Тісто на ряжанці
Як і тісто з будь-якого іншого кисломолочного продукту, тісто на ряжанці виходить дуже еластичним і м'яким, а тому нерідко використовується при приготуванні піци, хліба або іншої випічки. Ми поділимося з вами кількома універсальними рецептами, які обов'язково знайдуть застосування на вашій кухні.
Інгредієнти:
ряжанка - 3/4 ст.;
дріжджі сухі інстантні - 7 г;
борошно - 2 ст.;
цукор - щіпка;
сіль морська - 1/4 ч. ложки;
сода - 1/2 ч. ложки;
олія оливкова - 25 мл
Приготування
Ряжанку злегка підігріваємо, щоб вона дійшла до температури близько 28 градусів, після чого всипаємо в неї дріжджі і додаємо дрібку цукру, все перемішуємо і залишаємо дріжджі активізуватися. Борошно просіваємо з содою, додаємо до сухої суміші трохи солі і висипаємо все на стіл. У центрі борошняний гірки робимо "колодязь", який вливаємо нашу кефірно-дріжджову суміш. Підбираючи борошно з країв "колодязя" замішуємо еластичне тісто, злегка липнущее до рук і поверхні.
Переміщаємо ком тесту в рясно змащену оливковою олією миску, накриваємо плівкою або кришкою, а після залишаємо підходити в теплому місці близько години.
Готове дріжджове тісто на ряжанці обминаємо і розкачуємо на посипаній борошном поверхні. Корж змащуємо для піци соусом, викладаємо улюблену начинку і відправляємо все запікати в духовці.
Так званий "фунтовий пиріг" на ряжанці - чудово ароматний, повітряний і має вологим м'якушкою. Подати такий пиріг можна окремо, просто посипавши цукровою пудрою, можна просочити сумішшю рома і цукрового сиропу, а можна розрізати і покрити кремом.
Інгредієнти:
м'яке вершкове масло - 1 ст.;
цукор - 2 1/2 ст.;
яйця курячі - 4 шт.;
борошно - 3 ст.;
ряжанка - 1 ст.;
екстракт ванілі - 1 ч. ложка;
сода - 1/4 ч. ложки.
Приготування
З допомогою віночка з'єднуємо масло і цукор до утворення пухкої білої кремоподібної суміші. По черзі вводимо в масляну суміш курячі яйця, до повного вимішування. Борошно просіваємо з содою і поетапно додаємо до масляної суміші, поперемінно з ряжанкою. У результаті повинно вийти густе однорідне тісто, яке можна присмачити ванільним екстрактом для аромату.
Випікати таке тісто слід в промасленим формі при 170 градусах 70 хвилин. Простий рецепт тіста з ряжанки дає на виході повітряний бісквіт, який можна подавати просто так, або використовувати в якості основи для тортів.
Тісто для піци на ряжанці
Інгредієнти:
Приготування
Ряжанку злегка підігріваємо, щоб вона дійшла до температури близько 28 градусів, після чого всипаємо в неї дріжджі і додаємо дрібку цукру, все перемішуємо і залишаємо дріжджі активізуватися. Борошно просіваємо з содою, додаємо до сухої суміші трохи солі і висипаємо все на стіл. У центрі борошняний гірки робимо "колодязь", який вливаємо нашу кефірно-дріжджову суміш. Підбираючи борошно з країв "колодязя" замішуємо еластичне тісто, злегка липнущее до рук і поверхні.
Переміщаємо ком тесту в рясно змащену оливковою олією миску, накриваємо плівкою або кришкою, а після залишаємо підходити в теплому місці близько години.
Готове дріжджове тісто на ряжанці обминаємо і розкачуємо на посипаній борошном поверхні. Корж змащуємо для піци соусом, викладаємо улюблену начинку і відправляємо все запікати в духовці.
Рецепт тіста на ряжанці для пирога
Так званий "фунтовий пиріг" на ряжанці - чудово ароматний, повітряний і має вологим м'якушкою. Подати такий пиріг можна окремо, просто посипавши цукровою пудрою, можна просочити сумішшю рома і цукрового сиропу, а можна розрізати і покрити кремом.
Інгредієнти:
Приготування
З допомогою віночка з'єднуємо масло і цукор до утворення пухкої білої кремоподібної суміші. По черзі вводимо в масляну суміш курячі яйця, до повного вимішування. Борошно просіваємо з содою і поетапно додаємо до масляної суміші, поперемінно з ряжанкою. У результаті повинно вийти густе однорідне тісто, яке можна присмачити ванільним екстрактом для аромату.
Випікати таке тісто слід в промасленим формі при 170 градусах 70 хвилин. Простий рецепт тіста з ряжанки дає на виході повітряний бісквіт, який можна подавати просто так, або використовувати в якості основи для тортів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто з сиру
Сирне тісто готується досить швидко і виходить ніжним і м'яким. Сир для такого тіста можна брати будь-якої жирності, свіжий або кислий. Давайте
Млинці на ряжанці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно
Оладки на ряжанці
Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті
Пиріг на ряжанці
Випічку можна робити на основі молока, кефіру, сметани, кисляку і ряжанки. Ось про чудових і соковитих пирогах на ряжанці ми докладно розповімо в
Манник на ряжанці
Манник - простий пиріг з манної крупи. Його готують на молоці, воді, кефірі, кисляку. А сьогодні ми вам розповімо, як його спекти на ряжанці, щоб він
Кекси на ряжанці - рецепт
Кекси - це смачна випічка, яку можна приготувати на молоці, сметані, кисляку з додаванням різних начинок: шоколаду, кураги, вишні і т. д. Давайте