Цедра і сік цитрусових здатні освіжити і перетворити смак будь-яких десертів, пироги не є винятком. Чи вам доводилося пробувати ароматну випічку з цитрусової основою? Ні? Тоді рекомендуємо звернути увагу на нашу статтю, присвячену рецептами пирогів з апельсинами.
Пиріг з лимоном і апельсином
Інгредієнти: готовий бісквіт - 150 г; цедра 1 лимона; цедра 1 лайма; сік апельсина; кукурудзяне борошно - 50 р; яєчні жовтки - 2 шт.; цукор - 80 р. Для меренги:
яєчні білки - 3 шт.; цукор - 1/3 ст. Приготування Бісквіт т (можна купити готовий або зробити коханому рецептом) кришимо і змішуємо зі збитими яєчними білками. Викладаємо бісквітну крихту на дно і борти змащеній 23 см форми для випічки. Випікаємо основу при 180 градусах 7-10 хвилин.
Для наповнювача змішуємо сік апельсина і цедру цитрусових в сотейнику, додаємо борошно і ставимо суміш на вогонь. Розводимо густу масу 1 1/4 склянки води, перемішуємо і доводимо до кипіння. Як тільки суміш знову стане густою, знімаємо її з вогню і додаємо яйця, постійно та інтенсивно помішуючи. Доповнюємо начинку цукром і заливаємо в бісквітну форму.
Для меренги збиваємо білки з цукром до твердих піків і розподіляємо повітряну масу поверх цитрусової начинки. Випікаємо пиріг ще 15 хвилин.
Пиріг з яблуками і апельсинами
Інгредієнти: Для тіста:
цукор - 3/4 ст.; борошно - 2 ст. ложки; кориця мелена - 1/2 ч. ложки; сіль - 1/8 ч. ложки; яблука - 3 шт.; родзинки - 1/3 ст.; пісочне тісто - 400 г; вершкове масло - 3 ст. ложки; апельсиновий сік - 2 ст. ложки. Для глазурі:
цукор - 1/2 ст.; апельсиновий сік - 4 ст. ложки; терта цедра апельсина - 1/2 ч. ложки. Приготування У мисці змішуємо борошно і цукор, додаємо корицю і сіль. Яблука очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками, обвалюємо в отриманій суміші. На дно форми для випічки викладаємо готове пісочне тісто, поверх кладемо начинку з яблук і шматочки вершкового масла. Поливаємо вміст пирога апельсиновим соком і накриваємо другою половиною розкатаного тіста.
Випікаємо пиріг при 200 градусах, або до золотистого кольору скоринки. У невеликій мисці змішуємо інгредієнти для глазурі і поливаємо ними готовий гарячий пиріг.
Пиріг з бананом і апельсином
Інгредієнти: Для тіста: мигдальна борошно - 1 1/2 ст.; сіль - 1/4 ч. ложки; кориця - 1/4 ч. ложки; сода - 1/4 ч. ложки; рослинна олія - 1/4 ст.; вода - 1 ст. ложка. Для начинки:
сир - 300 г; сметана, або вершки - 1/3 ст.; цедра 1 апельсина; цукрова пудра - за смаком; банан - 1 шт. Приготування Змішуємо борошно, соду, сіль і корицю разом. Додаємо до сухих інгредієнтів воду і масло, гарненько перемішуємо. Вимішане тісто викладаємо у форму, розрівнюємо по дну і бортах, і випікаємо при 180 градусах 15 хвилин. Якщо ви хочете приготувати пиріг з апельсином в мультиварці, то утрамбуйте тісто в змащену маслом чашу пристрою і готуйте при Випічці» 30 хвилин.
З допомогою міксера збиваємо вершки і сир до однорідності, додаємо в суміш апельсинову цедру, цукрову пудру до смаку і бананове пюре. Закладаємо начинку на основу з тіста, розрівнюємо і подаємо пиріг з апельсином і сиром до столу, прикрасивши шматочками банана.
Пиріг з цедрою апельсина і шоколадом
Інгредієнти: основа з пісочного тіста - 1 шт.; молоко - 500 мл; апельсинова цедра - 2 ст. ложки; чорний шоколад - 400 г; сир «Маскарпоне» - 100 г; збиті вершки; зацукрована цедра для прикраси. Приготування Молоко і цедру підігріваємо і проціджуємо. Заливаємо ароматним молоком шоколад, перемішуємо. Розтоплений в молоці шоколад варимо до загустіння (8 хвилин) і змішуємо з сиром. Виливаємо начинку на основу з тіста, залишаємо в холодильнику до застигання. Подаємо десерт зі збитими вершками, прикрашаємо апельсиновою цедрою.