Рецепт пирога з чорницями
Поки свіжа чорниця не залишила прилавки, встигніть поласувати цією ягодою окремо і в якості одного з інгредієнтів солодкої випічки, наприклад, пирогов. Смачні чорничні пироги доступні цілий рік, так як в супермаркеті можна придбати заморожену чорницю, але до чого ж такі смачні пироги зі свіжою ягодою.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 2 ст.;
сіль - щіпка;
вершкове масло - 2/3 ст.;
вода - 4 ст. ложки.
Для начинки:
цукор - 3/4 ст.;
борошно - 1/2 ст.;
мелена кориця - 1/2 ч. ложки;
чорниця - 6 ст.;
лимонний сік - 1 ст. ложка.
Приготування
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю. Розтираємо суху суміш з м'яким вершковим маслом в крихту, а до отриманої крихті додаємо кілька столових ложок крижаної води. Якщо ви хочете зробити пиріг з чорницею пісним, то замініть масло маргарином. Збираємо тісто в кулю, загорнути його харчовою плівкою, після чого розміщуємо в холодильнику на 30 хвилин.
Після закінчення часу, дістаємо пісочне тісто з холодильника, ділимо на дві частини і обидві з них розгортаємо в пласт. Один з пластів тіста викладаємо на дно змащеної маслом форми. Поверх основи з тіста викладаємо ягідну начинку: чорницю змішуємо з цукром і борошном, додаємо лимонний сік і трохи кориці. Зверху накриваємо пиріг другим шаром тіста і проробляємо в "кришці отвір для виходу пари. Ставимо страву в розігріту до 190 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Інгредієнти:
Для основи з печива:
цукор - 2 ст. ложки;
кориця - 1/8 ч. ложки;
пісочне печиво - 150 г;
вершкове масло - 50 р.
Для начинки:
сир - 300 г;
сметана - 200 г;
яйця - 2 шт.;
чорниця - 1 1/2 ст.;
цукор - 1/2 ст.
Приготування
Перед тим, як приготувати пиріг з чорницею, печиво подрібнюємо в крихту з допомогою блендера. Додаємо до крихті корицю, трохи цукру і змішуємо все з розтопленим вершковим маслом. Отриману масу утрамбовуємо єдиним шаром у форму для випікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.
Для начинки з допомогою міксера збиваємо сметану з цукром і яйцями. Сир перетираємо через сито і додаємо до сметанної суміші. При бажанні начинку можна доповнити лимонною цедрою. Виливаємо суміш поверх остигнула основу з печива, укладаємо шар ягід і повертаємо все в духовку на 30-35 хвилин. Готовий пиріг з чорницею і сметаною подаємо, посипавши цукровою пудрою.
Інгредієнти:
Для пирога:
борошно - 2 1/2 ст.+2 ст. ложки;
порошок для випічки - 2 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 1 3/4 ст. ложки;
цедра 1 лимона;
вершкове масло - 200 г;
яйця - 3 шт.;
кефір - 3/4 ст.;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
чорниця - 3 ст.
Для глазурі:
цукрова пудра - 2 ст.;
молоко - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом.
У невеликій мисці змішуємо 2 1/2 склянки просіяного борошна з порошком для випічки і сіллю. В окремій ємності з допомогою міксера збиваємо масло з цукром і лимонною цедрою до утворення білої, повітряної маси (3-5 хвилин). Тепер вбиваємо в масляну суміш по одному яйцю за раз до повного вимішування. Вливаємо ванільний екстракт.
Тепер настала черга додавання борошна і кефіру. Спершу в масляно-яєчну основу додаємо половину борошна, вимішуємо, вливаємо кефір і знову вимішуємо. Повторюємо процедуру і замішуємо однорідне густе тісто.
Ягоди чорниці змішуємо з залишилася борошном і обережно змішати з тестом. Викладаємо тісто в підготовлену форму і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 55-60 хвилин. Готовий пиріг залишаємо охолонути на 30 хвилин.
