Пшоняні млинці
Млинці з пшона можуть здаватися нам незвичними, але в Мордовії це класичне блюдо вважається найбільш звичною стравою. Мордовські млинці на основі пшоняної борошна або каші називаються пачат. Готуються такі млинці на дріжджах, тому виходять дуже пишними, а подаються з великою кількістю масла, медом, сиропом або ягодами. Про те, як приготувати пшоняні млинці ми розповімо далі.
Інгредієнти:
пшоно - 1 ст.;
молоко - 1 ст.;
пшеничне борошно - 2 ст.;
яйця - 2 шт.;
сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
цукор - за смаком;
рослинне масло або сало - для смаження.
Приготування
Спершу поставимо підходити опару. Для неї у 125 мл теплого молока розводимо сухі дріжджі з цукром і столовою ложкою борошна. Залишаємо опару в теплі хвилин 30.
Поки опара готується, пшоно перебираємо, промиваємо і заливаємо 3 склянками води або молока. Варимо густу кашу, а потім, за допомогою заглибного блендера, збиваємо до однорідності. Окремо яйця розтираємо з цукром і дрібкою солі, отриману суміш виливаємо до пшоняної каші слідом додаємо попередньо просіяне борошно і саму опару. Гарненько перемішуємо отримане тісто і залишаємо його підійти в теплі приблизно годину.
Розігріваємо Сковороду на помірному вогні, змащуємо шматочком сала або невеликою кількістю масла, після чого в центр сковороди наливаємо тісто і даємо йому розтектися. Випікаємо дріжджові пшоняні млинці до повної готовності з обох сторін. Подають таку страву з великою кількістю меду і розтопленого масла.
Класичні млинці пачат готуються не з готової пшоняної каші, а з декількох видів борошна. одна з яких - пшоняна. Якщо пшоняної борошна в магазині не виявилося - зробіть її самостійно в техніці, про яку ми розповімо далі.
Інгредієнти:
пшоняна крупа - 1 ст.;
пшеничне борошно - 2 ст.;
цукор - 2-3 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
молоко - 400 мл;
сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
рослинне масло - для смаження;
вершкове масло - для змазування.
Приготування
Пшоно промиваємо до чистої води і ошпарюємо, щоб позбавиться від специфічної гіркоти. Промиту крупу підсушуємо і подрібнюємо в борошно. Змішуємо пшоняну борошно з пшеничного.
Дріжджі з цукром розводимо в теплому молоці. Яйця збиваємо в піну. Заливаємо борошно молоком, додаємо яйця і перемішуємо. Накриваємо опару рушником і залишаємо підійти 1 годину.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому млинці про золотистого кольору. Готові млинці змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
Інгредієнти:
Для млинців:
пшоняна каша - 4 ст. ложки;
пшеничне борошно - 4 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
молоко - 1 ст.;
сухі дріжджі - 7 г;
рослинне масло.
Для соусу:
твердий сир - 100 г;
вершки - 2/3 ст.;
часник, зелень, сіль - за смаком.
Приготування
Пшеничне борошно просіваємо і змішуємо з готовою кашею. Отриману суміш заливаємо теплим молоком, у якому слід попередньо розвести цукор і дріжджі. Основу нашого тесту збиваємо з допомогою блендера до однорідності і залишаємо підійти в теплі близько години.
Як тільки опара підійде, доливаємо в неї тепле молоко і вводимо розтерті яєчні жовтки. Білки яєць збиваємо до м'яких піків і також обережно додаємо в тісто. Тепер тісто для млинців з пшоняної каші повинні підійти в теплі ще 1 годину.
Розігріваємо Сковороду і змащуємо олією. Виливаємо порцію млинцевого тесту і обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.
Паралельно у сотейнику розігріваємо вершки з зеленню і пропущеним через прес часником. Додаємо в теплі вершки, тертий сир і перемішуємо до однорідності. Сіль і перець додаємо за смаком. Подаємо пшоняні млинці на дріжджах з топленим вершковим маслом і сирним соусом.
