Банановий пиріг рецепт
Традиційний ніжний банановий пиріг у багатьох країнах Європи називають хлібом. Його змащують кремом, згущеним молоком або навіть простим маслом. Головне - пам'ятати, що для того щоб пиріг вийшов повітряним і більш ніжним, банани потрібно вибирати перестиглі (їх шкірка повинна бути покрита темними плямами).
Інгредієнти:
банани - 2 шт.;
яйця - 2 шт.;
борошно - 250 г;
сметана - 100 мл;
цукор - 150 г;
ванілін - 1 ч. ложка;
сода - 05 ч. ложки;
розпушувач - 3 ч. ложки;
сіль - 05 ч. ложки;
вершкове масло - 100 г;
цукрова пудра.
Приготування
Змішайте борошно, соду, розпушувач і сіль. Банан очистити від шкірки і подрібніть в блендері. Додайте яйце, цукор і збийте ще трохи. Масло розтопіть і додайте до бананів. Добре збийте до однорідності. Останніми додайте сметану з ваніллю, ще раз все ретельно перемішавши. У мисці змішайте бананову і борошняної суміші. Форму для випікання змастіть маслом і акуратно викладіть тісто, розрівнявши його. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Готовий пиріг вийміть з духовки і посипте цукровою пудрою.
Цей смачний шоколадно-банановий пиріг на кефірі стане не тільки чудовим початком дня, але й гарним доповненням до вечірнього чаю.
Інгредієнти:
Для тіста:
банани - 3 шт.;
борошно - 2 ст.;
яйця - 2 шт.;
сметана - 50 г;
кефір - 100 мл;
вершкове масло - 100 г;
шоколад - 100 г;
цукор - 150 г;
розпушувач - 2 ст. ложки.
Для глазурі:
шоколад - 100 г;
апельсин - 1 шт.;
цукор - 1 ч. ложка.
Приготування
Вершкове масло і шматочки шоколаду викладіть в каструлю і розтопіть на повільному вогні, постійно помішуючи. Яйця збийте міксером, потім додати цукор і ще раз збийте. Банани подрібніть в блендері і змішайте зі сметаною, розтопленим шоколадом і збитими яйцями. Ретельно все перемішайте. Борошно змішайте з розпушувачем, всипте в шоколадно-бананову суміш і замісити тісто. Форму для випікання застелити папером і викладіть тісто. Запікайте пиріг 40 хвилин при 180 градусах.
Вичавіть сік апельсина, вилийте в невеликий кухлик, додайте цукор і шоколад, після чого розтопити на маленькому вогні. Готовий пиріг полити глазур'ю і дайте їй трохи застигнути.
Інгредієнти:
борошно - 15 склянки;
кефір - 1 склянка;
яйця - 3 шт.;
цукор - 1 ст.;
яблука - 2 шт.;
банани - 2 шт.;
сода - 05 ч. ложки;
вершкове масло.
Приготування
Яблука і банани очистіть від шкірки і наріжте середніми шматочками. Яйця збийте з цукром, додайте кефір із содою і знову збийте до однорідної маси. Поступово всипте борошно, весь час помішуючи, щоб не з'явилися грудки. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, вилийте половину тіста, зверху викладіть банани і яблука і залити рештою тестом. Духовку розігрійте до 180-200 градусів і випікайте пиріг 30 хвилин. Він повинен піднятися і підрум'янитися. Готовий бананово-яблучний пиріг посипте цукровою пудрою. Такий десерт ідеально підійде до вечірнього чаю або полуденка.
Інгредієнти:
печиво - 400 г;
банани - 3 шт.;
вершкове масло - 100 г;
сметана 30% - 500 мл;
цукор - 1 ст.;
желатин - 30 г;
вода - 150 г;
чищені грецькі горіхи - 05 ст.
Приготування
Печиво подрібніть в крихту, потім розітріть з м'яким вершковим маслом. Глибоку тарілку, застелити харчовою плівкою. По формі тарілки з олії з крихтою вилепите форму торта. Зверху викладіть нарізані банани. Желатин замочіть у воді і залиште набухати. Міксером збийте сметану з цукром і додайте розведений желатин. Готову сметанную масу вилийте в миску, щоб покривало повністю банани і краю крихти з печива. Зверху накрийте миску плівкою і приберіть в холодильник до повного застигання. Застиглий пиріг акуратно переверніть на плоску тарілку і зніміть плівку. Зверху посипте подрібненими горіхами.
