Пиріг з маком
Мак - цікаве доповнення до випічки, про яке багато, останнім часом, стали забувати. Звичним маковим пирогів можна надати оригінальний смак, дотримуючись при цьому класичних рецептів.
Інгредієнти:
мак - 3/4 ст.;
борошно - 1 1/3 ст.;
порошок для випічки - 2 ч. ложки;
сіль - 1/4 ч. ложки;
вершкове масло - 200 г;
цукор - 1 ст.;
яйця - 4 шт.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Приготування
У сотейнику доводимо до кипіння 1/2 склянки води. Засипаємо в окріп мак, прибираємо ємність з вогню і накриваємо кришкою. Залишаємо мак набухати протягом години. Набряклі макові зерна збиваємо з допомогою блендера.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем і дрібкою солі. В іншій мисці збиваємо вершкове масло і цукор дочиста (близько 3 хвилин). Додаємо в масляну суміш мак і починаємо вбивати по одному яйцю за раз, до повного вимішування. Тепер залишається додати ванільний екстракт, і можна підсипати муку.
Переливаємо бісквітне тісто в змащену форму і ставимо в духовку на 45 хвилин. Готовий бісквіт повинен охолонути протягом 15 годин перед подачею.
Зробити пиріг з маком можна і в мультиварці, для цього використовуйте режим "Випічка" і час 50-55 хвилин.
Інгредієнти:
вершкове масло - 1/2 ст.;
цукор - 1 ст.;
яйця - 3 шт.;
цедра 1 лимона;
мак - 1/4 ст.;
борошно - 2 ст.;
кефір - 1 склянка;
порошок для випічки - 1 1/2 ст.;
сода - 1/2 ст.;
сіль - щіпка.
Приготування
Масло і цукор збиваємо протягом 2 хвилин. Додаємо до маслу яйця по одному за раз, потім всипаємо мак і лимонну цедру.
Борошно просіваємо з содою і порошком для випічки, додаємо по склянці сухої суміші до маслу, чергуючи її з порціями домашнього кефіру . Ділимо тісто між 3 форми для кексів і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
Пиріг з маком без дріжджів подається ледь теплим з ложечкою ванільного морозива.
Інгредієнти:
листкове тісто - 1 упаковка;
мак - 1 ст.;
молоко - 1/2 ст.;
мед - 1 /4 ст.;
фініки - 1/3 ст.;
волоський горіх - 1/3 ст.;
кориця - щіпка.
Приготування
Мед підігріваємо разом з молоком, додаємо до суміші корицю, мак, подрібнені фініки і волоські горіхи. Варимо начинку на середньому вогні, постійно помішуючи до загустіння.
Тісто розгортаємо в тонкий прямокутний пласт. У центр прямокутника викладаємо начинку, а краї нарізаємо смугами. Накладаємо смуги один на одного, тим самим покриваючи верхівку пирога. Змащуємо пиріг збитим яйцем і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку до повної готовності.
Інгредієнти:
молоко - 1 л;
вершкове масло - 275 г;
манна купа - 200 г;
мак - 200 г;
цукор - 300 г;
ванільний екстракт - 4 ч. ложки;
яйця - 3 шт.;
сир - 120 г;
родзинки і мигдаль - 1 жменя;
груша - 1 шт.;
борошно - 250 г;
порошок для випічки - 2 ч. ложки.
Приготування
Для тіста борошно просіваємо з порошком для випічки, додаємо 125 г цукру, 125 р масла, 1 яйце, ванільний екстракт і пару столових ложок води. Збираємо тісто в кулю, загорнути плівкою і кладемо в холодильник.
Змішуємо молоко і 125 р масла, ставимо суміш на вогонь. Помішуючи молоко, додаємо до нього манну крупу і мак, даємо суміші проваритися хвилин 20 а потім остуджуємо ще 10 хвилин.
