Дріжджові млинці
Якщо ви любите млинці, але не можете знайти ідеальний рецепт, по якому у вас би виходили повітряні і смачні вироби, ми розповімо, як приготувати млинці на дріжджах, які мають всі шанси стати вашими улюбленими.
Процес приготування дріжджових млинців по даному рецепту є досить копіткою, але результат того вартий.
Інгредієнти:
молоко - 750 мл;
борошно - 280-300 г;
масло вершкове - 3-4 ст. ложки;
яйця - 2-3 шт.;
цукор - 1-2 ст. ложки;
дріжджі - 20 г;
вода - 250 мл;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Щоб у вас вийшло гарне дріжджове тісто для млинців, вода повинна бути теплою. Додайте в неї 1 ч. ложку цукру, розмішайте, туди ж розкришите дріжджі і ретельно перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися. Потім потроху всипайте просіяне борошно (1 ст.) і добре все заважайте. Після цього накрийте опару рушником і поставте в тепло.
Вершкове масло розтопіть і дайте йому охолонути. Білки відокремте від жовтків, перетріть останні з залишками цукру і додайте їх в опару. Туди ж відправте сіль і остигле масло? гарненько все перемішайте. Потім по черзі додайте по 1/2 ст. борошна 1/2 ст. молока. Кожен раз всипаючи борошно, добре перемішувати тісто, теж саме робіть після вливання молока.
Накрийте тісто рушником і знову поставте в тепле місце. Після того, як воно підніметься, перемішайте його і знову залиште підходити. Коли тісто підійде, додати в нього білки, збиті з сіллю, перемішайте все, і залиште підніматися.
Тепер можете починати смажити млинці. Розігрійте сковороду, зачерпує ополоником тісто, налийте його на середину, рівномірно розподіліть і смажте з двох сторін по кілька хвилин.
Для тих, хто віддає перевагу піч на кефірі, ми поділимося способом, як зробити на ньому дріжджові млинці.
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.;
кефір - 1 склянка;
борошно - 1 1/4 ст.;
цукор - 2 ч. ложки;
гаряча вода - 2/3 ст.;
сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка.
Приготування
Насипте в миску півсклянки борошна, цукор, дріжджі і сіль, залийте це теплим кефіром і перемішайте, потім накрийте миску рушником і відправте в тепло на 30 хвилин. Після цього додайте в тісто збиті віночком яйця, залишки борошна і акуратно влийте воду, весь час помішуючи масу.
Знову залиште тісто в теплі на 20 хвилин. Після чого влийте масло, перемішайте і смажте млинці.
Інгредієнти:
молоко - 850 мл;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 2 ст. ложки;
яйце - 2 шт.;
свіжі дріжджі - 30 г;
ванільний цукор - 10 г;
вершкове масло - 50 г;
борошно - 500 г;
рослинне масло - 3 ст. ложки.
Приготування
Дріжджі розкришите в тарілку, додайте столову ложку цукру і 100 мл теплого молока, і залиште опару в теплі. В цей час, що залишився молоко всипте сіль, борошно, залишки цукру, туди ж відправте збиті яйця і приготовану опару. Все ретельно перемішайте, накрийте рушником і залиште на годину для підйому.
В піднялося тісто влийте розтоплене вершкове і рослинне масло, додайте ванільний цукор. Добре перемішайте і знову накривши, залиште стояти близько години. Після цього нагрійте сковороду і починайте смажити млинці. Вони вийдуть тонкими і ажурними.
Готові млинці можна подавати з фаршем , або грибами , а можна просто змастити вершковим маслом і посипати цукром.
Інгредієнти:
молоко - 5 ст.;
яйця - 2 шт.;
сухі дріжджі - 2 ч. ложки;
вершкове масло - 200 г;
борошно - 2 ст.;
цукор - 40 г;
сіль - щіпка;
рослинна олія - 15 мл
Приготування
Розведіть дріжджі в 1/3 ст. теплого молока, до них додайте сіль, цукор, яйця і половину попередньо розтопленого вершкового масла, гарненько все збийте за допомогою міксера. Потім всипте 2 ст. борошна і вимісити густе тісто, залиште його на 2 години в теплому місці, потім вимісити ще раз і залиште на годину.
Доведіть молоко до кипіння, відразу ж влийте його в тісто, добре розмішайте і дайте постояти 30 хвилин. Після цього влийте в тісто олію і випікайте товсті млинці на добре розпеченій і змащеній маслом сковороді.
