Вернуться назад Распечатать

Банановий пиріг рецепт

Банановий пиріг рецепт
Традиційний ніжний банановий пиріг у багатьох країнах Європи називають хлібом. Його змащують кремом, згущеним молоком або навіть простим маслом. Головне - пам'ятати, що для того щоб пиріг вийшов повітряним і більш ніжним, банани потрібно вибирати перестиглі (їх шкірка повинна бути покрита темними плямами).

Простий рецепт бананового пирога



Інгредієнти:

  • банани - 2 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 250 г;

  • сметана - 100 мл;

  • цукор - 150 г;

  • ванілін - 1 ч. ложка;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • розпушувач - 3 ч. ложки;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цукрова пудра.



  • Приготування
    Змішайте борошно, соду, розпушувач і сіль. Банан очистити від шкірки і подрібніть в блендері. Додайте яйце, цукор і збийте ще трохи. Масло розтопіть і додайте до бананів. Добре збийте до однорідності. Останніми додайте сметану з ваніллю, ще раз все ретельно перемішавши. У мисці змішайте бананову і борошняної суміші. Форму для випікання змастіть маслом і акуратно викладіть тісто, розрівнявши його. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Готовий пиріг вийміть з духовки і посипте цукровою пудрою.

    Шоколадно-банановий пиріг рецепт


    Цей смачний шоколадно-банановий пиріг на кефірі стане не тільки чудовим початком дня, але й гарним доповненням до вечірнього чаю.

    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • банани - 3 шт.;

  • борошно - 2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • сметана - 50 г;

  • кефір - 100 мл;

  • вершкове масло - 100 г;

  • шоколад - 100 г;

  • цукор - 150 г;

  • розпушувач - 2 ст. ложки.



  • Для глазурі:

  • шоколад - 100 г;

  • апельсин - 1 шт.;

  • цукор - 1 ч. ложка.



  • Приготування
    Вершкове масло і шматочки шоколаду викладіть в каструлю і розтопіть на повільному вогні, постійно помішуючи. Яйця збийте міксером, потім додати цукор і ще раз збийте. Банани подрібніть в блендері і змішайте зі сметаною, розтопленим шоколадом і збитими яйцями. Ретельно все перемішайте. Борошно змішайте з розпушувачем, всипте в шоколадно-бананову суміш і замісити тісто. Форму для випікання застелити папером і викладіть тісто. Запікайте пиріг 40 хвилин при 180 градусах.

    Вичавіть сік апельсина, вилийте в невеликий кухлик, додайте цукор і шоколад, після чого розтопити на маленькому вогні. Готовий пиріг полити глазур'ю і дайте їй трохи застигнути.

    Пиріг з бананів і яблук



    Інгредієнти:

  • борошно - 15 склянки;

  • кефір - 1 склянка;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • яблука - 2 шт.;

  • банани - 2 шт.;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • вершкове масло.



  • Приготування
    Яблука і банани очистіть від шкірки і наріжте середніми шматочками. Яйця збийте з цукром, додайте кефір із содою і знову збийте до однорідної маси. Поступово всипте борошно, весь час помішуючи, щоб не з'явилися грудки. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, вилийте половину тіста, зверху викладіть банани і яблука і залити рештою тестом. Духовку розігрійте до 180-200 градусів і випікайте пиріг 30 хвилин. Він повинен піднятися і підрум'янитися. Готовий бананово-яблучний пиріг посипте цукровою пудрою. Такий десерт ідеально підійде до вечірнього чаю або полуденка.

    Банановий пиріг без випічки



    Інгредієнти:

  • печиво - 400 г;

  • банани - 3 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • сметана 30% - 500 мл;

  • цукор - 1 ст.;

  • желатин - 30 г;

  • вода - 150 г;

  • чищені грецькі горіхи - 05 ст.


  • Банановий пиріг рецепт

    Приготування
    Печиво подрібніть в крихту, потім розітріть з м'яким вершковим маслом. Глибоку тарілку, застелити харчовою плівкою. По формі тарілки з олії з крихтою вилепите форму торта. Зверху викладіть нарізані банани. Желатин замочіть у воді і залиште набухати. Міксером збийте сметану з цукром і додайте розведений желатин. Готову сметанную масу вилийте в миску, щоб покривало повністю банани і краю крихти з печива. Зверху накрийте миску плівкою і приберіть в холодильник до повного застигання. Застиглий пиріг акуратно переверніть на плоску тарілку і зніміть плівку. Зверху посипте подрібненими горіхами.