Простий рецепт бананового пирога
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте борошно, соду, розпушувач і сіль. Банан очистити від шкірки і подрібніть в блендері. Додайте яйце, цукор і збийте ще трохи. Масло розтопіть і додайте до бананів. Добре збийте до однорідності. Останніми додайте сметану з ваніллю, ще раз все ретельно перемішавши. У мисці змішайте бананову і борошняної суміші. Форму для випікання змастіть маслом і акуратно викладіть тісто, розрівнявши його. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Готовий пиріг вийміть з духовки і посипте цукровою пудрою.
Шоколадно-банановий пиріг рецепт
Цей смачний шоколадно-банановий пиріг на кефірі стане не тільки чудовим початком дня, але й гарним доповненням до вечірнього чаю.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для глазурі:
Приготування
Вершкове масло і шматочки шоколаду викладіть в каструлю і розтопіть на повільному вогні, постійно помішуючи. Яйця збийте міксером, потім додати цукор і ще раз збийте. Банани подрібніть в блендері і змішайте зі сметаною, розтопленим шоколадом і збитими яйцями. Ретельно все перемішайте. Борошно змішайте з розпушувачем, всипте в шоколадно-бананову суміш і замісити тісто. Форму для випікання застелити папером і викладіть тісто. Запікайте пиріг 40 хвилин при 180 градусах.
Вичавіть сік апельсина, вилийте в невеликий кухлик, додайте цукор і шоколад, після чого розтопити на маленькому вогні. Готовий пиріг полити глазур'ю і дайте їй трохи застигнути.
Пиріг з бананів і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Яблука і банани очистіть від шкірки і наріжте середніми шматочками. Яйця збийте з цукром, додайте кефір із содою і знову збийте до однорідної маси. Поступово всипте борошно, весь час помішуючи, щоб не з'явилися грудки. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, вилийте половину тіста, зверху викладіть банани і яблука і залити рештою тестом. Духовку розігрійте до 180-200 градусів і випікайте пиріг 30 хвилин. Він повинен піднятися і підрум'янитися. Готовий бананово-яблучний пиріг посипте цукровою пудрою. Такий десерт ідеально підійде до вечірнього чаю або полуденка.
Банановий пиріг без випічки
Інгредієнти:
Приготування
Печиво подрібніть в крихту, потім розітріть з м'яким вершковим маслом. Глибоку тарілку, застелити харчовою плівкою. По формі тарілки з олії з крихтою вилепите форму торта. Зверху викладіть нарізані банани. Желатин замочіть у воді і залиште набухати. Міксером збийте сметану з цукром і додайте розведений желатин. Готову сметанную масу вилийте в миску, щоб покривало повністю банани і краю крихти з печива. Зверху накрийте миску плівкою і приберіть в холодильник до повного застигання. Застиглий пиріг акуратно переверніть на плоску тарілку і зніміть плівку. Зверху посипте подрібненими горіхами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг в мікрохвильовці
У наші дні важко не цінувати час, особливо, коли його мало. З цієї причини багато господинь намагаються знайти рецепти смачних і швидких страв. Немає
Апельсиновий пиріг в мультиварці
Звичайно, апельсини і так смачні, проте якщо з них приготувати пиріг, та ще використовувати рецепт, який представлений в даному матеріалі, то ви не
Сирно-банановий пиріг
Якщо ви любите піч солодкі булочки, торти і пироги, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати сирно-банановий пиріг, який припаде до
Пиріг з замороженої малиною
Коли хочеться зробити смачний десерт до чаю, а свіжих фруктів у вас немає, варто згадати про рецепт пирога з замороженої малиною. Готувати його дуже
Пиріг з ківі
Вміння пекти пироги - це, так би язикати, надбання кожної господині. Хочете включити у свою колекцію ще один чудовий рецепт? Пиріг з ківі і готувати
Тарт татен - рецепт
Якщо ви любите французькі десерти, то напевно чули про пиріг Татен. Не так давно ми розповідали про рецепт яблучного тарт татена, сьогодні ж