Іноді так хочеться спекти до чаю щось не тільки солодке, але і корисне. Пропонуємо вашій увазі цікаві рецепти приготування смачних морквяних пирогів, які сподобаються не тільки дорослим, але й дітям.
Простий рецепт морквяного пирога
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; борошно - 1 ст.; цукор - 05 склянки; морква - 1 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; розпушувач - 1 ч. ложка; сіль, кориця - за смаком; горіхи - 100 г; цукрова пудра для прикраси. Приготування Як готувати морквяний пиріг? Перед початком готування, включаємо спочатку плиту і залишаємо її розігріватися приблизно до 180. Форму для випічки змащуємо маслом, злегка присипаємо борошном і відставляємо в сторону. Гарненько збиваємо в невеликій чаші яйця, поступово всипаємо цукор, додаємо рослинне масло і перемішуємо. Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем, сіллю, содою, корицею, а потім додаємо в яєчну суміш і перемішуємо. Далі в тісто кладемо дрібно порубані горіхи і терту на дрібній тертці моркву. Усе ретельно розмішуємо і викладаємо масу в підготовлену раніше форму. Ставимо морквяний пиріг з горіхами в духовку і випікаємо протягом 50 хвилин до готовності.
Морквяно-яблучний пиріг
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; морква - 1 шт.; цукор - 05 склянки; апельсин - 1 шт.; сіль - щіпка; яблуко - 1 шт.; ізюм - 100 г; насіння гарбузове - 50 г; рослинна олія - 4 ст. ложки; сир - 150 г; цукрова пудра - 150 р. Приготування Як приготувати морквяний пиріг? Родзинки замочуємо на 10 хвилин у гарячій воді, а потім відкидаємо на друшляк і обсушуємо. Яблуко і моркву очищаємо, а потім натираємо на крупній тертці. Апельсин моєму, терткою акуратно знімаємо з нього цедру, а з м'якоті віджимаємо сік. Борошно просіваємо в миску разом з сіллю, розпушувачем і корицею.
В окремій чаші ретельно перемішуємо рослинне масло, трохи апельсинового соку і цукор. Далі вливаємо рідку суміш в борошно і розмішуємо до отримання однорідної маси. Потім додаємо в тісто терті яблука, морква, родзинки і цедру апельсина, ретельно все перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо олією і викладаємо в неї тісто. Ставимо пиріг в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на 1 годину.
Тим часом ретельно збиваємо цукрову пудру з сиром, змащуємо приготованою сумішшю верх остиглого пирога і прибираємо його на 30 хвилин у холодильник. Перед подачею на стіл прикрашаємо морквяний пиріг нарізаним мармеладом або цукатами.
Рецепт американського морквяного пирога
Інгредієнти: морква - 2 шт.; сир «Маскарпоне» - 400 р; яйце - 5 шт.; борошно - 300 г; цукрова пудра - 280 м; темний родзинки - 150 г; цукор - 05 склянки; коричневий цукор - 05 склянки; рослинне масло - 200 г; волоські горіхи - 150 г; вершкове масло - 100 г; порошок для випічки - 15 ч. ложки; ваніль, кориця, сіль - за смаком; какао порошок - 1 ст. ложка; сіль - щіпка; сода - 05 ч. ложки. Приготування Для приготування морквяного пирога з волоськими горіхами, родзинки заливаємо на 10 хвилин гарячою водою і залишаємо набухати. Моркву очищаємо, натираємо на крупній тертці, горіхи дрібно рубаємо.
Далі просіваємо борошно, соду, пекарський порошок, какао, корицю, додаємо сіль і ваніль. Окремо збиваємо яйця з цукром і рослинним маслом. Продовжуючи збивати, додаємо борошно зі спеціями, потім кладемо родзинки, морква і волоські горіхи. Вистилаємо Форму пергаментним папером і ретельно змащуємо маслом. Виливаємо приготоване тісто і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 160 градусів духовці. Потім корж розрізаємо на кілька тонких частин, остуджуємо і прибираємо на 30 хвилин у морозилку.
Тим часом готуємо крем: збиваємо сир та вершкове масло, додаємо ванільний екстракт і цукрову пудру.
Промазуємо кожен корж кремом, прикрашаємо горіхами, прибираємо в холодильник, а потім подаємо морквяний пиріг з «Маскарпоне» до столу.
Так само неодмінно спробуйте рецепти не менш смачного гарбузового і смородинового пирога . Приємного апетиту!