Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Листковий пиріг з яблуками

Листковий пиріг з яблуками

17-01-2015, 21:31
1 410
Листковий пиріг з яблуками
Листкове тісто приготувати непросто, однак з появою готових упаковок в супермаркеті у нас з'явилася можливість ласує хрусткою листкової випічкою без особливих клопотів. Обзаведіться упаковочкой такого тесту сьогодні і спробуйте відтворити один з рецептів, про які ми поговоримо далі.

Листковий пиріг-перевертиш з яблуками


Інгредієнти:

  • яблука - 2 кг;

  • вода - 3 ст. ложки;

  • цукор - 100 г;

  • вершкове масло - 90 г;

  • листкове тісто - 300 р.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину з насінням.
    У невелику каструльку насипаємо цукор і заливаємо його водою. Ставимо каструльку на вогонь і варимо до формування світло-золотистої карамелі. Додаємо в карамель 60 грам вершкового масла, переливаємо її на деко і розкладаємо поверх яблука зрізом вниз, так, щоб вони прилягали дуг до одного як можна щільніше. Зверху яблука змащуємо вершковим маслом і ставимо деко в духовку. Випікаємо яблука 30 хвилин, після накриваємо шаром розкатаного тіста і продовжуємо готування ще 40-45 хвилин.

    Рецепт листкового пирога з яблуками


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 500 г;

  • яблучний джем - 1/2 ст.;

  • яблука - 5 шт.;

  • коричневий цукор - 3 ст. ложки;

  • маргарин - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно.


  • Приготування
    Тісто розморожуємо, ділимо на дві половини і розкачуємо на посипаній борошном поверхні. Форму для випікання змащуємо маргарином і покриваємо першим шаром тесту. Готову основу наколюємо виделкою по всій поверхні, а потім змащуємо яблучним джемом .
    Свіжі яблука очищаємо від шкірки і серцевини. Нарізаємо яблука невеликими шматочками і викладаємо по всій поверхні яблучного джему. Краї шару пирога злегка змочуємо водою і покриваємо начинку другим шаром тесту.
    Змащуємо пиріг збитим яйцем і посипаємо коричневим цукром. Ставимо страву в розігріту до 220 градусів духовку на 30-45 хвилин. Готовий пиріг можна подавати з ванільним кремом або кулькою морозива.

    Відкритий пиріг з яблуками


    Інгредієнти:

  • яблука - 4 шт.;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • мелена кориця - 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Яблука миємо, чистимо, видаляємо з них серцевину і нарізаємо їх тонкими часточками. Тісто розкачуємо на посипаній борошном поверхні. Розкатане тісто можна викласти у форму для тарти, а можна залишити на листі суцільним пластом. Поверх шару тіста викладаємо шматочки яблук, посипаємо їх цукром, меленою корицею і поливаємо медом. Якщо ви вирішили готувати пиріг без форми, то на даному етапі защепніть краї тіста навколо яблучної начинки на манер галети. Ставимо пиріг в розігріту духовку на 40-50 хвилин, або до тих пір, поки тісто не стане золотистим і хрустким.

    Листковий пиріг з яблук


    Інгредієнти:

  • дріжджове листкове тісто - 1 упаковка;

  • яблука - 3-4 шт.;

  • молоко - 250 мл;

  • ваніль - 1/2 боба;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • цукор - 60 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • абрикосове варення - 1/2 ст.


  • Приготування
    Молоко доводимо до кипіння з ваніллю і прибираємо з вогню. Даємо аромату ванілі розкритися 15 хвилин, після чого виймаємо боб. Окремо збиваємо жовтки з цукром дочиста, після чого додаємо до суміші борошно,
    Листковий пиріг з яблуками
    стежачи за тим, щоб не утворилися грудочки.
    До жовткової суміші поступово підливаємо молоко, постійно помішуючи. Підігріваємо суміш до загусання, безперервно помішуючи.
    Тісто ділимо на дві частини, розкачуємо і викладаємо у змащену форму. Зверху розподіляємо заварний крем і шматочки свіжих яблук. Накриваємо пиріг другим шаром тіста, проробляємо в ньому кілька отворів для виходу надлишків вологи і змащуємо сиропом з-під абрикосового варення. Готуємо дріжджовий пиріг з яблуками в розігрітій до 220 градусів духовці 45 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з мандаринами
    Пиріг з мандаринами
    Не за горами новорічні свята, і природно, багато господинь шукають рецепти нових цікавих страв, щоб порадувати рідних і гостей. І сьогодні ми вам
    Пиріг з журавлиною
    Пиріг з журавлиною
    Журавлина - кислувато-гіркий ягода, яка відмінно підходить для приготування десертів, варення, випічки. І зараз ми розповімо як дивовижний пиріг з
    Пиріг з брусницею і яблуками
    Пиріг з брусницею і яблуками
    Пиріг з брусницею і яблуками - це класика домашньої кухні. Родзинку такого пирога надає кислувато-гіркий смак брусниці. І в нашій статті ми зібрали
    Фруктовий пиріг
    Фруктовий пиріг
    Фруктовий пиріг - це чудовий десерт зі свіжих фруктів в літній час і з консервованих взимку. Таке ласощі відмінно підійде до чашки чаю або кави в
    Пиріг-перевертиш з яблуками
    Пиріг-перевертиш з яблуками
    Пиріг-перевертиш з яблуками - це оригінальний і смачний десерт, який можна зробити до недільного чаювання або святкового застілля. Пропонуємо вашій
    Листковий штрудель з яблуками
    Листковий штрудель з яблуками
    Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити