Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг на ряжанці

Пиріг на ряжанці

17-01-2015, 21:02
3 589
Пиріг на ряжанці
Випічка на ряжанці виходить дуже м'якою, соковитою і дуже калорійною. Втім, якщо ви вирішили відступити від дієти, немає нічого краще, ніж побалувати себе пирогом, приготованим за рецептами нижче.

Рецепт пирога на ряжанці


Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.+3 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка+1 1/2 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • маргарин - 2/3 ст.;

  • лимонна цедра - 2 ч. ложки;

  • мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • яйця - 6 шт.;

  • вершкове масло (розтоплене) - 4 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - 1/4 ст.;

  • ряжанка - 1 1/2 ст.


  • Приготування
    2 склянки борошна просіваємо і змішуємо зі столовою ложкою цукру і чайною ложкою солі. Розтираємо борошно з холодним маргарином в крихту, після чого додаємо 3-4 столові ложки води і формуем тісто в грудку. Обертаємо ком з тіста харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 10 хвилин.
    Остигле тісто розкачуємо і викладаємо у форму для випікання. Дно основи з тіста наколюємо виделкою по всій поверхні. Поверх тіста кладемо лист пергаменту і висипаємо суху квасолю або горох. Подібний прийом вбереже тісто від здуття при випіканні. Випікаємо основу з листкового тіста 10 хвилин при 180 градусах, після, знімаємо папір з квасолею і продовжуємо готування ще 10 хвилин.
    Цукор, що залишився змішуємо з 3 столовими ложками борошна, лимонною цедрою, мускатним горіхом і 6 великими яйцями. Збиваємо все інгредієнти до однорідності, після чого додаємо розтоплене масло, лимонний сік, ванільний екстракт і ряжанку. Переливаємо суміш в остигнула основу з тіста і ставимо пиріг в духовку, розігріту до 170 градусів, на 25-35 хвилин. Готовий заливний пиріг на ряжанці, повинен залишатися злегка в'язким у серцевині.

    Пиріг на ряжанці без яєць


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 3/4 ст.;

  • какао-порошок - 1 /4 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • сода - 1/4 ст.;

  • порошок для випічки - 1 1/4 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • рослинна олія - 1/4 ст.;

  • яблучне варення - 1/2 ст.;

  • ряжанка - 1/4 ст.;

  • вода - 2-3 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • горіхи пекан - 1 /2 ст.;

  • шоколад - 1/4 ст.


  • Приготування
    Форму для кексу змащуємо маслом і покриваємо папером. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
    У мисці змішати просіяне борошно, какао-порошок, цукор, соду, порошок для випічки і щіпку солі. Окремо збиваємо масло з яблучним варенням , ряжанкою і ванільним екстрактом. Змішуємо сухі інгредієнти з вологими до утворення однорідного тіста. Шоколад кришимо і змішуємо тісто з отриманої крихтою. Слідом додаємо горіхи і перекладаємо тісто у форму для випікання. Ставимо пиріг на ряжанці з варенням в духовку на 55-65 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

    Швидкий пиріг з ряжанки з яблуками


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;

  • кориця - 1/2 ч. ложки;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • цукор - 2/3 ст.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • ряжанка - 1/2 ст.;

  • нарізані яблука - 1 ст.


  • Приготування
    Пиріг на ряжанці
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Форму для випічки змащуємо маслом.
    В одній мисці змішати просіяне борошно з содою, порошком для випічки, корицею і сіллю. Окремо збиваємо масло з цукром до утворення білої повітряної маси. Додаємо до масляної суміші яйце і ванільний екстракт. Тепер, по черзі, не припиняючи збивання міксером, додаємо до маслу ряжанку і суміш сухих інгредієнтів.
    Тісто викладаємо в підготовлену форму, зверху кладемо яблука і ставимо пиріг в духовку на 25-30 хвилин.
    Якщо ви хочете приготувати пиріг на ряжанці в мультиварці, використовуйте режим "Випічка" на 50 хвилин. Перед подачею пиріг охолодити хвилин 10-15.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто на ряжанці
    Тісто на ряжанці
    Тісто на ряжанці, як і на будь-якому іншому кисломолочному продукті, виходить м'яким і еластичним, і досить часто використовуються для створення
    Оладки на ряжанці
    Оладки на ряжанці
    Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті
    Сметанний пиріг рецепт
    Сметанний пиріг рецепт
    Сметана - корисний молочний продукт, який додають в багато видів випічки. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному сметанному пиріг, який можна
    Рецепт пирога з чорницями
    Рецепт пирога з чорницями
    Чорниця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити безліч дивовижних десертів, варення, джемів і т. д. А сьогодні мова піде про дивовижний пиріг з
    Кекси на ряжанці - рецепт
    Кекси на ряжанці - рецепт
    Кекси - це смачна випічка, яку можна приготувати на молоці, сметані, кисляку з додаванням різних начинок: шоколаду, кураги, вишні і т. д. Давайте