Brioschi - рецепт
Франція завжди славилася своєю незвичайною і ніжною випічкою. Взяти, наприклад, круасани з шоколадом - дуже вишукане ласощі! Булочка brioschi, рецепт якої ми вам дамо нижче, у Франції популярна вже кілька століть. Паризька бріош, дослівно «brioche a tete» - бріош «з головою», випікається з маленькою кулькою зверху. Дріжджове тісто, злегка солодкувате, з найбільш м'якої скоринкою золотистого кольору - це ідеальний сніданок.
Інгредієнти:
борошно - 4 склянки;
молоко - 1/3 склянки;
вершкове масло - 220 г;
цукор - 1/4 склянки;
дріжджі сухі - 7 г;
яйця - 5 шт.;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Щоб приготувати тісто для бриошей, спочатку зробимо опару. Для цього вливаємо в миску тепле молоко, додаємо дрібку цукру, дріжджі гарненько розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Збиваємо яйця, змішуємо їх з молоком і дріжджами. В окремій мисці змішуємо борошно, сіль і цукор, вливаємо молочну суміш, додаємо м'яке масло і збиваємо міксером на маленькій швидкості. Потім збільшуємо швидкість і продовжуємо збивати близько 8 хвилин. Вимішуємо руками тісто, збираємо в кулю і в змащеній маслом формі залишаємо підходити в теплому місці на 15-2 години, щоб воно підійшло. Потім приминаем і залишаємо ще на 1 годину.
Формочки для бриошей змащуємо маслом і ставимо на деко. Тісто ділимо на 12 кульок, кожному з них надаємо форму невеликий кеглі, «голова» brioschi повинна становити близько 1/3 «тіла». Акуратно переносимо булочки форми, злегка притискаємо тісто навколо кульки, щоб утворилася канавка, і вдавлюємо його всередину. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину. Духовку нагріваємо до 90 градусів, змащуємо булочки brioschi збитим яйцем і випікаємо 25-30 хвилин до золотистого кольору. Даємо хвилин 10 охолонути у формочках, потім виймаємо і подаємо до столу. Якщо ви хочете зберегти brioschi, то тримайте їх у закритому пакеті, попередньо повністю остудити. А ще в нас є рецепт англійських булочок скони , які теж подаються на сніданок!
Рецепт булочки бріош
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати тісто для бриошей, спочатку зробимо опару. Для цього вливаємо в миску тепле молоко, додаємо дрібку цукру, дріжджі гарненько розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Збиваємо яйця, змішуємо їх з молоком і дріжджами. В окремій мисці змішуємо борошно, сіль і цукор, вливаємо молочну суміш, додаємо м'яке масло і збиваємо міксером на маленькій швидкості. Потім збільшуємо швидкість і продовжуємо збивати близько 8 хвилин. Вимішуємо руками тісто, збираємо в кулю і в змащеній маслом формі залишаємо підходити в теплому місці на 15-2 години, щоб воно підійшло. Потім приминаем і залишаємо ще на 1 годину.
Формочки для бриошей змащуємо маслом і ставимо на деко. Тісто ділимо на 12 кульок, кожному з них надаємо форму невеликий кеглі, «голова» brioschi повинна становити близько 1/3 «тіла». Акуратно переносимо булочки форми, злегка притискаємо тісто навколо кульки, щоб утворилася канавка, і вдавлюємо його всередину. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину. Духовку нагріваємо до 90 градусів, змащуємо булочки brioschi збитим яйцем і випікаємо 25-30 хвилин до золотистого кольору. Даємо хвилин 10 охолонути у формочках, потім виймаємо і подаємо до столу. Якщо ви хочете зберегти brioschi, то тримайте їх у закритому пакеті, попередньо повністю остудити. А ще в нас є рецепт англійських булочок скони , які теж подаються на сніданок!
Рекомендуємо добрі рецепти
Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
Булочки для хот-догів
Любителі домашньої випічки без проблем впораються з рецептом булочок для хот-догів. Таке приємне доповнення буде доречно не тільки для приготування
Булочки на молоці
Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні
Brioschi з заварним кремом
Brioschi - це французькі здобні булочки з додаванням вершкового масла. Також в тісто часто додають родзинки, шоколад. І зараз ми розповімо, як їх
Скони
Скони - це традиційні англійські булочки, які готують до чаю. Вони відмінно підійдуть для сніданку, причому як солодкі - з яблуками, так і картопляні