Рецепт млинців на пшоняної каші
Інгредієнти:
Приготування
Спершу поставимо підходити опару. Для неї у 125 мл теплого молока розводимо сухі дріжджі з цукром і столовою ложкою борошна. Залишаємо опару в теплі хвилин 30.
Поки опара готується, пшоно перебираємо, промиваємо і заливаємо 3 склянками води або молока. Варимо густу кашу, а потім, за допомогою заглибного блендера, збиваємо до однорідності. Окремо яйця розтираємо з цукром і дрібкою солі, отриману суміш виливаємо до пшоняної каші слідом додаємо попередньо просіяне борошно і саму опару. Гарненько перемішуємо отримане тісто і залишаємо його підійти в теплі приблизно годину.
Розігріваємо Сковороду на помірному вогні, змащуємо шматочком сала або невеликою кількістю масла, після чого в центр сковороди наливаємо тісто і даємо йому розтектися. Випікаємо дріжджові пшоняні млинці до повної готовності з обох сторін. Подають таку страву з великою кількістю меду і розтопленого масла.
Рецепт млинців з пшоняної борошна
Класичні млинці пачат готуються не з готової пшоняної каші, а з декількох видів борошна. одна з яких - пшоняна. Якщо пшоняної борошна в магазині не виявилося - зробіть її самостійно в техніці, про яку ми розповімо далі.
Інгредієнти:
Приготування
Пшоно промиваємо до чистої води і ошпарюємо, щоб позбавиться від специфічної гіркоти. Промиту крупу підсушуємо і подрібнюємо в борошно. Змішуємо пшоняну борошно з пшеничного.
Дріжджі з цукром розводимо в теплому молоці. Яйця збиваємо в піну. Заливаємо борошно молоком, додаємо яйця і перемішуємо. Накриваємо опару рушником і залишаємо підійти 1 годину.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому млинці про золотистого кольору. Готові млинці змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
Рецепт пшенних млинців
Інгредієнти:
Для млинців:
Для соусу:
Приготування
Пшеничне борошно просіваємо і змішуємо з готовою кашею. Отриману суміш заливаємо теплим молоком, у якому слід попередньо розвести цукор і дріжджі. Основу нашого тесту збиваємо з допомогою блендера до однорідності і залишаємо підійти в теплі близько години.
Як тільки опара підійде, доливаємо в неї тепле молоко і вводимо розтерті яєчні жовтки. Білки яєць збиваємо до м'яких піків і також обережно додаємо в тісто. Тепер тісто для млинців з пшоняної каші повинні підійти в теплі ще 1 годину.
Розігріваємо Сковороду і змащуємо олією. Виливаємо порцію млинцевого тесту і обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.
Паралельно у сотейнику розігріваємо вершки з зеленню і пропущеним через прес часником. Додаємо в теплі вершки, тертий сир і перемішуємо до однорідності. Сіль і перець додаємо за смаком. Подаємо пшоняні млинці на дріжджах з топленим вершковим маслом і сирним соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дріжджові млинці
Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
Млинці з ікрою
Раніше млинці з ікрою вважалися делікатесним ласощами, однак з появою рибних продуктів в широкому асортименті на полицях супермаркетів, ікри стало
Млинці з м'ясом, рецепт
Млинці з начинками - популярне блюдо, яке обожнюють багато. Варіантів їх приготування дуже багато. І сьогодні мова піде про відомому і смачний
Заварні гречані млинці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. А чи знаєте ви, що їх можна приготувати з гречаної муки? Ні, тоді давайте розберемося, як спекти дивовижні
Млинці з житнього борошна
Млинці з житнього борошна виходять ніжними і мають солодкуватий смак. І якщо у вас під рукою залишилося мало пшеничного борошна зробіть млинці з
Млинці на кисляку
Для основи млинців зазвичай використовується вода, молоко та інші кисломолочні продукти. І сьогодні ми детально розповімо, як спекти тонкі і товсті