Яблучний тарт

Рецепт яблучного тарт татена
Французький яблучний тарт, за кулінарної легендою, виникла через необережність двох сестер Татен, які готували пиріг "перевертиш" на сковороді і його перетримали. Легкий присмак жженной карамелі став фірязикам знаком татена - страви, яке підкорило весь світ.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для тіста просіяне борошно змішуємо з сіллю і розтираємо з маслом. Додаємо до отриманої масі холодну воду і замішуємо однорідне щільне тісто. Загорнути тісто плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього цукор і яблучний сік . Варимо карамель, помішуючи, протягом 3-4 хвилин або до тих пір, поки цукор не розчиниться. Варимо карамель протягом хвилини, а потім прибираємо з вогню.
Яблука очистити від серцевини і нарізаємо тонкими скибочками упоперек. Беремо товстостінну сковороду, переливаємо в неї карамель і розподіляємо поверх яблучні скибочки внапуск. Накриваємо начинку розкатаним тестом і ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин. Перед подачею даємо татену постояти 5 хвилин і перевертаємо. Яблучна тарта з карамеллю готова!
Тарт татен - яблучний пиріг з ревенем і імбирним кремом
Інгредієнти:
Для тарта:
Для крему:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. В товстенну сковороду засипаємо цукор і даємо йому розплавиться і придбати золотисто-коричневий колір (не помішуйте!). Додаємо до карамелі масло, імбир, кардамон і ваніль. Перемішуємо. Зменшуємо вогонь і даємо суміші охолонути.
На злегка остигнула карамель викладаємо тонкі скибочки ревеню і яблук, накриваємо все розкатаним тістом, надлишки якого обрізаємо по краях. Змащуємо верхівку пирога збитим яйцем. Випікаємо тарт 20-25 хвилин.
Тим часом збиваємо в крем вершки і додаємо до них імбир. Подаємо скибочку тарта з кремом до столу.
Простий рецепт яблучного тарта
Інгредієнти:
Приготування
Яблука очистити від серцевини і нарізаємо тонкими скибочками. Змішуємо скибочки з цукром, сіллю і корицею.
Розкачуємо тісто в тонкий прямокутний пласт, змащуємо його поверхню збитим яйцем і покриваємо

Готовий тарт буде лише основою. Це найбільш елементарна частина страви, яку можна урізноманітнити будь-якими добавками. Подайте до тарту порцію йогурту або ванільного пуддинга, полийте його солоною карамеллю або посипати мигдалевими пелюстками. Начинку можна також урізноманітнити. Наприклад, змішайте яблука з шматочками персиків, груш або абрикос, або зробіть блюдо пахучіше за допомогою пари гілочок чебрецю. Все в ваших силах, експериментуйте і приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Яблучний торт
Всі ми любимо солодощі, в тому числі і торти. Різновидів їх створення дуже багато. В нашій сьогоднішній статті ми докладно поговоримо про яблучному

Листковий пиріг з яблуками
Зараз, коли готове тісто можна купити в будь-якому супермаркеті, готувати чудову випічку стало набагато простіше. І сьогодні ми поділимося з вами

Пиріг-перевертиш з яблуками
Пиріг-перевертиш з яблуками - це оригінальний і смачний десерт, який можна зробити до недільного чаювання або святкового застілля. Пропонуємо вашій

Тарт татен з яблуками
Тарт татен - класичний французький десерт. Готувати його не дуже просто, але основна складність стосується лише тіста, а тому зробити цей пиріг можна

Тарт татен - рецепт
Якщо ви любите французькі десерти, то напевно чули про пиріг Татен. Не так давно ми розповідали про рецепт яблучного тарт татена, сьогодні ж

Тарт з малиною
Тарт - це смачний відкритий пиріг, який готують з ягодами і фруктами. Також він може бути овочевим або м'ясним. І сьогодні ми розповімо, як спекти