Напевно, скільки господинь, стільки є і рецептів млинців. Одні їх готують на молоці, інші - на воді, хтось використовує кефір. А ми вам зараз розповімо, як приготувати млинці на ряжанці . Приготовлені таким способом вони виходять надзвичайно тоненькі і ніжні.
Рецепт млинців на ряжанці
Інгредієнти: борошно - 9 ст. ложок; ряжанка - 500 мл; цукор - 1 ст. ложка; яйця - 3 шт.; сода - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Приготування Яйця розбиваємо в миску, а потім збиваємо. Коли з'явиться піна, додаємо сіль, цукор і збиваємо ще. Вливаємо ряжанку, додаємо соду, борошно і гарненько розмішуємо тісто. Розпечену сковороду змащуємо шматочком сала, наливаємо тісто і, повертаючи сковороду, його розподіляємо рівномірно. Обсмажуємо млинці з обох сторін.
Млинці на ряжанці з окропом
Інгредієнти: борошно - 120 г; ряжанка - 500 мл; цукор - 1 ст. ложка; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 60 г; рослинна олія - 15 мл; сода - 1 ч. ложка; окріп - 80 мл; сіль - щіпка. Приготування Яйця збиваємо міксером з додаванням солі і цукру. Потім вливаємо ряжанку і гарненько все перемішуємо до однорідної маси. Всипаємо просіяне борошно, додаємо соду, гашену оцтом, і добре вимішуємо тісто. Тепер вливаємо олію, перемішуємо і тонкою цівкою вливаємо окріп, не перестаючи при цьому розмішувати тісто віночком. Залишаємо його хвилин на 15.
Сковороду добре розігріваємо і в перший раз змащуємо рослинним маслом. Далі цього вже робити не потрібно, так як масло міститься в тісті. Смажимо млинці спочатку з одного боку, потім перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони. Викладаємо їх стопкою на тарілку, змащуючи кожен вершковим маслом.
Млинці на ряжанці і молоці
Інгредієнти: ряжанка - 250 мл; молоко - 250 мл; яйця - 2 шт.; розпушувач - 05 ч. ложки; цукор - 2 ст. ложки; борошно - 150 г; рослинне масло - 20 мл; сіль - 05 ч. ложки; ванілін - за смаком. Приготування Змішуємо ряжанку з молоком, вбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль і це все гарненько перемішуємо за допомогою віночка. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і ваніліном. Додаємо суху суміш до решти інгредієнтів і замішуємо тісто. Вливаємо олію. Розігріваємо Сковороду, змащуємо рослинним маслом і випікаємо млинці з обох боків до золотистого кольору.
Тонкі млинці на ряжанці
Інгредієнти: ряжанка - 1 склянка; питний йогурт - 1 склянка; яйця - 1 шт.; цукор - 4 ст. ложки; холодна кип'ячена вода - 200 мл; рослинна олія - 150 мл; сода - 1 ч. ложка; борошно - 1 склянка; вершкове масло. Приготування Збиваємо яйце з цукром до стану міцної піни, додаємо воду і рослинну олію, знову збиваємо. Після цього вливаємо ряжанку і йогурт . Додаємо соду і просіяне борошно і знову добре розмішуємо тісто. Випікаємо на розігрітій сковороді з обох сторін. Готові млинці викладаємо стопкою на тарілку і змащуємо вершковим маслом. Подавати до столу їх бажано гарячими зі сметаною, варенням або джемом. До речі, дуже смачно, якщо використовувати питний йогурт з шматочками фруктів.
Заварні млинці на ряжанці
Інгредієнти: ряжанка - 500 мл; цукор - 2 ст. ложки; борошно - 2 склянки; яйця - 2 шт.; рослинне масло - 75 мл; окріп - 400 мл; сода - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Приготування Ряжанку змішуємо з содою, сіллю і цукром. Додаємо просіяне борошно і гарненько вимішуємо тісто. Вливаємо окріп невеликими порціями і швидко розмішуємо. Вбиваємо яйця і вливаємо олію. Знову гарненько вимішуємо. Випікаємо млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією з обох сторін.