Млинці на кисляку

Рецепт тонких млинців на кисляку
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо яйця з яєчним жовтком, кисляком і молоком до однорідності. Додаємо в суміш попередньо просіяне пшеничне борошно і пару столових ложок цукру. Продовжуємо збивати масу блендером на невеликій швидкості, вливаємо в тісто топлене вершкове масло . Якщо утворилися грудочки - пропустіть тісто через сито.
На сковороді розтопіть невеликий шматочок вершкового масла або змастіть поверхню шматочком сала, і обсмажте на ньому млинці до золотистого кольору з обох сторін. Готові млинці змащуємо маслом і пересипаємо цукром. Подаємо з будь-якими добавками, на ваш розсуд, чи просто так, в компанії з чашкою чаю або кави.
Товсті млинці на кисляку і дріжджах
Ці млинці важко назвати саме "товстими", як оладки, наприклад, але те, що вони відрізняються більшою щільністю, ніж класичний пористий і напівпрозорий блін, заявити можна з певною точністю. Млинці на дріжджах більш повітряні і щільні, ніж їхні автентичні побратими.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати млинці на кисляку, саму кисляк підігріваємо до температури близько 30 градусів, після чого додаємо в неї дріжджі і перемішуємо. Поки активізуються дріжджі, ми відокремлюємо білки від жовтків: жовтки збиваємо з цукром, а білки збиваємо до твердих піків. Додаємо до жовткової суміші кисляк з подошедшими дріжджами, потім всипаємо попередньо просіяне борошно і гарненько перемішуємо тісто. Насичуємо тісто киснем, додаючи до нього збиті до м'яких піків яєчні білки. Тепер накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо підійти в теплі близько години. Після закінчення часу обсмажуємо млинці на змащеній жиром сковороді.
Млинці на кисляку без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Кисляк змішуємо з водою і ванільним екстрактом. Засипаємо в суміш цукор, сіль, і збиваємо все до повного розчинення цукрових кристалів. Тепер доповнюємо суміш розтопленим вершковим маслом і починаємо додавати просіяне борошно. Коли тісто стане однорідним, розігріваємо на сковороді краплю олії або змащуємо поверхню шматочком сала, після чого обсмажуємо млинці.
Як спекти млинці на кисляку з окропом?
Інгредієнти:

Приготування
Яйця збиваємо з цукром дочиста. Додаємо до яєчної суміші злегка підігріту кисле молоко і рослинне масло, знову перемішуємо інгредієнти і проступаем до додавання просіяного борошна. Тісто має вийти густим і без грудок. На цьому етапі доводимо до кипіння 2 склянки води і вливаємо їх в тісто тонкою цівкою, безперервно перемішуючи.
Змастити сковороду шматочком сала, обсмажуємо на ній млинцеве тісто до золотистого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти

Дріжджові млинці
Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в

Пшоняні млинці
Пшоняні млинці - це популярний мордовське блюдо, яке готується з пшоняної каші або борошна. Його називають пачат. Давайте розглянемо декілька цікавих

Заварні гречані млинці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. А чи знаєте ви, що їх можна приготувати з гречаної муки? Ні, тоді давайте розберемося, як спекти дивовижні

Млинці без соди
Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними

Млинці на ряжанці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно

Тісто на кисляку
Кисляк - не тільки корисний кисломолочний продукт, але ще й чудова основа для тіста. Тісто з кислого підійде практично для будь-якої випічки -