Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Млинці на кисляку

Млинці на кисляку

17-03-2015, 13:42
2 092
Млинці на кисляку
У вигляді основи для млинців зазвичай використовується вода, молоко або кисломолочні продукти, при чому останні не завжди можуть бути свіжими. Так, не рідко можна зустріти рецепти млинців на кисляку, які можуть бути тонкими і мереживними, так і пишними, дуже пористими і повітряними, за рахунок додавання дріжджів. Ми поділимося рецептами і тих, і інших далі.

Рецепт тонких млинців на кисляку


Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • борошно пшеничне - 2/3 ст.;

  • кисле молоко - 3/4 ст.;

  • молоко - 1/4 ст.;

  • топлене вершкове масло - 1/4 ст.

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • цукор - 4 ст. Ложки.


  • Приготування
    Змішуємо яйця з яєчним жовтком, кисляком і молоком до однорідності. Додаємо в суміш попередньо просіяне пшеничне борошно і пару столових ложок цукру. Продовжуємо збивати масу блендером на невеликій швидкості, вливаємо в тісто топлене вершкове масло . Якщо утворилися грудочки - пропустіть тісто через сито.
    На сковороді розтопіть невеликий шматочок вершкового масла або змастіть поверхню шматочком сала, і обсмажте на ньому млинці до золотистого кольору з обох сторін. Готові млинці змащуємо маслом і пересипаємо цукром. Подаємо з будь-якими добавками, на ваш розсуд, чи просто так, в компанії з чашкою чаю або кави.

    Товсті млинці на кисляку і дріжджах


    Ці млинці важко назвати саме "товстими", як оладки, наприклад, але те, що вони відрізняються більшою щільністю, ніж класичний пористий і напівпрозорий блін, заявити можна з певною точністю. Млинці на дріжджах більш повітряні і щільні, ніж їхні автентичні побратими.
    Інгредієнти:

  • кисле молоко - 100 мл;

  • інстантні дріжджі - 1 ч. ложка;

  • цукор - 40 г;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • борошно - 250 г;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати млинці на кисляку, саму кисляк підігріваємо до температури близько 30 градусів, після чого додаємо в неї дріжджі і перемішуємо. Поки активізуються дріжджі, ми відокремлюємо білки від жовтків: жовтки збиваємо з цукром, а білки збиваємо до твердих піків. Додаємо до жовткової суміші кисляк з подошедшими дріжджами, потім всипаємо попередньо просіяне борошно і гарненько перемішуємо тісто. Насичуємо тісто киснем, додаючи до нього збиті до м'яких піків яєчні білки. Тепер накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо підійти в теплі близько години. Після закінчення часу обсмажуємо млинці на змащеній жиром сковороді.

    Млинці на кисляку без яєць


    Інгредієнти:

  • кисле молоко - 1/2 ст.;

  • вода - 2/3 ст.;

  • розтоплене масло (вершкове) - 1/4 ст.;

  • борошно 160 г;

  • ванільний екстракт - за смаком;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Кисляк змішуємо з водою і ванільним екстрактом. Засипаємо в суміш цукор, сіль, і збиваємо все до повного розчинення цукрових кристалів. Тепер доповнюємо суміш розтопленим вершковим маслом і починаємо додавати просіяне борошно. Коли тісто стане однорідним, розігріваємо на сковороді краплю олії або змащуємо поверхню шматочком сала, після чого обсмажуємо млинці.

    Як спекти млинці на кисляку з окропом?


    Інгредієнти:

  • кисле молоко - 500 мл;

  • яйця курячі - 2 шт.;

  • Млинці на кисляку

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • цукровий пісок - 50 г;

  • вода - 500 мл;

  • сало.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром дочиста. Додаємо до яєчної суміші злегка підігріту кисле молоко і рослинне масло, знову перемішуємо інгредієнти і проступаем до додавання просіяного борошна. Тісто має вийти густим і без грудок. На цьому етапі доводимо до кипіння 2 склянки води і вливаємо їх в тісто тонкою цівкою, безперервно перемішуючи.
    Змастити сковороду шматочком сала, обсмажуємо на ній млинцеве тісто до золотистого кольору.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дріжджові млинці
    Дріжджові млинці
    Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
    Пшоняні млинці
    Пшоняні млинці
    Пшоняні млинці - це популярний мордовське блюдо, яке готується з пшоняної каші або борошна. Його називають пачат. Давайте розглянемо декілька цікавих
    Заварні гречані млинці
    Заварні гречані млинці
    Млинці - популярне блюдо російської кухні. А чи знаєте ви, що їх можна приготувати з гречаної муки? Ні, тоді давайте розберемося, як спекти дивовижні
    Млинці без соди
    Млинці без соди
    Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними
    Млинці на ряжанці
    Млинці на ряжанці
    Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно
    Тісто на кисляку
    Тісто на кисляку
    Кисляк - не тільки корисний кисломолочний продукт, але ще й чудова основа для тіста. Тісто з кислого підійде практично для будь-якої випічки -