Пиріг з апельсинами
Цедра і сік цитрусових здатні освіжити і перетворити смак будь-яких десертів, пироги не є винятком. Чи вам доводилося пробувати ароматну випічку з цитрусової основою? Ні? Тоді рекомендуємо звернути увагу на нашу статтю, присвячену рецептами пирогів з апельсинами.
Інгредієнти:
готовий бісквіт - 150 г;
цедра 1 лимона;
цедра 1 лайма;
сік апельсина;
кукурудзяне борошно - 50 р;
яєчні жовтки - 2 шт.;
цукор - 80 р.
Для меренги:
яєчні білки - 3 шт.;
цукор - 1/3 ст.
Приготування
Бісквіт т (можна купити готовий або зробити коханому рецептом) кришимо і змішуємо зі збитими яєчними білками. Викладаємо бісквітну крихту на дно і борти змащеній 23 см форми для випічки. Випікаємо основу при 180 градусах 7-10 хвилин.
Для наповнювача змішуємо сік апельсина і цедру цитрусових в сотейнику, додаємо борошно і ставимо суміш на вогонь. Розводимо густу масу 1 1/4 склянки води, перемішуємо і доводимо до кипіння. Як тільки суміш знову стане густою, знімаємо її з вогню і додаємо яйця, постійно та інтенсивно помішуючи. Доповнюємо начинку цукром і заливаємо в бісквітну форму.
Для меренги збиваємо білки з цукром до твердих піків і розподіляємо повітряну масу поверх цитрусової начинки. Випікаємо пиріг ще 15 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
цукор - 3/4 ст.;
борошно - 2 ст. ложки;
кориця мелена - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1/8 ч. ложки;
яблука - 3 шт.;
родзинки - 1/3 ст.;
пісочне тісто - 400 г;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
апельсиновий сік - 2 ст. ложки.
Для глазурі:
цукор - 1/2 ст.;
апельсиновий сік - 4 ст. ложки;
терта цедра апельсина - 1/2 ч. ложки.
Приготування
У мисці змішуємо борошно і цукор, додаємо корицю і сіль. Яблука очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками, обвалюємо в отриманій суміші. На дно форми для випічки викладаємо готове пісочне тісто, поверх кладемо начинку з яблук і шматочки вершкового масла. Поливаємо вміст пирога апельсиновим соком і накриваємо другою половиною розкатаного тіста.
Випікаємо пиріг при 200 градусах, або до золотистого кольору скоринки. У невеликій мисці змішуємо інгредієнти для глазурі і поливаємо ними готовий гарячий пиріг.
Інгредієнти:
Для тіста:
мигдальна борошно - 1 1/2 ст.;
сіль - 1/4 ч. ложки;
кориця - 1/4 ч. ложки;
сода - 1/4 ч. ложки;
рослинна олія - 1/4 ст.;
вода - 1 ст. ложка.
Для начинки:
сир - 300 г;
сметана, або вершки - 1/3 ст.;
цедра 1 апельсина;
цукрова пудра - за смаком;
банан - 1 шт.
Приготування
Змішуємо борошно, соду, сіль і корицю разом. Додаємо до сухих інгредієнтів воду і масло, гарненько перемішуємо. Вимішане тісто викладаємо у форму, розрівнюємо по дну і бортах, і випікаємо при 180 градусах 15 хвилин. Якщо ви хочете приготувати пиріг з апельсином в мультиварці, то утрамбуйте тісто в змащену маслом чашу пристрою і готуйте при Випічці» 30 хвилин.
З допомогою міксера збиваємо вершки і сир до однорідності, додаємо в суміш апельсинову цедру, цукрову пудру до смаку і бананове пюре. Закладаємо начинку на основу з тіста, розрівнюємо і подаємо пиріг з апельсином і сиром до столу, прикрасивши шматочками банана.
Інгредієнти:
основа з пісочного тіста - 1 шт.;
молоко - 500 мл;
апельсинова цедра - 2 ст. ложки;
чорний шоколад - 400 г;
сир «Маскарпоне» - 100 г;
збиті вершки;
зацукрована цедра для прикраси.
