Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з горіхами

Пиріг з горіхами

17-01-2015, 21:50
2 176
Пиріг з горіхами
Горіхи у випічці є цікавим доповненням, яке допомагає урізноманітнити текстуру і наситити смак готової страви. В залежності від власних уподобань ви можете змінювати склад горіхової суміші і урізноманітнити його, а ми, в свою чергу, поділимося з вами самими смачними рецептами з їх додаванням.

Пиріг з родзинками і горіхами


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1/3 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • свіжий шпинат - 1 кг;

  • родзинки - 1/2 ст.;

  • козячий сир - 500 г;

  • волоський горіх - 1/3 ст.;

  • сіль, перець;

  • листкове тісто - 1 упаковка.


  • Приготування
    У сковороді розігріваємо 3 ст. ложки олії і обсмажуємо на ньому нарізаний ріпчасту цибулю до м'якості і золотистого кольору. До смаженій цибулі додаємо свіжий шпинат (можна замінити його невеликий пачкою замороженого). Обсмажуємо цибулю і шпинат разом близько 3-4 хвилин, після чого додаємо на сковороду нарізані горіхи і тушкуємо все разом 40 хвилин до повного випаровування вологи з листя шпинату. Даємо начинці повністю охолонути, додаємо сіль, перець і нарізаний козячий сир . Родзинки ошпарюємо і змішуємо зі шпинатом.
    Розкачуємо листкове тісто і викладаємо у змащену форму для випічки. Кладемо шпинатну начинку на шар тіста і покриваємо ще одним шаром зверху. Випікаємо пиріг 30 хвилин при 200 градусах.

    Рецепт пирога з горіхами і яблуками


    Інгредієнти:

  • подрібнені горіхи - 3/4 ст.;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 1/4 ч. ложки;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • готове пісочне тісто;

  • яблука - 3-4 шт.;

  • білий цукор - 3/4 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • кориця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У великій мисці змішуємо горіхи, коричневий цукор, яйця, молоко, столову ложку вершкового масла, ванільний екстракт і лимонний сік. Яблука нарізаємо шматочками і збризкуємо залишками лимонного соку. Посипаємо скибочки яблук цукром, борошном і корицею. Якщо свіжих яблук у вас немає - використовуйте сухофрукти, пиріг з горіхами і сухофруктами вийде не менш смачним.
    Тісто розгортаємо і викладаємо у форму, на дно форми розкладаємо яблучні шматочки, зверху розподіляємо горіхову масу і накриваємо пиріг ще одним шаром тесту. Випікаємо пиріг при 190 градусах 50-60 хвилин.

    Пиріг з маком, горіхами і медом


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сода - 1/3 ч. ложки;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 100 г;

  • цукор - 100 г;

  • горіхи - 100 г;

  • мак - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром і медом. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно, гашену соду і рослинне масло. Замішуємо гладке тісто. Додаємо в тісто мак і подрібнені горіхи, перемішуємо.
    Виливаємо тісто в змащену маслом форму і випікаємо при 180 градусах 40 хвилин.

    Шоколадний пиріг з какао і горіхами


    Інгредієнти:

  • шоколадне печиво - 170 г;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • шоколадне морозиво - 2 ст.;

  • згущене молоко - 3-4 ст. ложки;

  • вершки для збивання - 1 ст.;

  • чорний шоколад, какао-порошок - для прикраси;

  • Пиріг з горіхами

  • горіхи макадамія - 100 р.


  • Приготування
    Шоколадне печиво подрібнюємо в крихту за допомогою блендера. Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з крихтою. Отриману масу викладаємо єдиним шаром на дно змащеної маслом форми.
    М'яке морозиво перемішуємо зі згущеним молоком і подрібненими горіхами (частину залишаємо цілими для прикраси). Вершки збиваємо і перемішуємо з морозивом. Заливаємо отриману масу на корж з печива і поміщаємо в морозильну камеру. Готовий пиріг зі згущеним молоком і горіхами на основі морозива, прикрашаємо шоколадом, горіхами і какао-порошком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з родзинками
    Торт з родзинками
    Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.
    Пиріг зі згущеним молоком
    Пиріг зі згущеним молоком
    Всі ми любимо пироги з дитинства. І сьогодні ми пропонуємо зробити пиріг зі згущеним молоком - справжні ласощі для ласунів. У нашій статті ми зібрали
    Пиріг з апельсинами
    Пиріг з апельсинами
    Сік цитрусових фруктів освіжає і перетворює смак будь-яких десертів, і пироги в цьому плані не виняток. І сьогодні ми поговоримо про дивовижною
    Пиріг з родзинками
    Пиріг з родзинками
    Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
    Коврижка з горіхами
    Коврижка з горіхами
    Коврижка - це простий і смачний пиріг, який знайомий нам з дитинства. Її готують з додаванням різних ягід, варення, сухофруктів. І сьогодні мова піде