Пиріг з горіхами
Горіхи у випічці є цікавим доповненням, яке допомагає урізноманітнити текстуру і наситити смак готової страви. В залежності від власних уподобань ви можете змінювати склад горіхової суміші і урізноманітнити його, а ми, в свою чергу, поділимося з вами самими смачними рецептами з їх додаванням.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1/3 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
свіжий шпинат - 1 кг;
родзинки - 1/2 ст.;
козячий сир - 500 г;
волоський горіх - 1/3 ст.;
сіль, перець;
листкове тісто - 1 упаковка.
Приготування
У сковороді розігріваємо 3 ст. ложки олії і обсмажуємо на ньому нарізаний ріпчасту цибулю до м'якості і золотистого кольору. До смаженій цибулі додаємо свіжий шпинат (можна замінити його невеликий пачкою замороженого). Обсмажуємо цибулю і шпинат разом близько 3-4 хвилин, після чого додаємо на сковороду нарізані горіхи і тушкуємо все разом 40 хвилин до повного випаровування вологи з листя шпинату. Даємо начинці повністю охолонути, додаємо сіль, перець і нарізаний козячий сир . Родзинки ошпарюємо і змішуємо зі шпинатом.
Розкачуємо листкове тісто і викладаємо у змащену форму для випічки. Кладемо шпинатну начинку на шар тіста і покриваємо ще одним шаром зверху. Випікаємо пиріг 30 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:
подрібнені горіхи - 3/4 ст.;
коричневий цукор - 2 ст. ложки;
яйце - 1 шт.;
молоко - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
ванільний екстракт - 1/4 ч. ложки;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
готове пісочне тісто;
яблука - 3-4 шт.;
білий цукор - 3/4 ст.;
борошно - 2 ст. ложки;
кориця - 1 ч. ложка.
Приготування
У великій мисці змішуємо горіхи, коричневий цукор, яйця, молоко, столову ложку вершкового масла, ванільний екстракт і лимонний сік. Яблука нарізаємо шматочками і збризкуємо залишками лимонного соку. Посипаємо скибочки яблук цукром, борошном і корицею. Якщо свіжих яблук у вас немає - використовуйте сухофрукти, пиріг з горіхами і сухофруктами вийде не менш смачним.
Тісто розгортаємо і викладаємо у форму, на дно форми розкладаємо яблучні шматочки, зверху розподіляємо горіхову масу і накриваємо пиріг ще одним шаром тесту. Випікаємо пиріг при 190 градусах 50-60 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
яйця - 3 шт.;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
сода - 1/3 ч. ложки;
мед - 2 ст. ложки;
рослинне масло - 100 г;
цукор - 100 г;
горіхи - 100 г;
мак - 3 ст. ложки.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром і медом. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно, гашену соду і рослинне масло. Замішуємо гладке тісто. Додаємо в тісто мак і подрібнені горіхи, перемішуємо.
Виливаємо тісто в змащену маслом форму і випікаємо при 180 градусах 40 хвилин.
Інгредієнти:
шоколадне печиво - 170 г;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
шоколадне морозиво - 2 ст.;
згущене молоко - 3-4 ст. ложки;
вершки для збивання - 1 ст.;
чорний шоколад, какао-порошок - для прикраси;
горіхи макадамія - 100 р.
Приготування
Шоколадне печиво подрібнюємо в крихту за допомогою блендера. Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з крихтою. Отриману масу викладаємо єдиним шаром на дно змащеної маслом форми.
М'яке морозиво перемішуємо зі згущеним молоком і подрібненими горіхами (частину залишаємо цілими для прикраси). Вершки збиваємо і перемішуємо з морозивом. Заливаємо отриману масу на корж з печива і поміщаємо в морозильну камеру. Готовий пиріг зі згущеним молоком і горіхами на основі морозива, прикрашаємо шоколадом, горіхами і какао-порошком.
Пиріг з родзинками і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо 3 ст. ложки олії і обсмажуємо на ньому нарізаний ріпчасту цибулю до м'якості і золотистого кольору. До смаженій цибулі додаємо свіжий шпинат (можна замінити його невеликий пачкою замороженого). Обсмажуємо цибулю і шпинат разом близько 3-4 хвилин, після чого додаємо на сковороду нарізані горіхи і тушкуємо все разом 40 хвилин до повного випаровування вологи з листя шпинату. Даємо начинці повністю охолонути, додаємо сіль, перець і нарізаний козячий сир . Родзинки ошпарюємо і змішуємо зі шпинатом.
Розкачуємо листкове тісто і викладаємо у змащену форму для випічки. Кладемо шпинатну начинку на шар тіста і покриваємо ще одним шаром зверху. Випікаємо пиріг 30 хвилин при 200 градусах.
Рецепт пирога з горіхами і яблуками
Інгредієнти:
Приготування
У великій мисці змішуємо горіхи, коричневий цукор, яйця, молоко, столову ложку вершкового масла, ванільний екстракт і лимонний сік. Яблука нарізаємо шматочками і збризкуємо залишками лимонного соку. Посипаємо скибочки яблук цукром, борошном і корицею. Якщо свіжих яблук у вас немає - використовуйте сухофрукти, пиріг з горіхами і сухофруктами вийде не менш смачним.
Тісто розгортаємо і викладаємо у форму, на дно форми розкладаємо яблучні шматочки, зверху розподіляємо горіхову масу і накриваємо пиріг ще одним шаром тесту. Випікаємо пиріг при 190 градусах 50-60 хвилин.
Пиріг з маком, горіхами і медом
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром і медом. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно, гашену соду і рослинне масло. Замішуємо гладке тісто. Додаємо в тісто мак і подрібнені горіхи, перемішуємо.
Виливаємо тісто в змащену маслом форму і випікаємо при 180 градусах 40 хвилин.
Шоколадний пиріг з какао і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Шоколадне печиво подрібнюємо в крихту за допомогою блендера. Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з крихтою. Отриману масу викладаємо єдиним шаром на дно змащеної маслом форми.
М'яке морозиво перемішуємо зі згущеним молоком і подрібненими горіхами (частину залишаємо цілими для прикраси). Вершки збиваємо і перемішуємо з морозивом. Заливаємо отриману масу на корж з печива і поміщаємо в морозильну камеру. Готовий пиріг зі згущеним молоком і горіхами на основі морозива, прикрашаємо шоколадом, горіхами і какао-порошком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.
Пиріг зі згущеним молоком
Всі ми любимо пироги з дитинства. І сьогодні ми пропонуємо зробити пиріг зі згущеним молоком - справжні ласощі для ласунів. У нашій статті ми зібрали
Пиріг з апельсинами
Сік цитрусових фруктів освіжає і перетворює смак будь-яких десертів, і пироги в цьому плані не виняток. І сьогодні ми поговоримо про дивовижною
Пиріг з родзинками
Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
Коврижка з горіхами
Коврижка - це простий і смачний пиріг, який знайомий нам з дитинства. Її готують з додаванням різних ягід, варення, сухофруктів. І сьогодні мова піде