Рецепт дріжджових млинців
Процес приготування дріжджових млинців по даному рецепту є досить копіткою, але результат того вартий.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб у вас вийшло гарне дріжджове тісто для млинців, вода повинна бути теплою. Додайте в неї 1 ч. ложку цукру, розмішайте, туди ж розкришите дріжджі і ретельно перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися. Потім потроху всипайте просіяне борошно (1 ст.) і добре все заважайте. Після цього накрийте опару рушником і поставте в тепло.
Вершкове масло розтопіть і дайте йому охолонути. Білки відокремте від жовтків, перетріть останні з залишками цукру і додайте їх в опару. Туди ж відправте сіль і остигле масло? гарненько все перемішайте. Потім по черзі додайте по 1/2 ст. борошна 1/2 ст. молока. Кожен раз всипаючи борошно, добре перемішувати тісто, теж саме робіть після вливання молока.
Накрийте тісто рушником і знову поставте в тепле місце. Після того, як воно підніметься, перемішайте його і знову залиште підходити. Коли тісто підійде, додати в нього білки, збиті з сіллю, перемішайте все, і залиште підніматися.
Тепер можете починати смажити млинці. Розігрійте сковороду, зачерпує ополоником тісто, налийте його на середину, рівномірно розподіліть і смажте з двох сторін по кілька хвилин.
Млинці дріжджові на кефірі
Для тих, хто віддає перевагу піч на кефірі, ми поділимося способом, як зробити на ньому дріжджові млинці.
Інгредієнти:
Приготування
Насипте в миску півсклянки борошна, цукор, дріжджі і сіль, залийте це теплим кефіром і перемішайте, потім накрийте миску рушником і відправте в тепло на 30 хвилин. Після цього додайте в тісто збиті віночком яйця, залишки борошна і акуратно влийте воду, весь час помішуючи масу.
Знову залиште тісто в теплі на 20 хвилин. Після чого влийте масло, перемішайте і смажте млинці.
Рецепт тонких дріжджових млинців
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі розкришите в тарілку, додайте столову ложку цукру і 100 мл теплого молока, і залиште опару в теплі. В цей час, що залишився молоко всипте сіль, борошно, залишки цукру, туди ж відправте збиті яйця і приготовану опару. Все ретельно перемішайте, накрийте рушником і залиште на годину для підйому.
В піднялося тісто влийте розтоплене вершкове і рослинне масло, додайте ванільний цукор. Добре перемішайте і знову накривши, залиште стояти близько години. Після цього нагрійте сковороду і починайте смажити млинці. Вони вийдуть тонкими і ажурними.
Готові млинці можна подавати з фаршем , або грибами , а можна просто змастити вершковим маслом і посипати цукром.
Рецепт товстих дріжджових млинців
Інгредієнти:
Приготування
Розведіть дріжджі в 1/3 ст. теплого молока, до них додайте сіль, цукор, яйця і половину попередньо розтопленого вершкового масла, гарненько все збийте за допомогою міксера. Потім всипте 2 ст. борошна і вимісити густе тісто, залиште його на 2 години в теплому місці, потім вимісити ще раз і залиште на годину.
Доведіть молоко до кипіння, відразу ж влийте його в тісто, добре розмішайте і дайте постояти 30 хвилин. Після цього влийте в тісто олію і випікайте товсті млинці на добре розпеченій і змащеній маслом сковороді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хлібні палички
Відмінна закуска до будь-якої страви - хлібні палички. Їх можна подавати замість хліба. А ще вони чудово підійдуть до пива, особливо, якщо
Млинці з ікрою
Раніше млинці з ікрою вважалися делікатесним ласощами, однак з появою рибних продуктів в широкому асортименті на полицях супермаркетів, ікри стало
Пшоняні млинці
Пшоняні млинці - це популярний мордовське блюдо, яке готується з пшоняної каші або борошна. Його називають пачат. Давайте розглянемо декілька цікавих
Заварні гречані млинці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. А чи знаєте ви, що їх можна приготувати з гречаної муки? Ні, тоді давайте розберемося, як спекти дивовижні
Дріжджові пончики - рецепт
Солодкі, ніжні, смачні, з начинкою і без - все це пончики. Навряд чи є на світі люди, які їх не люблять. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти