Заварні гречані млинці

Рецепт гречаних заварних млинців
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
Отже, для приготування заварних млинців , гречану висипаємо борошно з цукром в глибоку миску, вливаємо окріп, інтенсивно всі розмішуючи. Якщо в процесі заварювання утворилися грудочки, ретельно розтираємо їх ложкою і залишаємо опару охолонути до теплого стану. Потім гречану масу вмішуємо дріжджі, вливаємо молоко і ставимо в холодильник на всю ніч.
Вранці миску з опарою переставляємо в теплу воду і злегка підігріваємо. У другій мисці збиваємо в міцну піну яйця з цукром, сіллю і маслом. Після цього виливаємо яєчну суміш гречану масу, розмішуємо, додаємо пшеничне борошно і замішуємо густе мажущее тісто. Розігріваємо сковорідку, дно змащуємо олією, викладаємо кілька ложок тесту і розмазуємо його в невелике коло. Смажимо млинці на середньому вогні з двох сторін. Подаємо готову страву не з солодкими, а з солоними добавками: ікрою, сметаною, солоною рибою, хріном , оливками.
Гречані заварні млинці на дріжджах
Інгредієнти:

Борошно просіваємо заздалегідь і поступово додаємо в каструлю з киплячим молоком, перемішуємо до отримання однорідної маси, накриваємо рушником і даємо суміші трохи охолонути. А цим часом беремо сухі дріжджі розводимо їх в невеликій кількості молока, вливаємо в заварне тісто, добре вимішуємо, додаємо сіль, цукор, розмішуємо і даємо масі піднятися, поставивши її в тепле місце. Рівно за 1 годину до випікання млинців додаємо яєчні жовтки, сметану, а потім додаємо збиті в густу піну білки. Обережно все розмішуємо, даємо піднятися і випікаємо на розігрітому топленому маслечко з обох сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти

Дріжджові млинці
Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в

Млинці з ікрою
Раніше млинці з ікрою вважалися делікатесним ласощами, однак з появою рибних продуктів в широкому асортименті на полицях супермаркетів, ікри стало

Заварні млинці на кефірі
Солодкі млинці - це прекрасний і смачний варіант сніданку для всієї родини. Їх можна пекти на кисляку, ряжанка, молоко, йогурт. І сьогодні ми

Пшоняні млинці
Пшоняні млинці - це популярний мордовське блюдо, яке готується з пшоняної каші або борошна. Його називають пачат. Давайте розглянемо декілька цікавих

Млинці з кукурудзяного борошна
Млинці - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють і дорослі, і діти. Готують їх різними способами і подають з соусами, варенням, сметаною. І

Млинці на ряжанці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно