Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з апельсинами

Пиріг з апельсинами

17-01-2015, 21:50
1 184
Пиріг з апельсинами
Цедра і сік цитрусових здатні освіжити і перетворити смак будь-яких десертів, пироги не є винятком. Чи вам доводилося пробувати ароматну випічку з цитрусової основою? Ні? Тоді рекомендуємо звернути увагу на нашу статтю, присвячену рецептами пирогів з апельсинами.

Пиріг з лимоном і апельсином


Інгредієнти:

  • готовий бісквіт - 150 г;

  • цедра 1 лимона;

  • цедра 1 лайма;

  • сік апельсина;

  • кукурудзяне борошно - 50 р;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • цукор - 80 р.


  • Для меренги:

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • цукор - 1/3 ст.


  • Приготування
    Бісквіт т (можна купити готовий або зробити коханому рецептом) кришимо і змішуємо зі збитими яєчними білками. Викладаємо бісквітну крихту на дно і борти змащеній 23 см форми для випічки. Випікаємо основу при 180 градусах 7-10 хвилин.
    Для наповнювача змішуємо сік апельсина і цедру цитрусових в сотейнику, додаємо борошно і ставимо суміш на вогонь. Розводимо густу масу 1 1/4 склянки води, перемішуємо і доводимо до кипіння. Як тільки суміш знову стане густою, знімаємо її з вогню і додаємо яйця, постійно та інтенсивно помішуючи. Доповнюємо начинку цукром і заливаємо в бісквітну форму.
    Для меренги збиваємо білки з цукром до твердих піків і розподіляємо повітряну масу поверх цитрусової начинки. Випікаємо пиріг ще 15 хвилин.

    Пиріг з яблуками і апельсинами


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • цукор - 3/4 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • кориця мелена - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1/8 ч. ложки;

  • яблука - 3 шт.;

  • родзинки - 1/3 ст.;

  • пісочне тісто - 400 г;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • апельсиновий сік - 2 ст. ложки.


  • Для глазурі:

  • цукор - 1/2 ст.;

  • апельсиновий сік - 4 ст. ложки;

  • терта цедра апельсина - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    У мисці змішуємо борошно і цукор, додаємо корицю і сіль. Яблука очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками, обвалюємо в отриманій суміші. На дно форми для випічки викладаємо готове пісочне тісто, поверх кладемо начинку з яблук і шматочки вершкового масла. Поливаємо вміст пирога апельсиновим соком і накриваємо другою половиною розкатаного тіста.
    Випікаємо пиріг при 200 градусах, або до золотистого кольору скоринки. У невеликій мисці змішуємо інгредієнти для глазурі і поливаємо ними готовий гарячий пиріг.

    Пиріг з бананом і апельсином


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • мигдальна борошно - 1 1/2 ст.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • кориця - 1/4 ч. ложки;

  • сода - 1/4 ч. ложки;

  • рослинна олія - 1/4 ст.;

  • вода - 1 ст. ложка.


  • Для начинки:

  • сир - 300 г;

  • сметана, або вершки - 1/3 ст.;

  • цедра 1 апельсина;

  • цукрова пудра - за смаком;

  • банан - 1 шт.


  • Приготування
    Змішуємо борошно, соду, сіль і корицю разом. Додаємо до сухих інгредієнтів воду і масло, гарненько перемішуємо. Вимішане тісто викладаємо у форму, розрівнюємо по дну і бортах, і випікаємо при 180 градусах 15 хвилин. Якщо ви хочете приготувати пиріг з апельсином в мультиварці, то утрамбуйте тісто в змащену маслом чашу пристрою і готуйте при Випічці» 30 хвилин.
    З допомогою міксера збиваємо вершки і сир до однорідності, додаємо в суміш апельсинову цедру, цукрову пудру до смаку і бананове пюре. Закладаємо начинку на основу з тіста, розрівнюємо і подаємо пиріг з апельсином і сиром до столу, прикрасивши шматочками банана.

    Пиріг з цедрою апельсина і шоколадом


    Інгредієнти:

  • основа з пісочного тіста - 1 шт.;

  • молоко - 500 мл;

  • апельсинова цедра - 2 ст. ложки;

  • чорний шоколад - 400 г;

  • Пиріг з апельсинами

  • сир «Маскарпоне» - 100 г;

  • збиті вершки;

  • зацукрована цедра для прикраси.


  • Приготування
    Молоко і цедру підігріваємо і проціджуємо. Заливаємо ароматним молоком шоколад, перемішуємо. Розтоплений в молоці шоколад варимо до загустіння (8 хвилин) і змішуємо з сиром. Виливаємо начинку на основу з тіста, залишаємо в холодильнику до застигання. Подаємо десерт зі збитими вершками, прикрашаємо апельсиновою цедрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з мандаринами
    Пиріг з мандаринами
    Не за горами новорічні свята, і природно, багато господинь шукають рецепти нових цікавих страв, щоб порадувати рідних і гостей. І сьогодні ми вам
    Апельсиновий пиріг в мультиварці
    Апельсиновий пиріг в мультиварці
    Звичайно, апельсини і так смачні, проте якщо з них приготувати пиріг, та ще використовувати рецепт, який представлений в даному матеріалі, то ви не
    Шоколадно-апельсиновий мус
    Шоколадно-апельсиновий мус
    Поєднання шоколаду з цитрусами або одягають особливо приємно в зимову пору, оскільки нагадують про новорічних та різдвяних святах. Шоколадний мус з
    Пиріг з родзинками
    Пиріг з родзинками
    Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
    Рецепт пирога з чорницями
    Рецепт пирога з чорницями
    Чорниця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити безліч дивовижних десертів, варення, джемів і т. д. А сьогодні мова піде про дивовижний пиріг з