Тарт татен - рецепт
Французький пиріг татен можна приготувати з будь-якими фруктами, наприклад, тарт татен з яблуками . Але ми хочемо зупинитися на рецепті грушевого і бананового тарт татенов.
Інгредієнти:
борошно - 200 г;
рідкий мед - 200 г;
яйця - 4 шт.;
розтоплене вершкове масло - 150 г;
розпушувач для тіста - 1 пакетик;
стиглі груші - 4 шт.
Приготування
Груші очистіть від шкірки, промийте, розріжте навпіл і видаліть серцевину. Бланшируйте фрукти в киплячій воді протягом 2-3 хвилин, якщо вони м'які, а якщо тугі хвилин 5. На кожній половинці груші зробіть надрізи у вигляді віяла, не зачіпаючи верхівки.
Борошно просійте і змішайте з розпушувачем для тесту. Форму для випікання застелити фольгою або пергаментним папером, змастіть дно вершковим маслом, посипте борошном, надлишки якої струсіть.
3 столові ложки рідкого меду вилийте на гарячу сковороду, доведіть до кипіння і, заважаючи, готуйте на сильному вогні, поки він трохи не загусне. Перелийте його в форму. Залишки меду збийте блендером або міксером з яйцями, додайте борошно, а потім розтоплене вершкове масло. Гарненько перемішайте тісто, щоб воно було однорідним, без грудочок.
Груші викладіть у форму, залийте їх тістом і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Відразу після цього зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте пиріг 1 годину. Коли татен буде готовий, дістаньте його з духовки, переверніть і подавайте.
Інгредієнти:
банани - 2 шт.;
листкове недрожжевое тісто - 250 г;
цукор - 150 г;
апельсин - 1 шт.;
вершкове масло - 60 г;
кориця - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Банани очистіть, розріжте уздовж навпіл і потім упоперек. У форму для запікання насипте цукор, викладіть масло і смажте всі разом хвилин 5 до отримання карамелі. Потім покладіть в неї банани і тушкуйте кілька хвилин до коричневого кольору. Зніміть фрукти з вогню, посипте корицею і апельсиновою цедрою.
Накрийте банани розмороженим тестом, проколіть його виделкою в різних місцях і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Дістаньте пиріг, переверніть і пробуйте.
Якщо така випічка вам до смаку, то ось вам ще один рецепт французького десерту - печиво Мадлен .
Татен грушевий
Інгредієнти:
Приготування
Груші очистіть від шкірки, промийте, розріжте навпіл і видаліть серцевину. Бланшируйте фрукти в киплячій воді протягом 2-3 хвилин, якщо вони м'які, а якщо тугі хвилин 5. На кожній половинці груші зробіть надрізи у вигляді віяла, не зачіпаючи верхівки.
Борошно просійте і змішайте з розпушувачем для тесту. Форму для випікання застелити фольгою або пергаментним папером, змастіть дно вершковим маслом, посипте борошном, надлишки якої струсіть.
3 столові ложки рідкого меду вилийте на гарячу сковороду, доведіть до кипіння і, заважаючи, готуйте на сильному вогні, поки він трохи не загусне. Перелийте його в форму. Залишки меду збийте блендером або міксером з яйцями, додайте борошно, а потім розтоплене вершкове масло. Гарненько перемішайте тісто, щоб воно було однорідним, без грудочок.
Груші викладіть у форму, залийте їх тістом і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Відразу після цього зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте пиріг 1 годину. Коли татен буде готовий, дістаньте його з духовки, переверніть і подавайте.
Банановий татен
Інгредієнти:
Приготування
Банани очистіть, розріжте уздовж навпіл і потім упоперек. У форму для запікання насипте цукор, викладіть масло і смажте всі разом хвилин 5 до отримання карамелі. Потім покладіть в неї банани і тушкуйте кілька хвилин до коричневого кольору. Зніміть фрукти з вогню, посипте корицею і апельсиновою цедрою.
Накрийте банани розмороженим тестом, проколіть його виделкою в різних місцях і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Дістаньте пиріг, переверніть і пробуйте.
Якщо така випічка вам до смаку, то ось вам ще один рецепт французького десерту - печиво Мадлен .
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирно-банановий пиріг
Якщо ви любите піч солодкі булочки, торти і пироги, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати сирно-банановий пиріг, який припаде до
Банановий пиріг рецепт
Якщо ваша сім'я дуже любить банани, то пропонуємо вам приготувати для них десерт - банановий пиріг. Для створення цього дивного ласощі вам
Пиріг з ківі
Вміння пекти пироги - це, так би язикати, надбання кожної господині. Хочете включити у свою колекцію ще один чудовий рецепт? Пиріг з ківі і готувати
Яблучний тарт
Яблучний тарт - це страва французької кухні, яке популярне у багатьох країнах. Варіантів його створення в даний час багато, і нашій статті ми зібрали
Brioschi - рецепт
Якщо ви хочете порадувати сім'ю смачним і незвичайним сніданком, радимо вам приготувати щось незвичайне. Наприклад, булочки brioschi, які часто
Тарт татен з яблуками
Тарт татен - класичний французький десерт. Готувати його не дуже просто, але основна складність стосується лише тіста, а тому зробити цей пиріг можна