Тепер з'єднуємо 175 р цукру з ваніліном, сиром, 2 яйцями, родзинками і подрібненим мигдалем, а також сиром. Змішуємо все з манною крупою і маком, додаємо терту грушу і охолодити начинку.
Тісто розкачуємо, розподіляємо по формі і викладаємо поверх готову начинку. Випікаємо сирний пиріг з маком протягом години в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Рецепт бісквітного пирога з маком
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику доводимо до кипіння 1/2 склянки води. Засипаємо в окріп мак, прибираємо ємність з вогню і накриваємо кришкою. Залишаємо мак набухати протягом години. Набряклі макові зерна збиваємо з допомогою блендера.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем і дрібкою солі. В іншій мисці збиваємо вершкове масло і цукор дочиста (близько 3 хвилин). Додаємо в масляну суміш мак і починаємо вбивати по одному яйцю за раз, до повного вимішування. Тепер залишається додати ванільний екстракт, і можна підсипати муку.
Переливаємо бісквітне тісто в змащену форму і ставимо в духовку на 45 хвилин. Готовий бісквіт повинен охолонути протягом 15 годин перед подачею.
Зробити пиріг з маком можна і в мультиварці, для цього використовуйте режим "Випічка" і час 50-55 хвилин.
Пиріг на кефірі з маком
Інгредієнти:
Приготування
Масло і цукор збиваємо протягом 2 хвилин. Додаємо до маслу яйця по одному за раз, потім всипаємо мак і лимонну цедру.
Борошно просіваємо з содою і порошком для випічки, додаємо по склянці сухої суміші до маслу, чергуючи її з порціями домашнього кефіру . Ділимо тісто між 3 форми для кексів і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
Пиріг з маком без дріжджів подається ледь теплим з ложечкою ванільного морозива.
Листковий пиріг з маком
Інгредієнти:
Приготування
Мед підігріваємо разом з молоком, додаємо до суміші корицю, мак, подрібнені фініки і волоські горіхи. Варимо начинку на середньому вогні, постійно помішуючи до загустіння.
Тісто розгортаємо в тонкий прямокутний пласт. У центр прямокутника викладаємо начинку, а краї нарізаємо смугами. Накладаємо смуги один на одного, тим самим покриваючи верхівку пирога. Змащуємо пиріг збитим яйцем і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку до повної готовності.
Пиріг з сиром і маком
Інгредієнти:
Приготування
Для тіста борошно просіваємо з порошком для випічки, додаємо 125 г цукру, 125 р масла, 1 яйце, ванільний екстракт і пару столових ложок води. Збираємо тісто в кулю, загорнути плівкою і кладемо в холодильник.
Змішуємо молоко і 125 р масла, ставимо суміш на вогонь. Помішуючи молоко, додаємо до нього манну крупу і мак, даємо суміші проваритися хвилин 20 а потім остуджуємо ще 10 хвилин.
Тепер з'єднуємо 175 р цукру з ваніліном, сиром, 2 яйцями, родзинками і подрібненим мигдалем, а також сиром. Змішуємо все з манною крупою і маком, додаємо терту грушу і охолодити начинку.
Тісто розкачуємо, розподіляємо по формі і викладаємо поверх готову начинку. Випікаємо сирний пиріг з маком протягом години в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Морквяний пиріг рецепт
Морквяний пиріг - не тільки смачне, але і корисне ласощі, яке готується в рази простіше шарлотки, однак, з незрозумілих причин, не користується
Кекс з маком
Кекс - дивовижна і проста в приготуванні випічка, яка припаде до смаку і дорослим і дітям. Варіантів її створення з різними інгредієнтами досить
Пиріг з горіхами
Горіхи у випічці є відмінним доповненням, які надають готовому блюду насичений смак. І сьогодні ми поговоримо про пироги з горіхами. Давайте
Пиріг з родзинками
Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
Пиріг на ряжанці
Випічку можна робити на основі молока, кефіру, сметани, кисляку і ряжанки. Ось про чудових і соковитих пирогах на ряжанці ми докладно розповімо в