Яблучний тарт
Яблучний тарт - блюдо, яке приховує під своєю назвою сотні рецептів різних кухонь. Незважаючи на це, до якого б регіонові не ставився вибраний рецепт, на вихід ви все одно отримаєте смачне ласощі, часто виконане з цілком звичних інгредієнтів.
Французький яблучний тарт, за кулінарної легендою, виникла через необережність двох сестер Татен, які готували пиріг "перевертиш" на сковороді і його перетримали. Легкий присмак жженной карамелі став фірязикам знаком татена - страви, яке підкорило весь світ.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 250 г;
сіль - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 250 г;
вода - 150 мл
Для начинки:
вершкове масло - 20 г;
коричневий цукор - 2 ст. ложки;
яблучний сік - 2 ст. ложки;
яблука - 2 шт.
Приготування
Для тіста просіяне борошно змішуємо з сіллю і розтираємо з маслом. Додаємо до отриманої масі холодну воду і замішуємо однорідне щільне тісто. Загорнути тісто плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього цукор і яблучний сік . Варимо карамель, помішуючи, протягом 3-4 хвилин або до тих пір, поки цукор не розчиниться. Варимо карамель протягом хвилини, а потім прибираємо з вогню.
Яблука очистити від серцевини і нарізаємо тонкими скибочками упоперек. Беремо товстостінну сковороду, переливаємо в неї карамель і розподіляємо поверх яблучні скибочки внапуск. Накриваємо начинку розкатаним тестом і ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин. Перед подачею даємо татену постояти 5 хвилин і перевертаємо. Яблучна тарта з карамеллю готова!
Інгредієнти:
Для тарта:
цукор - 1/2 ст.;
вершкове масло - 30 г;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
мелений кардамон - 1/2 ч. ложки;
ваніль - 1 стручок;
яблука - 2 шт.;
ревінь - 2 стебла;
тісто (див. попередній рецепт);
яйце - 1 шт.
Для крему:
вершки для збивання - 1 ст.;
мелений імбир - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. В товстенну сковороду засипаємо цукор і даємо йому розплавиться і придбати золотисто-коричневий колір (не помішуйте!). Додаємо до карамелі масло, імбир, кардамон і ваніль. Перемішуємо. Зменшуємо вогонь і даємо суміші охолонути.
На злегка остигнула карамель викладаємо тонкі скибочки ревеню і яблук, накриваємо все розкатаним тістом, надлишки якого обрізаємо по краях. Змащуємо верхівку пирога збитим яйцем. Випікаємо тарт 20-25 хвилин.
Тим часом збиваємо в крем вершки і додаємо до них імбир. Подаємо скибочку тарта з кремом до столу.
Інгредієнти:
листкове тісто - 1 упаковка;
яблука - 2 шт.;
коричневий цукор - 1 ст.;
сіль - 1/4 ч. ложки;
кориця - 1/2 ч. ложки;
яйце - 1 шт.
Приготування
Яблука очистити від серцевини і нарізаємо тонкими скибочками. Змішуємо скибочки з цукром, сіллю і корицею.
Розкачуємо тісто в тонкий прямокутний пласт, змащуємо його поверхню збитим яйцем і покриваємо скибочками яблук. Ставимо тісто в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин. Перед подачею даємо страві охолонути 15-20 хвилин.
Готовий тарт буде лише основою. Це найбільш елементарна частина страви, яку можна урізноманітнити будь-якими добавками. Подайте до тарту порцію йогурту або ванільного пуддинга, полийте його солоною карамеллю або посипати мигдалевими пелюстками. Начинку можна також урізноманітнити. Наприклад, змішайте яблука з шматочками персиків, груш або абрикос, або зробіть блюдо пахучіше за допомогою пари гілочок чебрецю. Все в ваших силах, експериментуйте і приємного вам апетиту!
