Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морквяний пиріг рецепт

Морквяний пиріг рецепт

17-01-2015, 22:26
2 347
Морквяний пиріг рецепт
Іноді так хочеться спекти до чаю щось не тільки солодке, але і корисне. Пропонуємо вашій увазі цікаві рецепти приготування смачних морквяних пирогів, які сподобаються не тільки дорослим, але й дітям.

Простий рецепт морквяного пирога


Інгредієнти:

  • яйце - 4 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • цукор - 05 склянки;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сіль, кориця - за смаком;

  • горіхи - 100 г;

  • цукрова пудра для прикраси.


  • Приготування
    Як готувати морквяний пиріг? Перед початком готування, включаємо спочатку плиту і залишаємо її розігріватися приблизно до 180. Форму для випічки змащуємо маслом, злегка присипаємо борошном і відставляємо в сторону. Гарненько збиваємо в невеликій чаші яйця, поступово всипаємо цукор, додаємо рослинне масло і перемішуємо. Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем, сіллю, содою, корицею, а потім додаємо в яєчну суміш і перемішуємо. Далі в тісто кладемо дрібно порубані горіхи і терту на дрібній тертці моркву. Усе ретельно розмішуємо і викладаємо масу в підготовлену раніше форму. Ставимо морквяний пиріг з горіхами в духовку і випікаємо протягом 50 хвилин до готовності.

    Морквяно-яблучний пиріг


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • морква - 1 шт.;

  • цукор - 05 склянки;

  • апельсин - 1 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • яблуко - 1 шт.;

  • ізюм - 100 г;

  • насіння гарбузове - 50 г;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • сир - 150 г;

  • цукрова пудра - 150 р.


  • Приготування
    Як приготувати морквяний пиріг? Родзинки замочуємо на 10 хвилин у гарячій воді, а потім відкидаємо на друшляк і обсушуємо. Яблуко і моркву очищаємо, а потім натираємо на крупній тертці. Апельсин моєму, терткою акуратно знімаємо з нього цедру, а з м'якоті віджимаємо сік. Борошно просіваємо в миску разом з сіллю, розпушувачем і корицею.
    В окремій чаші ретельно перемішуємо рослинне масло, трохи апельсинового соку і цукор. Далі вливаємо рідку суміш в борошно і розмішуємо до отримання однорідної маси. Потім додаємо в тісто терті яблука, морква, родзинки і цедру апельсина, ретельно все перемішуємо.
    Форму для випічки змащуємо олією і викладаємо в неї тісто. Ставимо пиріг в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на 1 годину.
    Тим часом ретельно збиваємо цукрову пудру з сиром, змащуємо приготованою сумішшю верх остиглого пирога і прибираємо його на 30 хвилин у холодильник. Перед подачею на стіл прикрашаємо морквяний пиріг нарізаним мармеладом або цукатами.

    Рецепт американського морквяного пирога


    Інгредієнти:

  • морква - 2 шт.;

  • сир «Маскарпоне» - 400 р;

  • яйце - 5 шт.;

  • борошно - 300 г;

  • цукрова пудра - 280 м;

  • темний родзинки - 150 г;

  • цукор - 05 склянки;

  • коричневий цукор - 05 склянки;

  • рослинне масло - 200 г;

  • волоські горіхи - 150 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • порошок для випічки - 15 ч. ложки;

  • ваніль, кориця, сіль - за смаком;

  • какао порошок - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • сода - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Для приготування морквяного пирога з волоськими горіхами, родзинки заливаємо на 10 хвилин гарячою водою і залишаємо набухати. Моркву очищаємо, натираємо на крупній тертці, горіхи дрібно рубаємо.
    Морквяний пиріг рецепт
    Далі просіваємо борошно, соду, пекарський порошок, какао, корицю, додаємо сіль і ваніль. Окремо збиваємо яйця з цукром і рослинним маслом. Продовжуючи збивати, додаємо борошно зі спеціями, потім кладемо родзинки, морква і волоські горіхи. Вистилаємо Форму пергаментним папером і ретельно змащуємо маслом. Виливаємо приготоване тісто і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 160 градусів духовці. Потім корж розрізаємо на кілька тонких частин, остуджуємо і прибираємо на 30 хвилин у морозилку.
    Тим часом готуємо крем: збиваємо сир та вершкове масло, додаємо ванільний екстракт і цукрову пудру.
    Промазуємо кожен корж кремом, прикрашаємо горіхами, прибираємо в холодильник, а потім подаємо морквяний пиріг з «Маскарпоне» до столу.
    Так само неодмінно спробуйте рецепти не менш смачного гарбузового і смородинового пирога . Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морквяний торт - рецепт
    Морквяний торт - рецепт
    Морквяний торт приготувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, трохи тертої моркви і крему, і цікавий
    Морквяний кекс
    Морквяний кекс
    Кекс - це дивовижно смачна випічка. А чи знаєте ви, що його можна приготувати з морквою? Вийде смачно і корисно. Пропонуємо вашій увазі кілька
    Манник з варенням
    Манник з варенням
    Манник - смачний і простий у приготуванні пиріг. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити з варенням. Можна додати повидло в тісто, а