Якщо ви любите млинці, але не можете знайти ідеальний рецепт, по якому у вас би виходили повітряні і смачні вироби, ми розповімо, як приготувати млинці на дріжджах, які мають всі шанси стати вашими улюбленими.
Рецепт дріжджових млинців
Процес приготування дріжджових млинців по даному рецепту є досить копіткою, але результат того вартий.
Інгредієнти: молоко - 750 мл; борошно - 280-300 г; масло вершкове - 3-4 ст. ложки; яйця - 2-3 шт.; цукор - 1-2 ст. ложки; дріжджі - 20 г; вода - 250 мл; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Щоб у вас вийшло гарне дріжджове тісто для млинців, вода повинна бути теплою. Додайте в неї 1 ч. ложку цукру, розмішайте, туди ж розкришите дріжджі і ретельно перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися. Потім потроху всипайте просіяне борошно (1 ст.) і добре все заважайте. Після цього накрийте опару рушником і поставте в тепло.
Вершкове масло розтопіть і дайте йому охолонути. Білки відокремте від жовтків, перетріть останні з залишками цукру і додайте їх в опару. Туди ж відправте сіль і остигле масло? гарненько все перемішайте. Потім по черзі додайте по 1/2 ст. борошна 1/2 ст. молока. Кожен раз всипаючи борошно, добре перемішувати тісто, теж саме робіть після вливання молока.
Накрийте тісто рушником і знову поставте в тепле місце. Після того, як воно підніметься, перемішайте його і знову залиште підходити. Коли тісто підійде, додати в нього білки, збиті з сіллю, перемішайте все, і залиште підніматися.
Тепер можете починати смажити млинці. Розігрійте сковороду, зачерпує ополоником тісто, налийте його на середину, рівномірно розподіліть і смажте з двох сторін по кілька хвилин.
Млинці дріжджові на кефірі
Для тих, хто віддає перевагу піч на кефірі, ми поділимося способом, як зробити на ньому дріжджові млинці.
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; кефір - 1 склянка; борошно - 1 1/4 ст.; цукор - 2 ч. ложки; гаряча вода - 2/3 ст.; сухі дріжджі - 1 ч. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль - щіпка. Приготування Насипте в миску півсклянки борошна, цукор, дріжджі і сіль, залийте це теплим кефіром і перемішайте, потім накрийте миску рушником і відправте в тепло на 30 хвилин. Після цього додайте в тісто збиті віночком яйця, залишки борошна і акуратно влийте воду, весь час помішуючи масу.
Знову залиште тісто в теплі на 20 хвилин. Після чого влийте масло, перемішайте і смажте млинці.
Рецепт тонких дріжджових млинців
Інгредієнти: молоко - 850 мл; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт.; свіжі дріжджі - 30 г; ванільний цукор - 10 г; вершкове масло - 50 г; борошно - 500 г; рослинне масло - 3 ст. ложки. Приготування Дріжджі розкришите в тарілку, додайте столову ложку цукру і 100 мл теплого молока, і залиште опару в теплі. В цей час, що залишився молоко всипте сіль, борошно, залишки цукру, туди ж відправте збиті яйця і приготовану опару. Все ретельно перемішайте, накрийте рушником і залиште на годину для підйому.
В піднялося тісто влийте розтоплене вершкове і рослинне масло, додайте ванільний цукор. Добре перемішайте і знову накривши, залиште стояти близько години. Після цього нагрійте сковороду і починайте смажити млинці. Вони вийдуть тонкими і ажурними.
Готові млинці можна подавати з фаршем , або грибами , а можна просто змастити вершковим маслом і посипати цукром.
Рецепт товстих дріжджових млинців
Інгредієнти: молоко - 5 ст.; яйця - 2 шт.; сухі дріжджі - 2 ч. ложки; вершкове масло - 200 г; борошно - 2 ст.; цукор - 40 г; сіль - щіпка; рослинна олія - 15 мл Приготування Розведіть дріжджі в 1/3 ст. теплого молока, до них додайте сіль, цукор, яйця і половину попередньо розтопленого вершкового масла, гарненько все збийте за допомогою міксера. Потім всипте 2 ст. борошна і вимісити густе тісто, залиште його на 2 години в теплому місці, потім вимісити ще раз і залиште на годину.
Доведіть молоко до кипіння, відразу ж влийте його в тісто, добре розмішайте і дайте постояти 30 хвилин. Після цього влийте в тісто олію і випікайте товсті млинці на добре розпеченій і змащеній маслом сковороді.