Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з маком

Пиріг з маком

17-01-2015, 21:02
3 861
Пиріг з маком
Мак - цікаве доповнення до випічки, про яке багато, останнім часом, стали забувати. Звичним маковим пирогів можна надати оригінальний смак, дотримуючись при цьому класичних рецептів.

Рецепт бісквітного пирога з маком


Інгредієнти:

  • мак - 3/4 ст.;

  • борошно - 1 1/3 ст.;

  • порошок для випічки - 2 ч. ложки;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • вершкове масло - 200 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У сотейнику доводимо до кипіння 1/2 склянки води. Засипаємо в окріп мак, прибираємо ємність з вогню і накриваємо кришкою. Залишаємо мак набухати протягом години. Набряклі макові зерна збиваємо з допомогою блендера.
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем і дрібкою солі. В іншій мисці збиваємо вершкове масло і цукор дочиста (близько 3 хвилин). Додаємо в масляну суміш мак і починаємо вбивати по одному яйцю за раз, до повного вимішування. Тепер залишається додати ванільний екстракт, і можна підсипати муку.
    Переливаємо бісквітне тісто в змащену форму і ставимо в духовку на 45 хвилин. Готовий бісквіт повинен охолонути протягом 15 годин перед подачею.
    Зробити пиріг з маком можна і в мультиварці, для цього використовуйте режим "Випічка" і час 50-55 хвилин.

    Пиріг на кефірі з маком


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 1/2 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • цедра 1 лимона;

  • мак - 1/4 ст.;

  • борошно - 2 ст.;

  • кефір - 1 склянка;

  • порошок для випічки - 1 1/2 ст.;

  • сода - 1/2 ст.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Масло і цукор збиваємо протягом 2 хвилин. Додаємо до маслу яйця по одному за раз, потім всипаємо мак і лимонну цедру.
    Борошно просіваємо з содою і порошком для випічки, додаємо по склянці сухої суміші до маслу, чергуючи її з порціями домашнього кефіру . Ділимо тісто між 3 форми для кексів і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
    Пиріг з маком без дріжджів подається ледь теплим з ложечкою ванільного морозива.

    Листковий пиріг з маком


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • мак - 1 ст.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • мед - 1 /4 ст.;

  • фініки - 1/3 ст.;

  • волоський горіх - 1/3 ст.;

  • кориця - щіпка.


  • Приготування
    Мед підігріваємо разом з молоком, додаємо до суміші корицю, мак, подрібнені фініки і волоські горіхи. Варимо начинку на середньому вогні, постійно помішуючи до загустіння.
    Тісто розгортаємо в тонкий прямокутний пласт. У центр прямокутника викладаємо начинку, а краї нарізаємо смугами. Накладаємо смуги один на одного, тим самим покриваючи верхівку пирога. Змащуємо пиріг збитим яйцем і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку до повної готовності.

    Пиріг з сиром і маком


    Інгредієнти:

  • молоко - 1 л;

  • вершкове масло - 275 г;

  • манна купа - 200 г;

  • мак - 200 г;

  • цукор - 300 г;

  • ванільний екстракт - 4 ч. ложки;

  • яйця - 3 шт.;

  • сир - 120 г;

  • родзинки і мигдаль - 1 жменя;

  • груша - 1 шт.;

  • борошно - 250 г;

  • порошок для випічки - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Для тіста борошно просіваємо з порошком для випічки, додаємо 125 г цукру, 125 р масла, 1 яйце, ванільний екстракт і пару столових ложок води. Збираємо тісто в кулю, загорнути плівкою і кладемо в холодильник.
    Пиріг з маком
    Змішуємо молоко і 125 р масла, ставимо суміш на вогонь. Помішуючи молоко, додаємо до нього манну крупу і мак, даємо суміші проваритися хвилин 20 а потім остуджуємо ще 10 хвилин.
    Тепер з'єднуємо 175 р цукру з ваніліном, сиром, 2 яйцями, родзинками і подрібненим мигдалем, а також сиром. Змішуємо все з манною крупою і маком, додаємо терту грушу і охолодити начинку.
    Тісто розкачуємо, розподіляємо по формі і викладаємо поверх готову начинку. Випікаємо сирний пиріг з маком протягом години в духовці, розігрітій до 180 градусів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морквяний пиріг рецепт
    Морквяний пиріг рецепт
    Морквяний пиріг - не тільки смачне, але і корисне ласощі, яке готується в рази простіше шарлотки, однак, з незрозумілих причин, не користується
    Кекс з маком
    Кекс з маком
    Кекс - дивовижна і проста в приготуванні випічка, яка припаде до смаку і дорослим і дітям. Варіантів її створення з різними інгредієнтами досить
    Пиріг з горіхами
    Пиріг з горіхами
    Горіхи у випічці є відмінним доповненням, які надають готовому блюду насичений смак. І сьогодні ми поговоримо про пироги з горіхами. Давайте
    Пиріг з родзинками
    Пиріг з родзинками
    Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
    Пиріг на ряжанці
    Пиріг на ряжанці
    Випічку можна робити на основі молока, кефіру, сметани, кисляку і ряжанки. Ось про чудових і соковитих пирогах на ряжанці ми докладно розповімо в