Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з мандаринами

Пиріг з мандаринами

16-03-2015, 18:12
1 568
Пиріг з мандаринами
Не за горами новорічна пара, а разом з нею велика кількість мандарин, від якого голова йде обертом. Звичайно, святкові цитрусові гарні самі по собі, але вони не можуть зрівнятися з незрівнянними мандариновими пирогами: ароматними, теплими і дуже смачними.

Рецепт пирога з консервованими мандаринами


Інгредієнти:
Для тіста:

  • масло вершкове - 125 г;

  • цукор - 50 г;

  • пісочне печиво - 150 р.


  • Для начинки:

  • желатин - 1 ч. ложка;

  • вода - 45 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 150 г;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • цедра 1 апельсина;

  • консервовані мандарини - 600 г;

  • мандариновий сік - 250 мл;

  • апельсинове желе - 80 р.


  • Приготування
    Духовку доводимо до температури 180 градусів. Змішуємо розтоплене вершкове масло з крихтою пісочного печива і цукром. Отриману масу рівномірно розподіляємо по дну форми і її стінок, а потім випікаємо отриману основу протягом 10 хвилин.
    Желатин розвести у воді і залишаємо набухати. Поверх каструлі з киплячою водою розміщуємо миску в яку вбиваємо два яєчних жовтки, додаємо 100 г цукру і лимонний сік. Постійно помішуючи жовтки віночком, збиваємо до утворення густого крему. Змішуємо крем з желатиновим розчином і додаємо цедру одного апельсина.
    Білки трьох яєць збиваємо з цукром до утворення твердих піків. Змішуємо повітряні білки з теплим заварним кремом і виливаємо суміш у остигнула основу для пирога. Залишаємо все в холодильнику на 3 години. Прикрашаємо пиріг шматочками консервованих мандаринів. Підігріваємо мандариновий сік і розвести в ньому апельсинове желе. Заливаємо желе поверх часточок мандарина і знову ставимо всі застигати в холодильник.

    Пісочний пиріг з яблуками і мандаринами


    Інгредієнти:

  • пісочне тісто;

  • яблука - 5 шт.;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • вершкове масло - 5 ст. ложок;

  • мандарини консервовані - 150 г;

  • крохмаль - 1 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 210 градусів. Пісочне тісто (ми вже не раз готували його в рецептах раннє) розкачуємо і викладаємо у змащену маслом форму для випікання. Надлишки тесту по краях обрізаємо, основу наколюємо виделкою і покриваємо листом пергаменту. Поверх тіста насипаємо шар квасолі, гороху або будь-якої іншої крупи, яка вбереже наше тісто від здуття під час випічки. Випікаємо основу 5-7 хвилин, поки не схопляться краю, а потім знімаємо пергамент і продовжуємо випічку ще 10-12 хвилин, щоб схопилася основа.
    Скибочки яблук обвалюємо в крохмалі і змішуємо з цукром, розтопленим маслом і шматочками мандарин. Викладаємо начинку на основу з пісочного тіста і випікаємо 20 хвилин або до тих пір, поки яблука не розм'якшаться.

    Пиріг з мандаринами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 220 г;

  • самоподнимающаяся борошно - 300 г;

  • кефір - 280 м;

  • цедра мандарин - 1 ст. ложка;

  • рослинна олія - 125 мл


  • Для прикраси:

  • мандарини - 300 г;

  • вершки для збивання - 1 ст.;

  • цукрова пудра - 2 ст. ложки;

  • мандариновий джем - 300 р.


  • Пиріг з мандаринами
    Приготування
    Для бісквіта яйця збиваємо з цукром дочиста, додаємо рослинне масло, кефір і, поступово підсипаючи самоподнимающуюся борошно, замішуємо густе тісто. Доповнюємо тісто мандариновий цедрою для характерного цитрусового аромату. Отримане тісто виливаємо у форму змащену маслом чашу мультиварки, включаємо режим "Випічка" і забуваємо про пиріг на цілу годину.
    Тим часом збиваємо вершки з цукровою пудрою, мандарини ділимо на шматочки і видаляємо всі перетинки. Остиглий бісквіт вирівнюємо по всій поверхні, покриваємо шаром мандаринового джему і збитих вершків, після чого розкладаємо мандаринові часточки в якості декору і подаємо страву до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з персиками
    Торт з персиками
    Торт з персиками - смачна ароматна випічка, яку можна готувати цілий рік, як зі свіжими, так і консервованими фруктами. Такі ласощі можна подати до
    Пиріг з апельсинами
    Пиріг з апельсинами
    Сік цитрусових фруктів освіжає і перетворює смак будь-яких десертів, і пироги в цьому плані не виняток. І сьогодні ми поговоримо про дивовижною
    Фруктовий пиріг
    Фруктовий пиріг
    Фруктовий пиріг - це чудовий десерт зі свіжих фруктів в літній час і з консервованих взимку. Таке ласощі відмінно підійде до чашки чаю або кави в
    Рецепт пирога з чорницями
    Рецепт пирога з чорницями
    Чорниця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити безліч дивовижних десертів, варення, джемів і т. д. А сьогодні мова піде про дивовижний пиріг з
    Пиріг-перевертиш з яблуками
    Пиріг-перевертиш з яблуками
    Пиріг-перевертиш з яблуками - це оригінальний і смачний десерт, який можна зробити до недільного чаювання або святкового застілля. Пропонуємо вашій
    Цветаевский пиріг
    Цветаевский пиріг
    Цветаевский пиріг - це той яблучний пиріг, який готують з пісочного тіста, заливають яблука вершками і сметаною. Але зараз такий печуть пиріг з