Млинці пекли ще з язичницьких часів, як символ Сонця. Сьогодні кожна господиня в хаті пече млинці для своїх рідних і знайомих, адже солодкий млинець - прекрасний варіант сніданку. Вони можуть бути звичайні, можуть бути з начинкою, бувають і солодкі і несолодкі, млинці бувають заварні і звичайні, на кефірі, на молоці, на воді. Ми ж розповімо вам, як приготувати заварні млинці на кефірі, рецепт дуже простий.
Заварні млинці на кефірі
Інгредієнти: борошно - 2 ст. л.; кефір - 05 л; яйця - 2 шт.; сіль - 1/2 ч. л.; цукор - 1 год .л.; окріп - 1 ст.; сода - 1/2 ч. л.; рослинна олія - 4 ст. л. Приготування У скляному або емальованому посуді збираємо разом інгредієнти: кефір, яйця, сіль, цукор (кількість - за вашим смаком). Все збиваємо як слід міксером і отриману суміш перелити в каструльку. Ставимо каструльку на вогонь і підігріваємо заготовку для тіста приблизно до 50-60 градусів (перевіряйте «на око»). Борошно необхідно просіяти, щоб вона стала повітряна, нагодована повітрям. Висипаємо її до суміші і як слід перемішуємо міксером, щоб не залишилося грудочок. Беремо склянку окропу і додаємо в нього пів чайної ложечки соди. Як тільки пішла реакція - додаємо в тісто і активно перемішуємо. Тісто виходить пузирчатое. Наприкінці додамо рослинне масло і все ретельно перемішати ложкою. Заварні млинці на кефірі і окропі смажимо на розпеченій сковороді і підрум'янюємо на ваш смак.
Заварні млинці
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; яйця - 3 шт.; кефір - 600 мл; сіль - за смаком; цукор - за смаком; розпушувач - 1 упаковка; молоко - 1 ст.; рослинне масло - 1 ст. л.; вершкове масло - 50 р. Приготування Заварні млинці на кефірі будемо робити ще й з молоком. Кефір перед приготуванням потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб він став кімнатної температури. Яйця розбиваємо і збиваємо міксером, додавши сіль і цукор за смаком. Борошно просіваємо через сито, попередньо підмішати до неї пакетик з розпушувачем. Можна використовувати і соду, але тоді її потрібно погасити в окропі. В яйця додаємо кефір і поступово підмішуємо просіяне борошно з розпушувачем. Перемішуємо так, щоб тісто було схоже на густу сметану. Тепер беремо молоко і доводимо його до кипіння. Постійно помішуючи, вливаємо його в наше тісто - воно при цьому стає кремоподобним. Рідку масу потрібно залишити постояти двадцять хвилиночок і тільки після цього додаємо в нього рослинне масло. Ретельно перемішуємо і починаємо смажити пористі смачні заварні млинці.
Млинці на заварному тісті з кефіром
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; кефір - 05 л; яйця - 2 шт.; цукор - 2 ст. л.; сода - 1 ч. л.; сіль - за смаком; раст. олія - 3 ст. л; вода холодна - 1 ст.; вода (окріп) - 1 ст. Приготування Перед приготуванням в кефір потрібно додати соду і відставити убік, щоб вона прошипіла. А тим часом необхідно окремо змішати яйця (трохи збивши міксером), воду (поки беремо тільки холодну), сіль, цукор, тільки після цього додаємо кефір з гашеного в ньому содою. Поступово помішуючи, додаємо борошно.
Всі інгредієнти повинні ретельно перемішатися, щоб не залишилося грудочок. Надійніше все збити міксером. Після збивання додаємо рослинне масло. І на завершення додаємо головний інгредієнт, який і робить тісто заварним. Тоненькою цівкою вливаємо крутий окріп і ретельно перемішуємо тісто для млинців. Випікаємо їх з двох боків на дуже сильно розігрітій сковороді.
Взагалі немає принципової різниці, який ви берете основний інгредієнт. Заварні млинці виходять відмінні як на кефірі, так і на будь-якому іншому кисломолочному продукті: ряжанка, домашній кисляку або йогурті.