Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дріжджові млинці

Дріжджові млинці

17-03-2015, 14:35
1 151
Дріжджові млинці
Якщо ви любите млинці, але не можете знайти ідеальний рецепт, по якому у вас би виходили повітряні і смачні вироби, ми розповімо, як приготувати млинці на дріжджах, які мають всі шанси стати вашими улюбленими.

Рецепт дріжджових млинців


Процес приготування дріжджових млинців по даному рецепту є досить копіткою, але результат того вартий.
Інгредієнти:

  • молоко - 750 мл;

  • борошно - 280-300 г;

  • масло вершкове - 3-4 ст. ложки;

  • яйця - 2-3 шт.;

  • цукор - 1-2 ст. ложки;

  • дріжджі - 20 г;

  • вода - 250 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Щоб у вас вийшло гарне дріжджове тісто для млинців, вода повинна бути теплою. Додайте в неї 1 ч. ложку цукру, розмішайте, туди ж розкришите дріжджі і ретельно перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися. Потім потроху всипайте просіяне борошно (1 ст.) і добре все заважайте. Після цього накрийте опару рушником і поставте в тепло.
    Вершкове масло розтопіть і дайте йому охолонути. Білки відокремте від жовтків, перетріть останні з залишками цукру і додайте їх в опару. Туди ж відправте сіль і остигле масло? гарненько все перемішайте. Потім по черзі додайте по 1/2 ст. борошна 1/2 ст. молока. Кожен раз всипаючи борошно, добре перемішувати тісто, теж саме робіть після вливання молока.
    Накрийте тісто рушником і знову поставте в тепле місце. Після того, як воно підніметься, перемішайте його і знову залиште підходити. Коли тісто підійде, додати в нього білки, збиті з сіллю, перемішайте все, і залиште підніматися.
    Тепер можете починати смажити млинці. Розігрійте сковороду, зачерпує ополоником тісто, налийте його на середину, рівномірно розподіліть і смажте з двох сторін по кілька хвилин.

    Млинці дріжджові на кефірі


    Для тих, хто віддає перевагу піч на кефірі, ми поділимося способом, як зробити на ньому дріжджові млинці.
    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • кефір - 1 склянка;

  • борошно - 1 1/4 ст.;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • гаряча вода - 2/3 ст.;

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Насипте в миску півсклянки борошна, цукор, дріжджі і сіль, залийте це теплим кефіром і перемішайте, потім накрийте миску рушником і відправте в тепло на 30 хвилин. Після цього додайте в тісто збиті віночком яйця, залишки борошна і акуратно влийте воду, весь час помішуючи масу.
    Знову залиште тісто в теплі на 20 хвилин. Після чого влийте масло, перемішайте і смажте млинці.

    Рецепт тонких дріжджових млинців


    Інгредієнти:

  • молоко - 850 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • яйце - 2 шт.;

  • свіжі дріжджі - 30 г;

  • ванільний цукор - 10 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • борошно - 500 г;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Дріжджі розкришите в тарілку, додайте столову ложку цукру і 100 мл теплого молока, і залиште опару в теплі. В цей час, що залишився молоко всипте сіль, борошно, залишки цукру, туди ж відправте збиті яйця і приготовану опару. Все ретельно перемішайте, накрийте рушником і залиште на годину для підйому.
    В піднялося тісто влийте розтоплене вершкове і рослинне масло, додайте ванільний цукор. Добре перемішайте і знову накривши, залиште стояти близько години. Після цього нагрійте сковороду і починайте смажити млинці. Вони вийдуть тонкими і ажурними.
    Готові млинці можна подавати з фаршем , або грибами , а можна просто змастити вершковим маслом і посипати цукром.

    Рецепт товстих дріжджових млинців


    Інгредієнти:

  • молоко - 5 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • сухі дріжджі - 2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 200 г;

  • борошно - 2 ст.;

  • цукор - 40 г;

  • сіль - щіпка;

  • Дріжджові млинці
  • рослинна олія - 15 мл


  • Приготування
    Розведіть дріжджі в 1/3 ст. теплого молока, до них додайте сіль, цукор, яйця і половину попередньо розтопленого вершкового масла, гарненько все збийте за допомогою міксера. Потім всипте 2 ст. борошна і вимісити густе тісто, залиште його на 2 години в теплому місці, потім вимісити ще раз і залиште на годину.
    Доведіть молоко до кипіння, відразу ж влийте його в тісто, добре розмішайте і дайте постояти 30 хвилин. Після цього влийте в тісто олію і випікайте товсті млинці на добре розпеченій і змащеній маслом сковороді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Хлібні палички
    Хлібні палички
    Відмінна закуска до будь-якої страви - хлібні палички. Їх можна подавати замість хліба. А ще вони чудово підійдуть до пива, особливо, якщо
    Млинці з ікрою
    Млинці з ікрою
    Раніше млинці з ікрою вважалися делікатесним ласощами, однак з появою рибних продуктів в широкому асортименті на полицях супермаркетів, ікри стало
    Пшоняні млинці
    Пшоняні млинці
    Пшоняні млинці - це популярний мордовське блюдо, яке готується з пшоняної каші або борошна. Його називають пачат. Давайте розглянемо декілька цікавих
    Заварні гречані млинці
    Заварні гречані млинці
    Млинці - популярне блюдо російської кухні. А чи знаєте ви, що їх можна приготувати з гречаної муки? Ні, тоді давайте розберемося, як спекти дивовижні
    Дріжджові пончики - рецепт
    Дріжджові пончики - рецепт
    Солодкі, ніжні, смачні, з начинкою і без - все це пончики. Навряд чи є на світі люди, які їх не люблять. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти