Вернуться назад Распечатать

Тарт татен - рецепт

Тарт татен - рецепт
Французький пиріг татен можна приготувати з будь-якими фруктами, наприклад, тарт татен з яблуками . Але ми хочемо зупинитися на рецепті грушевого і бананового тарт татенов.

Татен грушевий


Інгредієнти:

  • борошно - 200 г;

  • рідкий мед - 200 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • розтоплене вершкове масло - 150 г;

  • розпушувач для тіста - 1 пакетик;

  • стиглі груші - 4 шт.


  • Приготування
    Груші очистіть від шкірки, промийте, розріжте навпіл і видаліть серцевину. Бланшируйте фрукти в киплячій воді протягом 2-3 хвилин, якщо вони м'які, а якщо тугі хвилин 5. На кожній половинці груші зробіть надрізи у вигляді віяла, не зачіпаючи верхівки.
    Борошно просійте і змішайте з розпушувачем для тесту. Форму для випікання застелити фольгою або пергаментним папером, змастіть дно вершковим маслом, посипте борошном, надлишки якої струсіть.
    3 столові ложки рідкого меду вилийте на гарячу сковороду, доведіть до кипіння і, заважаючи, готуйте на сильному вогні, поки він трохи не загусне. Перелийте його в форму. Залишки меду збийте блендером або міксером з яйцями, додайте борошно, а потім розтоплене вершкове масло. Гарненько перемішайте тісто, щоб воно було однорідним, без грудочок.
    Груші викладіть у форму, залийте їх тістом і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Відразу після цього зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте пиріг 1 годину. Коли татен буде готовий, дістаньте його з духовки, переверніть і подавайте.

    Банановий татен


    Інгредієнти:

  • банани - 2 шт.;

  • листкове недрожжевое тісто - 250 г;

  • цукор - 150 г;

  • апельсин - 1 шт.;

  • вершкове масло - 60 г;

  • кориця - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Тарт татен - рецепт

    Банани очистіть, розріжте уздовж навпіл і потім упоперек. У форму для запікання насипте цукор, викладіть масло і смажте всі разом хвилин 5 до отримання карамелі. Потім покладіть в неї банани і тушкуйте кілька хвилин до коричневого кольору. Зніміть фрукти з вогню, посипте корицею і апельсиновою цедрою.
    Накрийте банани розмороженим тестом, проколіть його виделкою в різних місцях і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Дістаньте пиріг, переверніть і пробуйте.
    Якщо така випічка вам до смаку, то ось вам ще один рецепт французького десерту - печиво Мадлен .