Цукрову пудру заливаємо молоком, додаємо масло і ставимо суміш на вогонь. Варимо глазур до тих пір, поки вона не стане однорідною і густий. Поливаємо цукровою глазур'ю остиглий пиріг і подаємо до столу.
Пісочний пиріг з чорницею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю. Розтираємо суху суміш з м'яким вершковим маслом в крихту, а до отриманої крихті додаємо кілька столових ложок крижаної води. Якщо ви хочете зробити пиріг з чорницею пісним, то замініть масло маргарином. Збираємо тісто в кулю, загорнути його харчовою плівкою, після чого розміщуємо в холодильнику на 30 хвилин.
Після закінчення часу, дістаємо пісочне тісто з холодильника, ділимо на дві частини і обидві з них розгортаємо в пласт. Один з пластів тіста викладаємо на дно змащеної маслом форми. Поверх основи з тіста викладаємо ягідну начинку: чорницю змішуємо з цукром і борошном, додаємо лимонний сік і трохи кориці. Зверху накриваємо пиріг другим шаром тіста і проробляємо в "кришці отвір для виходу пари. Ставимо страву в розігріту до 190 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Відкритий сирний пиріг з чорницею
Інгредієнти:
Для основи з печива:
Для начинки:
Приготування
Перед тим, як приготувати пиріг з чорницею, печиво подрібнюємо в крихту з допомогою блендера. Додаємо до крихті корицю, трохи цукру і змішуємо все з розтопленим вершковим маслом. Отриману масу утрамбовуємо єдиним шаром у форму для випікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.
Для начинки з допомогою міксера збиваємо сметану з цукром і яйцями. Сир перетираємо через сито і додаємо до сметанної суміші. При бажанні начинку можна доповнити лимонною цедрою. Виливаємо суміш поверх остигнула основу з печива, укладаємо шар ягід і повертаємо все в духовку на 30-35 хвилин. Готовий пиріг з чорницею і сметаною подаємо, посипавши цукровою пудрою.
Як спекти пиріг з чорницею на кефірі?
Інгредієнти:
Для пирога:
Для глазурі:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом.
У невеликій мисці змішуємо 2 1/2 склянки просіяного борошна з порошком для випічки і сіллю. В окремій ємності з допомогою міксера збиваємо масло з цукром і лимонною цедрою до утворення білої, повітряної маси (3-5 хвилин). Тепер вбиваємо в масляну суміш по одному яйцю за раз до повного вимішування. Вливаємо ванільний екстракт.
Тепер настала черга додавання борошна і кефіру. Спершу в масляно-яєчну основу додаємо половину борошна, вимішуємо, вливаємо кефір і знову вимішуємо. Повторюємо процедуру і замішуємо однорідне густе тісто.
Ягоди чорниці змішуємо з залишилася борошном і обережно змішати з тестом. Викладаємо тісто в підготовлену форму і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 55-60 хвилин. Готовий пиріг залишаємо охолонути на 30 хвилин.
Цукрову пудру заливаємо молоком, додаємо масло і ставимо суміш на вогонь. Варимо глазур до тих пір, поки вона не стане однорідною і густий. Поливаємо цукровою глазур'ю остиглий пиріг і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сир з чорницею
У чорниці міститься велика кількість вітамінів і корисних речовин. З неї готують компоти, джеми, варення, а також випічку. І сьогодні ми з вами
Сметанний пиріг рецепт
Сметана - корисний молочний продукт, який додають в багато видів випічки. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному сметанному пиріг, який можна
Пиріг на ряжанці
Випічку можна робити на основі молока, кефіру, сметани, кисляку і ряжанки. Ось про чудових і соковитих пирогах на ряжанці ми докладно розповімо в
Пиріг з маком
Мак є чудовим доповненням до випічки, надаючи їй оригінальний смак. І зараз ми розповімо вам, як спекти бісквітний, сирний, листковий пиріг з маком.
Цветаевский пиріг
Цветаевский пиріг - це той яблучний пиріг, який готують з пісочного тіста, заливають яблука вершками і сметаною. Але зараз такий печуть пиріг з