Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яблучний тарт

Яблучний тарт

17-01-2015, 21:00
2 821
Яблучний тарт
Яблучний тарт - блюдо, яке приховує під своєю назвою сотні рецептів різних кухонь. Незважаючи на це, до якого б регіонові не ставився вибраний рецепт, на вихід ви все одно отримаєте смачне ласощі, часто виконане з цілком звичних інгредієнтів.

Рецепт яблучного тарт татена


Французький яблучний тарт, за кулінарної легендою, виникла через необережність двох сестер Татен, які готували пиріг "перевертиш" на сковороді і його перетримали. Легкий присмак жженной карамелі став фірязикам знаком татена - страви, яке підкорило весь світ.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 250 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 250 г;

  • вода - 150 мл


  • Для начинки:

  • вершкове масло - 20 г;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • яблучний сік - 2 ст. ложки;

  • яблука - 2 шт.


  • Приготування
    Для тіста просіяне борошно змішуємо з сіллю і розтираємо з маслом. Додаємо до отриманої масі холодну воду і замішуємо однорідне щільне тісто. Загорнути тісто плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього цукор і яблучний сік . Варимо карамель, помішуючи, протягом 3-4 хвилин або до тих пір, поки цукор не розчиниться. Варимо карамель протягом хвилини, а потім прибираємо з вогню.
    Яблука очистити від серцевини і нарізаємо тонкими скибочками упоперек. Беремо товстостінну сковороду, переливаємо в неї карамель і розподіляємо поверх яблучні скибочки внапуск. Накриваємо начинку розкатаним тестом і ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин. Перед подачею даємо татену постояти 5 хвилин і перевертаємо. Яблучна тарта з карамеллю готова!

    Тарт татен - яблучний пиріг з ревенем і імбирним кремом


    Інгредієнти:
    Для тарта:

  • цукор - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 30 г;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • мелений кардамон - 1/2 ч. ложки;

  • ваніль - 1 стручок;

  • яблука - 2 шт.;

  • ревінь - 2 стебла;

  • тісто (див. попередній рецепт);

  • яйце - 1 шт.


  • Для крему:

  • вершки для збивання - 1 ст.;

  • мелений імбир - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. В товстенну сковороду засипаємо цукор і даємо йому розплавиться і придбати золотисто-коричневий колір (не помішуйте!). Додаємо до карамелі масло, імбир, кардамон і ваніль. Перемішуємо. Зменшуємо вогонь і даємо суміші охолонути.
    На злегка остигнула карамель викладаємо тонкі скибочки ревеню і яблук, накриваємо все розкатаним тістом, надлишки якого обрізаємо по краях. Змащуємо верхівку пирога збитим яйцем. Випікаємо тарт 20-25 хвилин.
    Тим часом збиваємо в крем вершки і додаємо до них імбир. Подаємо скибочку тарта з кремом до столу.

    Простий рецепт яблучного тарта


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • яблука - 2 шт.;

  • коричневий цукор - 1 ст.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • кориця - 1/2 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Яблука очистити від серцевини і нарізаємо тонкими скибочками. Змішуємо скибочки з цукром, сіллю і корицею.
    Розкачуємо тісто в тонкий прямокутний пласт, змащуємо його поверхню збитим яйцем і покриваємо
    Яблучний тарт
    скибочками яблук. Ставимо тісто в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин. Перед подачею даємо страві охолонути 15-20 хвилин.
    Готовий тарт буде лише основою. Це найбільш елементарна частина страви, яку можна урізноманітнити будь-якими добавками. Подайте до тарту порцію йогурту або ванільного пуддинга, полийте його солоною карамеллю або посипати мигдалевими пелюстками. Начинку можна також урізноманітнити. Наприклад, змішайте яблука з шматочками персиків, груш або абрикос, або зробіть блюдо пахучіше за допомогою пари гілочок чебрецю. Все в ваших силах, експериментуйте і приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яблучний торт
    Яблучний торт
    Всі ми любимо солодощі, в тому числі і торти. Різновидів їх створення дуже багато. В нашій сьогоднішній статті ми докладно поговоримо про яблучному
    Листковий пиріг з яблуками
    Листковий пиріг з яблуками
    Зараз, коли готове тісто можна купити в будь-якому супермаркеті, готувати чудову випічку стало набагато простіше. І сьогодні ми поділимося з вами
    Пиріг-перевертиш з яблуками
    Пиріг-перевертиш з яблуками
    Пиріг-перевертиш з яблуками - це оригінальний і смачний десерт, який можна зробити до недільного чаювання або святкового застілля. Пропонуємо вашій
    Тарт татен з яблуками
    Тарт татен з яблуками
    Тарт татен - класичний французький десерт. Готувати його не дуже просто, але основна складність стосується лише тіста, а тому зробити цей пиріг можна
    Тарт татен - рецепт
    Тарт татен - рецепт
    Якщо ви любите французькі десерти, то напевно чули про пиріг Татен. Не так давно ми розповідали про рецепт яблучного тарт татена, сьогодні ж
    Тарт з малиною
    Тарт з малиною
    Тарт - це смачний відкритий пиріг, який готують з ягодами і фруктами. Також він може бути овочевим або м'ясним. І сьогодні ми розповімо, як спекти