Листкове тісто приготувати непросто, однак з появою готових упаковок в супермаркеті у нас з'явилася можливість ласує хрусткою листкової випічкою без особливих клопотів. Обзаведіться упаковочкой такого тесту сьогодні і спробуйте відтворити один з рецептів, про які ми поговоримо далі.
Листковий пиріг-перевертиш з яблуками
Інгредієнти: яблука - 2 кг; вода - 3 ст. ложки; цукор - 100 г; вершкове масло - 90 г; листкове тісто - 300 р. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину з насінням.
У невелику каструльку насипаємо цукор і заливаємо його водою. Ставимо каструльку на вогонь і варимо до формування світло-золотистої карамелі. Додаємо в карамель 60 грам вершкового масла, переливаємо її на деко і розкладаємо поверх яблука зрізом вниз, так, щоб вони прилягали дуг до одного як можна щільніше. Зверху яблука змащуємо вершковим маслом і ставимо деко в духовку. Випікаємо яблука 30 хвилин, після накриваємо шаром розкатаного тіста і продовжуємо готування ще 40-45 хвилин.
Рецепт листкового пирога з яблуками
Інгредієнти: листкове тісто - 500 г; яблучний джем - 1/2 ст.; яблука - 5 шт.; коричневий цукор - 3 ст. ложки; маргарин - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; борошно. Приготування Тісто розморожуємо, ділимо на дві половини і розкачуємо на посипаній борошном поверхні. Форму для випікання змащуємо маргарином і покриваємо першим шаром тесту. Готову основу наколюємо виделкою по всій поверхні, а потім змащуємо яблучним джемом .
Свіжі яблука очищаємо від шкірки і серцевини. Нарізаємо яблука невеликими шматочками і викладаємо по всій поверхні яблучного джему. Краї шару пирога злегка змочуємо водою і покриваємо начинку другим шаром тесту.
Змащуємо пиріг збитим яйцем і посипаємо коричневим цукром. Ставимо страву в розігріту до 220 градусів духовку на 30-45 хвилин. Готовий пиріг можна подавати з ванільним кремом або кулькою морозива.
Відкритий пиріг з яблуками
Інгредієнти: яблука - 4 шт.; мед - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; мелена кориця - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Яблука миємо, чистимо, видаляємо з них серцевину і нарізаємо їх тонкими часточками. Тісто розкачуємо на посипаній борошном поверхні. Розкатане тісто можна викласти у форму для тарти, а можна залишити на листі суцільним пластом. Поверх шару тіста викладаємо шматочки яблук, посипаємо їх цукром, меленою корицею і поливаємо медом. Якщо ви вирішили готувати пиріг без форми, то на даному етапі защепніть краї тіста навколо яблучної начинки на манер галети. Ставимо пиріг в розігріту духовку на 40-50 хвилин, або до тих пір, поки тісто не стане золотистим і хрустким.
Листковий пиріг з яблук
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто - 1 упаковка; яблука - 3-4 шт.; молоко - 250 мл; ваніль - 1/2 боба; яєчні жовтки - 2 шт.; цукор - 60 г; борошно - 2 ст. ложки; абрикосове варення - 1/2 ст. Приготування Молоко доводимо до кипіння з ваніллю і прибираємо з вогню. Даємо аромату ванілі розкритися 15 хвилин, після чого виймаємо боб. Окремо збиваємо жовтки з цукром дочиста, після чого додаємо до суміші борошно,
стежачи за тим, щоб не утворилися грудочки.
До жовткової суміші поступово підливаємо молоко, постійно помішуючи. Підігріваємо суміш до загусання, безперервно помішуючи.
Тісто ділимо на дві частини, розкачуємо і викладаємо у змащену форму. Зверху розподіляємо заварний крем і шматочки свіжих яблук. Накриваємо пиріг другим шаром тіста, проробляємо в ньому кілька отворів для виходу надлишків вологи і змащуємо сиропом з-під абрикосового варення. Готуємо дріжджовий пиріг з яблуками в розігрітій до 220 градусів духовці 45 хвилин.