Пиріг на ряжанці
Випічка на ряжанці виходить дуже м'якою, соковитою і дуже калорійною. Втім, якщо ви вирішили відступити від дієти, немає нічого краще, ніж побалувати себе пирогом, приготованим за рецептами нижче.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.+3 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка+1 1/2 ст.;
сіль - 1 ч. ложка;
маргарин - 2/3 ст.;
лимонна цедра - 2 ч. ложки;
мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
яйця - 6 шт.;
вершкове масло (розтоплене) - 4 ст. ложки;
ванільний екстракт - 1 ст. ложка;
лимонний сік - 1/4 ст.;
ряжанка - 1 1/2 ст.
Приготування
2 склянки борошна просіваємо і змішуємо зі столовою ложкою цукру і чайною ложкою солі. Розтираємо борошно з холодним маргарином в крихту, після чого додаємо 3-4 столові ложки води і формуем тісто в грудку. Обертаємо ком з тіста харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 10 хвилин.
Остигле тісто розкачуємо і викладаємо у форму для випікання. Дно основи з тіста наколюємо виделкою по всій поверхні. Поверх тіста кладемо лист пергаменту і висипаємо суху квасолю або горох. Подібний прийом вбереже тісто від здуття при випіканні. Випікаємо основу з листкового тіста 10 хвилин при 180 градусах, після, знімаємо папір з квасолею і продовжуємо готування ще 10 хвилин.
Цукор, що залишився змішуємо з 3 столовими ложками борошна, лимонною цедрою, мускатним горіхом і 6 великими яйцями. Збиваємо все інгредієнти до однорідності, після чого додаємо розтоплене масло, лимонний сік, ванільний екстракт і ряжанку. Переливаємо суміш в остигнула основу з тіста і ставимо пиріг в духовку, розігріту до 170 градусів, на 25-35 хвилин. Готовий заливний пиріг на ряжанці, повинен залишатися злегка в'язким у серцевині.
Інгредієнти:
борошно - 1 3/4 ст.;
какао-порошок - 1 /4 ст.;
цукор - 1 ст.;
сода - 1/4 ст.;
порошок для випічки - 1 1/4 ч. ложки;
сіль - щіпка;
рослинна олія - 1/4 ст.;
яблучне варення - 1/2 ст.;
ряжанка - 1/4 ст.;
вода - 2-3 ст. ложки;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
горіхи пекан - 1 /2 ст.;
шоколад - 1/4 ст.
Приготування
Форму для кексу змащуємо маслом і покриваємо папером. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
У мисці змішати просіяне борошно, какао-порошок, цукор, соду, порошок для випічки і щіпку солі. Окремо збиваємо масло з яблучним варенням , ряжанкою і ванільним екстрактом. Змішуємо сухі інгредієнти з вологими до утворення однорідного тіста. Шоколад кришимо і змішуємо тісто з отриманої крихтою. Слідом додаємо горіхи і перекладаємо тісто у форму для випікання. Ставимо пиріг на ряжанці з варенням в духовку на 55-65 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;
кориця - 1/2 ч. ложки;
сода - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1/4 ч. ложки;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
цукор - 2/3 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
яйце - 1 шт.;
ряжанка - 1/2 ст.;
нарізані яблука - 1 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Форму для випічки змащуємо маслом.
В одній мисці змішати просіяне борошно з содою, порошком для випічки, корицею і сіллю. Окремо збиваємо масло з цукром до утворення білої повітряної маси. Додаємо до масляної суміші яйце і ванільний екстракт. Тепер, по черзі, не припиняючи збивання міксером, додаємо до маслу ряжанку і суміш сухих інгредієнтів.
Тісто викладаємо в підготовлену форму, зверху кладемо яблука і ставимо пиріг в духовку на 25-30 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати пиріг на ряжанці в мультиварці, використовуйте режим "Випічка" на 50 хвилин. Перед подачею пиріг охолодити хвилин 10-15.
Рецепт пирога на ряжанці
Інгредієнти:
Приготування
2 склянки борошна просіваємо і змішуємо зі столовою ложкою цукру і чайною ложкою солі. Розтираємо борошно з холодним маргарином в крихту, після чого додаємо 3-4 столові ложки води і формуем тісто в грудку. Обертаємо ком з тіста харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 10 хвилин.
Остигле тісто розкачуємо і викладаємо у форму для випікання. Дно основи з тіста наколюємо виделкою по всій поверхні. Поверх тіста кладемо лист пергаменту і висипаємо суху квасолю або горох. Подібний прийом вбереже тісто від здуття при випіканні. Випікаємо основу з листкового тіста 10 хвилин при 180 градусах, після, знімаємо папір з квасолею і продовжуємо готування ще 10 хвилин.
Цукор, що залишився змішуємо з 3 столовими ложками борошна, лимонною цедрою, мускатним горіхом і 6 великими яйцями. Збиваємо все інгредієнти до однорідності, після чого додаємо розтоплене масло, лимонний сік, ванільний екстракт і ряжанку. Переливаємо суміш в остигнула основу з тіста і ставимо пиріг в духовку, розігріту до 170 градусів, на 25-35 хвилин. Готовий заливний пиріг на ряжанці, повинен залишатися злегка в'язким у серцевині.
Пиріг на ряжанці без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Форму для кексу змащуємо маслом і покриваємо папером. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
У мисці змішати просіяне борошно, какао-порошок, цукор, соду, порошок для випічки і щіпку солі. Окремо збиваємо масло з яблучним варенням , ряжанкою і ванільним екстрактом. Змішуємо сухі інгредієнти з вологими до утворення однорідного тіста. Шоколад кришимо і змішуємо тісто з отриманої крихтою. Слідом додаємо горіхи і перекладаємо тісто у форму для випікання. Ставимо пиріг на ряжанці з варенням в духовку на 55-65 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Швидкий пиріг з ряжанки з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Форму для випічки змащуємо маслом.
В одній мисці змішати просіяне борошно з содою, порошком для випічки, корицею і сіллю. Окремо збиваємо масло з цукром до утворення білої повітряної маси. Додаємо до масляної суміші яйце і ванільний екстракт. Тепер, по черзі, не припиняючи збивання міксером, додаємо до маслу ряжанку і суміш сухих інгредієнтів.
Тісто викладаємо в підготовлену форму, зверху кладемо яблука і ставимо пиріг в духовку на 25-30 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати пиріг на ряжанці в мультиварці, використовуйте режим "Випічка" на 50 хвилин. Перед подачею пиріг охолодити хвилин 10-15.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто на ряжанці
Тісто на ряжанці, як і на будь-якому іншому кисломолочному продукті, виходить м'яким і еластичним, і досить часто використовуються для створення
Оладки на ряжанці
Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті
Сметанний пиріг рецепт
Сметана - корисний молочний продукт, який додають в багато видів випічки. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному сметанному пиріг, який можна
Рецепт пирога з чорницями
Чорниця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити безліч дивовижних десертів, варення, джемів і т. д. А сьогодні мова піде про дивовижний пиріг з
Кекси на ряжанці - рецепт
Кекси - це смачна випічка, яку можна приготувати на молоці, сметані, кисляку з додаванням різних начинок: шоколаду, кураги, вишні і т. д. Давайте