Заварні гречані млинці відрізняються від звичних нам і добре знайомих тонких млинчиків формою і кольором, але абсолютно не поступаються їм у смаку і ароматі. Якщо ви хочете здивувати ваших близьких, урізноманітнити своє меню, то ми розповімо вам, як приготувати ніжні і пористі гречані млинці.
Рецепт гречаних заварних млинців
Інгредієнти: Для опари:
гречана мука - 1 ст.; цукор - 2 ч. ложки; окріп - 3 ст.; молоко - 1 ст.; свіжі дріжджі - 15 р. Для тіста:
яйце - 3 шт.; масло вершкове - 6 ст. ложок; борошно - 15 склянки; цукор - 50 г; сіль - щіпка. Приготування Отже, для приготування заварних млинців , гречану висипаємо борошно з цукром в глибоку миску, вливаємо окріп, інтенсивно всі розмішуючи. Якщо в процесі заварювання утворилися грудочки, ретельно розтираємо їх ложкою і залишаємо опару охолонути до теплого стану. Потім гречану масу вмішуємо дріжджі, вливаємо молоко і ставимо в холодильник на всю ніч.
Вранці миску з опарою переставляємо в теплу воду і злегка підігріваємо. У другій мисці збиваємо в міцну піну яйця з цукром, сіллю і маслом. Після цього виливаємо яєчну суміш гречану масу, розмішуємо, додаємо пшеничне борошно і замішуємо густе мажущее тісто. Розігріваємо сковорідку, дно змащуємо олією, викладаємо кілька ложок тесту і розмазуємо його в невелике коло. Смажимо млинці на середньому вогні з двох сторін. Подаємо готову страву не з солодкими, а з солоними добавками: ікрою, сметаною, солоною рибою, хріном , оливками.
Гречані заварні млинці на дріжджах
Інгредієнти: борошно гречана - 400 г; молоко - 600 мл; сухі дріжджі - 30 г; цукор - 2 ст. ложки; куряче яйце - 3 шт.; сметана - 200 мл; масло топлене - для випічки; сіль - за смаком. Приготування Борошно просіваємо заздалегідь і поступово додаємо в каструлю з киплячим молоком, перемішуємо до отримання однорідної маси, накриваємо рушником і даємо суміші трохи охолонути. А цим часом беремо сухі дріжджі розводимо їх в невеликій кількості молока, вливаємо в заварне тісто, добре вимішуємо, додаємо сіль, цукор, розмішуємо і даємо масі піднятися, поставивши її в тепле місце. Рівно за 1 годину до випікання млинців додаємо яєчні жовтки, сметану, а потім додаємо збиті в густу піну білки. Обережно все розмішуємо, даємо піднятися і випікаємо на розігрітому топленому маслечко з обох сторін.