Приготування
Молоко і цедру підігріваємо і проціджуємо. Заливаємо ароматним молоком шоколад, перемішуємо. Розтоплений в молоці шоколад варимо до загустіння (8 хвилин) і змішуємо з сиром. Виливаємо начинку на основу з тіста, залишаємо в холодильнику до застигання. Подаємо десерт зі збитими вершками, прикрашаємо апельсиновою цедрою.
Пиріг з лимоном і апельсином
Інгредієнти:
Для меренги:
Приготування
Бісквіт т (можна купити готовий або зробити коханому рецептом) кришимо і змішуємо зі збитими яєчними білками. Викладаємо бісквітну крихту на дно і борти змащеній 23 см форми для випічки. Випікаємо основу при 180 градусах 7-10 хвилин.
Для наповнювача змішуємо сік апельсина і цедру цитрусових в сотейнику, додаємо борошно і ставимо суміш на вогонь. Розводимо густу масу 1 1/4 склянки води, перемішуємо і доводимо до кипіння. Як тільки суміш знову стане густою, знімаємо її з вогню і додаємо яйця, постійно та інтенсивно помішуючи. Доповнюємо начинку цукром і заливаємо в бісквітну форму.
Для меренги збиваємо білки з цукром до твердих піків і розподіляємо повітряну масу поверх цитрусової начинки. Випікаємо пиріг ще 15 хвилин.
Пиріг з яблуками і апельсинами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для глазурі:
Приготування
У мисці змішуємо борошно і цукор, додаємо корицю і сіль. Яблука очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками, обвалюємо в отриманій суміші. На дно форми для випічки викладаємо готове пісочне тісто, поверх кладемо начинку з яблук і шматочки вершкового масла. Поливаємо вміст пирога апельсиновим соком і накриваємо другою половиною розкатаного тіста.
Випікаємо пиріг при 200 градусах, або до золотистого кольору скоринки. У невеликій мисці змішуємо інгредієнти для глазурі і поливаємо ними готовий гарячий пиріг.
Пиріг з бананом і апельсином
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Змішуємо борошно, соду, сіль і корицю разом. Додаємо до сухих інгредієнтів воду і масло, гарненько перемішуємо. Вимішане тісто викладаємо у форму, розрівнюємо по дну і бортах, і випікаємо при 180 градусах 15 хвилин. Якщо ви хочете приготувати пиріг з апельсином в мультиварці, то утрамбуйте тісто в змащену маслом чашу пристрою і готуйте при Випічці» 30 хвилин.
З допомогою міксера збиваємо вершки і сир до однорідності, додаємо в суміш апельсинову цедру, цукрову пудру до смаку і бананове пюре. Закладаємо начинку на основу з тіста, розрівнюємо і подаємо пиріг з апельсином і сиром до столу, прикрасивши шматочками банана.
Пиріг з цедрою апельсина і шоколадом
Інгредієнти:
Приготування
Молоко і цедру підігріваємо і проціджуємо. Заливаємо ароматним молоком шоколад, перемішуємо. Розтоплений в молоці шоколад варимо до загустіння (8 хвилин) і змішуємо з сиром. Виливаємо начинку на основу з тіста, залишаємо в холодильнику до застигання. Подаємо десерт зі збитими вершками, прикрашаємо апельсиновою цедрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з мандаринами
Не за горами новорічні свята, і природно, багато господинь шукають рецепти нових цікавих страв, щоб порадувати рідних і гостей. І сьогодні ми вам
Апельсиновий пиріг в мультиварці
Звичайно, апельсини і так смачні, проте якщо з них приготувати пиріг, та ще використовувати рецепт, який представлений в даному матеріалі, то ви не
Шоколадно-апельсиновий мус
Поєднання шоколаду з цитрусами або одягають особливо приємно в зимову пору, оскільки нагадують про новорічних та різдвяних святах. Шоколадний мус з
Пиріг з родзинками
Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
Рецепт пирога з чорницями
Чорниця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити безліч дивовижних десертів, варення, джемів і т. д. А сьогодні мова піде про дивовижний пиріг з