Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Оладки на ряжанці

Оладки на ряжанці

17-03-2015, 13:49
3 419
Оладки на ряжанці
Основою для оладок може послужити практичний будь-який кисломолочний продукт, але найбільш об'ємним і легкими оладки виходять на ряжанка. Приготуйте таку страву на сніданок, щоб побалувати себе і своїх близьких.

Рецепт оладок на ряжанці


Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • ряжанка - 2 ст.;

  • вершкове масло - 1/4 ст.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У глибокій мисці змішати просіяне борошно, сіль, цукор і соду. Відставляємо сухі інгредієнти в бік.
    Окремо збиваємо яйця з ряжанкою і поступово починаємо вносити в отриману суміш всі сухі інгредієнти. Як тільки тісто стане однорідним і гладким, в нього необхідно буде додати 1/4 склянки розтопленого вершкового масла і ванільний екстракт для аромату.
    Сковороду змащуємо рослинним маслом і обсмажуємо на ньому оладки з обох боків до золотистого кольору.
    Смачні оладки на ряжанці готові, залишається лише доповнити їх сметаною, медом або вершками перед подачею.

    Рецепт пишних дріжджових оладок на ряжанці


    Інгредієнти:

  • борошно - 320 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • цукор - за смаком;

  • дріжджі сухі - 10 г;

  • мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • ряжанка - 350 мл;

  • вершкове масло - 50 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Дріжджі заливаємо теплою (не гарячою!) ряжанкою і додаємо цукор, зовсім трохи, щоб активувати дріжджі. Даємо суміші постояти хвилин 15-20 поки вона не почне пузиритися, після чого можна всипати просіяне борошно, додати яйця і цукор, що залишився за смаком. Як тільки тісто стане однорідним, доповнюємо його мускатним горіхом, корицею, ванільним екстрактом і розтопленим маслом. Порції тіста обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яного кольору з обох сторін.

    Як приготувати оладки на ряжанці без яєць?


    Якщо в холодильнику не виявилося яєць - не біда, адже смачні і пишні оладки можуть вийти і без них.
    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • порошок для випічки - 2 ч. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • ряжанка - 2 ст.;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія - 1/4 ст.


  • Приготування
    Борошно просіваємо в глибоку миску і змішати з цукром і порошком для випічки. Поступово підливаємо в суху суміш ряжанку і трохи води. Замішуємо густе тісто без грудочок і злегка солимо його.
    На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому оладки до повної готовності. Переконайтеся, що оладки пропеклися всередині і намагайтеся підтримувати середню температуру на протязі всього часу приготування.
    Подавайте оладки з шматочком вершкового масла, полив сиропом або медом.

    Оладки на ряжанці з яблуками


    Можна урізноманітнити оладки, додавши в тісто скибочки яблук або інших щільних плодів.
    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • порошок для випічки - 1 1/4 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • ряжанка - 1 ст.;

  • яблучне пюре - 1/2 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • Оладки на ряжанці

  • яблуко - 1 шт.


  • Приготування
    Просіяне борошно змішуємо з цукром, порошком для випічки, содою і сіллю. В окремій ємності збиваємо яйця з ряжанкою і додаємо до суміші яблучне пюре. Поступово підливаємо до сухих інгредієнтів суміш на основі ряжанки, замішуємо густе і однорідне тісто.
    Сковороду змащуємо рослинним маслом і виливаємо на неї порції тіста. Поверх кожного оладка кладемо тонкі скибочки яблука. Як тільки тісто зверху покриється пухирцями - оладки можна буде перевернути на іншу сторону.
    Подавати яблучні оладки слід гарячими з вершковим маслом, медом, варенням, сметаною або кленовим сиропом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирні оладки - рецепт
    Сирні оладки - рецепт
    Сирні оладки - відмінне ласощі для сніданку. Воно буде корисно і дітям, і дорослим. Приготувати такі оладки досить просто, адже всі інгредієнти є в
    Медові оладки
    Медові оладки
    Медові оладки - чудовий сніданок, який не тільки наситить всю родину, але й підніме настрій. Приготувати медові оладки дуже просто, та й часу цей
    Оладки з бананом на кефірі
    Оладки з бананом на кефірі
    Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
    Пиріг на ряжанці
    Пиріг на ряжанці
    Випічку можна робити на основі молока, кефіру, сметани, кисляку і ряжанки. Ось про чудових і соковитих пирогах на ряжанці ми докладно розповімо в
    Кекси на ряжанці - рецепт
    Кекси на ряжанці - рецепт
    Кекси - це смачна випічка, яку можна приготувати на молоці, сметані, кисляку з додаванням різних начинок: шоколаду, кураги, вишні і т. д. Давайте