Рецепт яблучного тарт татена
Французький яблучний тарт, за кулінарної легендою, виникла через необережність двох сестер Татен, які готували пиріг "перевертиш" на сковороді і його перетримали. Легкий присмак жженной карамелі став фірязикам знаком татена - страви, яке підкорило весь світ.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для тіста просіяне борошно змішуємо з сіллю і розтираємо з маслом. Додаємо до отриманої масі холодну воду і замішуємо однорідне щільне тісто. Загорнути тісто плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього цукор і яблучний сік . Варимо карамель, помішуючи, протягом 3-4 хвилин або до тих пір, поки цукор не розчиниться. Варимо карамель протягом хвилини, а потім прибираємо з вогню.
Яблука очистити від серцевини і нарізаємо тонкими скибочками упоперек. Беремо товстостінну сковороду, переливаємо в неї карамель і розподіляємо поверх яблучні скибочки внапуск. Накриваємо начинку розкатаним тестом і ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин. Перед подачею даємо татену постояти 5 хвилин і перевертаємо. Яблучна тарта з карамеллю готова!
Тарт татен - яблучний пиріг з ревенем і імбирним кремом
Інгредієнти:
Для тарта:
Для крему:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. В товстенну сковороду засипаємо цукор і даємо йому розплавиться і придбати золотисто-коричневий колір (не помішуйте!). Додаємо до карамелі масло, імбир, кардамон і ваніль. Перемішуємо. Зменшуємо вогонь і даємо суміші охолонути.
На злегка остигнула карамель викладаємо тонкі скибочки ревеню і яблук, накриваємо все розкатаним тістом, надлишки якого обрізаємо по краях. Змащуємо верхівку пирога збитим яйцем. Випікаємо тарт 20-25 хвилин.
Тим часом збиваємо в крем вершки і додаємо до них імбир. Подаємо скибочку тарта з кремом до столу.
Простий рецепт яблучного тарта
Інгредієнти:
Приготування
Яблука очистити від серцевини і нарізаємо тонкими скибочками. Змішуємо скибочки з цукром, сіллю і корицею.
Розкачуємо тісто в тонкий прямокутний пласт, змащуємо його поверхню збитим яйцем і покриваємо скибочками яблук. Ставимо тісто в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин. Перед подачею даємо страві охолонути 15-20 хвилин.
Готовий тарт буде лише основою. Це найбільш елементарна частина страви, яку можна урізноманітнити будь-якими добавками. Подайте до тарту порцію йогурту або ванільного пуддинга, полийте його солоною карамеллю або посипати мигдалевими пелюстками. Начинку можна також урізноманітнити. Наприклад, змішайте яблука з шматочками персиків, груш або абрикос, або зробіть блюдо пахучіше за допомогою пари гілочок чебрецю. Все в ваших силах, експериментуйте і приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблучний торт
Всі ми любимо солодощі, в тому числі і торти. Різновидів їх створення дуже багато. В нашій сьогоднішній статті ми докладно поговоримо про яблучному
Листковий пиріг з яблуками
Зараз, коли готове тісто можна купити в будь-якому супермаркеті, готувати чудову випічку стало набагато простіше. І сьогодні ми поділимося з вами
Пиріг-перевертиш з яблуками
Пиріг-перевертиш з яблуками - це оригінальний і смачний десерт, який можна зробити до недільного чаювання або святкового застілля. Пропонуємо вашій
Тарт татен з яблуками
Тарт татен - класичний французький десерт. Готувати його не дуже просто, але основна складність стосується лише тіста, а тому зробити цей пиріг можна
Тарт татен - рецепт
Якщо ви любите французькі десерти, то напевно чули про пиріг Татен. Не так давно ми розповідали про рецепт яблучного тарт татена, сьогодні ж
Тарт з малиною
Тарт - це смачний відкритий пиріг, який готують з ягодами і фруктами. Також він може бути овочевим або м'ясним. І сьогодні ми розповімо, як спекти