст. олія - 3 ст. л;

  • вода холодна - 1 ст.;

  • вода (окріп) - 1 ст.


  • Приготування
    Перед приготуванням в кефір потрібно додати соду і відставити убік, щоб вона прошипіла. А тим часом необхідно окремо змішати яйця (трохи збивши міксером), воду (поки беремо тільки холодну), сіль, цукор, тільки після цього додаємо кефір з гашеного в ньому содою. Поступово помішуючи, додаємо борошно.
    Заварні млинці на кефірі
    Всі інгредієнти повинні ретельно перемішатися, щоб не залишилося грудочок. Надійніше все збити міксером. Після збивання додаємо рослинне масло. І на завершення додаємо головний інгредієнт, який і робить тісто заварним. Тоненькою цівкою вливаємо крутий окріп і ретельно перемішуємо тісто для млинців. Випікаємо їх з двох боків на дуже сильно розігрітій сковороді.
    Взагалі немає принципової різниці, який ви берете основний інгредієнт. Заварні млинці виходять відмінні як на кефірі, так і на будь-якому іншому кисломолочному продукті: ряжанка, домашній кисляку або йогурті.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні млинці
    Картопляні млинці
    Млинці на основі картоплі виходять трохи більш ніжними, ніж усім відомі деруни, а готуються аналогічно - з тертої картоплі, або пюре: швидко і дуже
    Млинці на кефірі - рецепт
    Млинці на кефірі - рецепт
    Млинці - традиційне і неймовірно смачне блюдо російської кухні, улюблене багатьма. Їх зазвичай подають з медом, варенням, сметаною і т. д. Давайте
    Заварні гречані млинці
    Заварні гречані млинці
    Млинці - популярне блюдо російської кухні. А чи знаєте ви, що їх можна приготувати з гречаної муки? Ні, тоді давайте розберемося, як спекти дивовижні
    Млинці з кукурудзяного борошна
    Млинці з кукурудзяного борошна
    Млинці - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють і дорослі, і діти. Готують їх різними способами і подають з соусами, варенням, сметаною. І
    Млинці без соди
    Млинці без соди
    Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними
    Млинці на ряжанці
    Млинці на ряжанці
    Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно