Пиріг-перевертиш з яблуками
Яблучні пироги-перевертні не обмежуються лише знаменитим по всьому світу французьким тарт-татеном (хоча про нього, безумовно, ми згадаємо), про деяких оригінальних рецептах ми розповімо далі, а ви не упустите шансу повторити їх в домашніх умовах.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно - 400 г;
масло вершкове - 225 г;
дрібка морської солі;
цукор білий - 10 г;
крижана вода - 1/4 ст.
Для начинки:
масло вершкове - 130 г;
цукор коричневий - 4 ст. ложки;
горіхи пекан або волоські - 1/2 ст.;
білий цукор - 1 ст.;
борошно - 1/3 ст.;
мелена кориця - 2 г;
яблука - 5 шт.
Приготування
Для приготування тіста для пирога слід змішати пшеничне борошно з іншими сухими інгредієнтами - сіллю і цукром, а потім перетираємо все в крихту з вершковим маслом . Отриману борошняну крихту збираємо в ком, додавши кілька ложок крижаної води. Готове тісто загорнути харчовою плівкою, або просто кладемо в целофановий пакет і залишаємо в холоді на півгодини.
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Роз'ємну форму (її стінки і дно) промасливаем і покриваємо пергаментом (пергамент також слід покрити маслом).
У невеликій мисці з'єднуємо 60 г вершкового масла з цукром і цільними ядрами горіха. Добре все перемішуємо і розподіляємо по основі нашої форми. Накриваємо горіхову основу половиною розкатаного тіста.
У мисці побільше змішуємо борошно з білим цукром, корицею і залишилися олією. Додаємо в отриману суміш скибочки яблук і все ретельно перемішуємо. Розкачуємо тісто і покриваємо їм шар яблук. З'єднуємо обидва пласта тіста і защипуємо їх по краях. Обрізаємо надлишки тіста, а в центрі пирога робимо надріз для виходу пари. Випікаємо пиріг 1 годину.
Інгредієнти:
масло вершкове - 50 г;
яблука - 4 шт.;
коричневий цукор - 1/2 ст.;
листкове тісто - 1 аркуш;
вершки - для подачі.
Приготування
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Форму для випікання діаметром 20 см промасливаем і покриваємо листом пергаменту.
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому очищені від серцевини і насіння половинки яблук. Через 3-4 хвилини, коли яблука стануть золотистими, додаємо до них цукор і пару столових ложок холодної води. Готуємо все ще 5-6 хвилин, поки кристали розчиняться, а карамель в сковороді не стане густою і золотистою.
Яблука розподіляємо по дну підготовленої форми, розташувавши половинки шкіркою вниз. Заливаємо все карамеллю і покриваємо шаром розкотив листкового тіста. Злегка підверніть краю і ставимо пиріг готуватися в духовку на 20 хвилин. Далі листковий пиріг перевертиш з яблуками і карамеллю слід витягти з духовки, остудити хвилин 5-7.
Інгредієнти:
масло вершкове - 200 г;
цукор коричневий - 1 1/2 ст.;
кальвадос - 3 ст. ложки;
сіль - 3/4 ч. ложки;
палички кориці - 3 шт.;
яблука - 6 шт.;
борошно пшеничне - 360 г;
сода харчова - 3 г;
порошок для випічки - 3 г;
мелена кориця - 3/4 ч. ложки;
білий цукор - 140 г;
яйця курячі - 3 шт.;
ванільний екстракт -1 ч. ложка;
сметана - 60 р.
Приготування
Духовку доводимо до температури 190 градусів. Форму змащуємо, покриваємо пергаментом.
Збиваємо 1/2 склянки олії з цукром, кальвадосом і сіллю дочиста, розподіляємо масло за формою і викладаємо на нього шматочки яблук. У проміжки кладемо палички кориці.
