Франція завжди славилася своєю незвичайною і ніжною випічкою. Взяти, наприклад, круасани з шоколадом - дуже вишукане ласощі! Булочка brioschi, рецепт якої ми вам дамо нижче, у Франції популярна вже кілька століть. Паризька бріош, дослівно «brioche a tete» - бріош «з головою», випікається з маленькою кулькою зверху. Дріжджове тісто, злегка солодкувате, з найбільш м'якої скоринкою золотистого кольору - це ідеальний сніданок.
Рецепт булочки бріош
Інгредієнти: борошно - 4 склянки; молоко - 1/3 склянки; вершкове масло - 220 г; цукор - 1/4 склянки; дріжджі сухі - 7 г; яйця - 5 шт.; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Щоб приготувати тісто для бриошей, спочатку зробимо опару. Для цього вливаємо в миску тепле молоко, додаємо дрібку цукру, дріжджі гарненько розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Збиваємо яйця, змішуємо їх з молоком і дріжджами. В окремій мисці змішуємо борошно, сіль і цукор, вливаємо молочну суміш, додаємо м'яке масло і збиваємо міксером на маленькій швидкості. Потім збільшуємо швидкість і продовжуємо збивати близько 8 хвилин. Вимішуємо руками тісто, збираємо в кулю і в змащеній маслом формі залишаємо підходити в теплому місці на 15-2 години, щоб воно підійшло.
Потім приминаем і залишаємо ще на 1 годину.
Формочки для бриошей змащуємо маслом і ставимо на деко. Тісто ділимо на 12 кульок, кожному з них надаємо форму невеликий кеглі, «голова» brioschi повинна становити близько 1/3 «тіла». Акуратно переносимо булочки форми, злегка притискаємо тісто навколо кульки, щоб утворилася канавка, і вдавлюємо його всередину. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину. Духовку нагріваємо до 90 градусів, змащуємо булочки brioschi збитим яйцем і випікаємо 25-30 хвилин до золотистого кольору. Даємо хвилин 10 охолонути у формочках, потім виймаємо і подаємо до столу. Якщо ви хочете зберегти brioschi, то тримайте їх у закритому пакеті, попередньо повністю остудити. А ще в нас є рецепт англійських булочок скони , які теж подаються на сніданок!