Оладки на ряжанці
Основою для оладок може послужити практичний будь-який кисломолочний продукт, але найбільш об'ємним і легкими оладки виходять на ряжанка. Приготуйте таку страву на сніданок, щоб побалувати себе і своїх близьких.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
сіль - щіпка;
сода - 1 ч. ложка;
цукор - 1/4 ст.;
яйця - 2 шт.;
ряжанка - 2 ст.;
вершкове масло - 1/4 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Приготування
У глибокій мисці змішати просіяне борошно, сіль, цукор і соду. Відставляємо сухі інгредієнти в бік.
Окремо збиваємо яйця з ряжанкою і поступово починаємо вносити в отриману суміш всі сухі інгредієнти. Як тільки тісто стане однорідним і гладким, в нього необхідно буде додати 1/4 склянки розтопленого вершкового масла і ванільний екстракт для аромату.
Сковороду змащуємо рослинним маслом і обсмажуємо на ньому оладки з обох боків до золотистого кольору.
Смачні оладки на ряжанці готові, залишається лише доповнити їх сметаною, медом або вершками перед подачею.
Інгредієнти:
борошно - 320 г;
сіль - 1 ч. ложка;
кориця - 1 ч. ложка;
цукор - за смаком;
дріжджі сухі - 10 г;
мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
ряжанка - 350 мл;
вершкове масло - 50 г;
яйце - 1 шт.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Приготування
Дріжджі заливаємо теплою (не гарячою!) ряжанкою і додаємо цукор, зовсім трохи, щоб активувати дріжджі. Даємо суміші постояти хвилин 15-20 поки вона не почне пузиритися, після чого можна всипати просіяне борошно, додати яйця і цукор, що залишився за смаком. Як тільки тісто стане однорідним, доповнюємо його мускатним горіхом, корицею, ванільним екстрактом і розтопленим маслом. Порції тіста обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яного кольору з обох сторін.
Якщо в холодильнику не виявилося яєць - не біда, адже смачні і пишні оладки можуть вийти і без них.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
цукор - 2 ст. ложки;
порошок для випічки - 2 ч. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки;
ряжанка - 2 ст.;
вода - 2 ст. ложки;
рослинна олія - 1/4 ст.
Приготування
Борошно просіваємо в глибоку миску і змішати з цукром і порошком для випічки. Поступово підливаємо в суху суміш ряжанку і трохи води. Замішуємо густе тісто без грудочок і злегка солимо його.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому оладки до повної готовності. Переконайтеся, що оладки пропеклися всередині і намагайтеся підтримувати середню температуру на протязі всього часу приготування.
Подавайте оладки з шматочком вершкового масла, полив сиропом або медом.
Можна урізноманітнити оладки, додавши в тісто скибочки яблук або інших щільних плодів.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
цукор - 1 ст. ложка;
порошок для випічки - 1 1/4 ч. ложки;
сіль - щіпка;
ряжанка - 1 ст.;
яблучне пюре - 1/2 ст.;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
яблуко - 1 шт.
Приготування
Просіяне борошно змішуємо з цукром, порошком для випічки, содою і сіллю. В окремій ємності збиваємо яйця з ряжанкою і додаємо до суміші яблучне пюре. Поступово підливаємо до сухих інгредієнтів суміш на основі ряжанки, замішуємо густе і однорідне тісто.
Сковороду змащуємо рослинним маслом і виливаємо на неї порції тіста. Поверх кожного оладка кладемо тонкі скибочки яблука. Як тільки тісто зверху покриється пухирцями - оладки можна буде перевернути на іншу сторону.
Подавати яблучні оладки слід гарячими з вершковим маслом, медом, варенням, сметаною або кленовим сиропом.
Рецепт оладок на ряжанці
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці змішати просіяне борошно, сіль, цукор і соду. Відставляємо сухі інгредієнти в бік.
Окремо збиваємо яйця з ряжанкою і поступово починаємо вносити в отриману суміш всі сухі інгредієнти. Як тільки тісто стане однорідним і гладким, в нього необхідно буде додати 1/4 склянки розтопленого вершкового масла і ванільний екстракт для аромату.
Сковороду змащуємо рослинним маслом і обсмажуємо на ньому оладки з обох боків до золотистого кольору.
Смачні оладки на ряжанці готові, залишається лише доповнити їх сметаною, медом або вершками перед подачею.
Рецепт пишних дріжджових оладок на ряжанці
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі заливаємо теплою (не гарячою!) ряжанкою і додаємо цукор, зовсім трохи, щоб активувати дріжджі. Даємо суміші постояти хвилин 15-20 поки вона не почне пузиритися, після чого можна всипати просіяне борошно, додати яйця і цукор, що залишився за смаком. Як тільки тісто стане однорідним, доповнюємо його мускатним горіхом, корицею, ванільним екстрактом і розтопленим маслом. Порції тіста обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яного кольору з обох сторін.
Як приготувати оладки на ряжанці без яєць?
Якщо в холодильнику не виявилося яєць - не біда, адже смачні і пишні оладки можуть вийти і без них.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо в глибоку миску і змішати з цукром і порошком для випічки. Поступово підливаємо в суху суміш ряжанку і трохи води. Замішуємо густе тісто без грудочок і злегка солимо його.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому оладки до повної готовності. Переконайтеся, що оладки пропеклися всередині і намагайтеся підтримувати середню температуру на протязі всього часу приготування.
Подавайте оладки з шматочком вершкового масла, полив сиропом або медом.
Оладки на ряжанці з яблуками
Можна урізноманітнити оладки, додавши в тісто скибочки яблук або інших щільних плодів.
Інгредієнти:
Приготування
Просіяне борошно змішуємо з цукром, порошком для випічки, содою і сіллю. В окремій ємності збиваємо яйця з ряжанкою і додаємо до суміші яблучне пюре. Поступово підливаємо до сухих інгредієнтів суміш на основі ряжанки, замішуємо густе і однорідне тісто.
Сковороду змащуємо рослинним маслом і виливаємо на неї порції тіста. Поверх кожного оладка кладемо тонкі скибочки яблука. Як тільки тісто зверху покриється пухирцями - оладки можна буде перевернути на іншу сторону.
Подавати яблучні оладки слід гарячими з вершковим маслом, медом, варенням, сметаною або кленовим сиропом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирні оладки - рецепт
Сирні оладки - відмінне ласощі для сніданку. Воно буде корисно і дітям, і дорослим. Приготувати такі оладки досить просто, адже всі інгредієнти є в
Медові оладки
Медові оладки - чудовий сніданок, який не тільки наситить всю родину, але й підніме настрій. Приготувати медові оладки дуже просто, та й часу цей
Оладки з бананом на кефірі
Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
Пиріг на ряжанці
Випічку можна робити на основі молока, кефіру, сметани, кисляку і ряжанки. Ось про чудових і соковитих пирогах на ряжанці ми докладно розповімо в
Кекси на ряжанці - рецепт
Кекси - це смачна випічка, яку можна приготувати на молоці, сметані, кисляку з додаванням різних начинок: шоколаду, кураги, вишні і т. д. Давайте