Борошно просіваємо з розпушувачем і содою, додати мелену корицю. Масло збиваємо з білим цукром, додаємо яйця по одному, і ваніль (екстракт або насіння з стручка). Не зупиняючись додаємо борошно і сметану, замішуємо густе тісто і виливаємо його поверх яблук. Випікаємо пиріг 45 хвилин.
Рецепт пирога-первертиша з яблуками
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування тіста для пирога слід змішати пшеничне борошно з іншими сухими інгредієнтами - сіллю і цукром, а потім перетираємо все в крихту з вершковим маслом . Отриману борошняну крихту збираємо в ком, додавши кілька ложок крижаної води. Готове тісто загорнути харчовою плівкою, або просто кладемо в целофановий пакет і залишаємо в холоді на півгодини.
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Роз'ємну форму (її стінки і дно) промасливаем і покриваємо пергаментом (пергамент також слід покрити маслом).
У невеликій мисці з'єднуємо 60 г вершкового масла з цукром і цільними ядрами горіха. Добре все перемішуємо і розподіляємо по основі нашої форми. Накриваємо горіхову основу половиною розкатаного тіста.
У мисці побільше змішуємо борошно з білим цукром, корицею і залишилися олією. Додаємо в отриману суміш скибочки яблук і все ретельно перемішуємо. Розкачуємо тісто і покриваємо їм шар яблук. З'єднуємо обидва пласта тіста і защипуємо їх по краях. Обрізаємо надлишки тіста, а в центрі пирога робимо надріз для виходу пари. Випікаємо пиріг 1 годину.
Французький пиріг-перевертиш з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Форму для випікання діаметром 20 см промасливаем і покриваємо листом пергаменту.
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому очищені від серцевини і насіння половинки яблук. Через 3-4 хвилини, коли яблука стануть золотистими, додаємо до них цукор і пару столових ложок холодної води. Готуємо все ще 5-6 хвилин, поки кристали розчиняться, а карамель в сковороді не стане густою і золотистою.
Яблука розподіляємо по дну підготовленої форми, розташувавши половинки шкіркою вниз. Заливаємо все карамеллю і покриваємо шаром розкотив листкового тіста. Злегка підверніть краю і ставимо пиріг готуватися в духовку на 20 хвилин. Далі листковий пиріг перевертиш з яблуками і карамеллю слід витягти з духовки, остудити хвилин 5-7.
Простий пиріг-перевертиш з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Духовку доводимо до температури 190 градусів. Форму змащуємо, покриваємо пергаментом.
Збиваємо 1/2 склянки олії з цукром, кальвадосом і сіллю дочиста, розподіляємо масло за формою і викладаємо на нього шматочки яблук. У проміжки кладемо палички кориці.
Борошно просіваємо з розпушувачем і содою, додати мелену корицю. Масло збиваємо з білим цукром, додаємо яйця по одному, і ваніль (екстракт або насіння з стручка). Не зупиняючись додаємо борошно і сметану, замішуємо густе тісто і виливаємо його поверх яблук. Випікаємо пиріг 45 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з мандаринами
Не за горами новорічні свята, і природно, багато господинь шукають рецепти нових цікавих страв, щоб порадувати рідних і гостей. І сьогодні ми вам
Пиріг з горіхами
Горіхи у випічці є відмінним доповненням, які надають готовому блюду насичений смак. І сьогодні ми поговоримо про пироги з горіхами. Давайте
Листковий пиріг з яблуками
Зараз, коли готове тісто можна купити в будь-якому супермаркеті, готувати чудову випічку стало набагато простіше. І сьогодні ми поділимося з вами
Яблучний тарт
Яблучний тарт - це страва французької кухні, яке популярне у багатьох країнах. Варіантів його створення в даний час багато, і нашій статті ми зібрали
Цветаевский пиріг
Цветаевский пиріг - це той яблучний пиріг, який готують з пісочного тіста, заливають яблука вершками і сметаною. Але зараз такий печуть пиріг з