Французький пиріг татен можна приготувати з будь-якими фруктами, наприклад, тарт татен з яблуками . Але ми хочемо зупинитися на рецепті грушевого і бананового тарт татенов.
Татен грушевий
Інгредієнти: борошно - 200 г; рідкий мед - 200 г; яйця - 4 шт.; розтоплене вершкове масло - 150 г; розпушувач для тіста - 1 пакетик; стиглі груші - 4 шт. Приготування Груші очистіть від шкірки, промийте, розріжте навпіл і видаліть серцевину. Бланшируйте фрукти в киплячій воді протягом 2-3 хвилин, якщо вони м'які, а якщо тугі хвилин 5. На кожній половинці груші зробіть надрізи у вигляді віяла, не зачіпаючи верхівки.
Борошно просійте і змішайте з розпушувачем для тесту. Форму для випікання застелити фольгою або пергаментним папером, змастіть дно вершковим маслом, посипте борошном, надлишки якої струсіть.
3 столові ложки рідкого меду вилийте на гарячу сковороду, доведіть до кипіння і, заважаючи, готуйте на сильному вогні, поки він трохи не загусне. Перелийте його в форму. Залишки меду збийте блендером або міксером з яйцями, додайте борошно, а потім розтоплене вершкове масло. Гарненько перемішайте тісто, щоб воно було однорідним, без грудочок.
Груші викладіть у форму, залийте їх тістом і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Відразу після цього зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте пиріг 1 годину. Коли татен буде готовий, дістаньте його з духовки, переверніть і подавайте.
Банановий татен
Інгредієнти: банани - 2 шт.; листкове недрожжевое тісто - 250 г; цукор - 150 г; апельсин - 1 шт.; вершкове масло - 60 г; кориця - 1/4 ч. ложки. Приготування Банани очистіть, розріжте уздовж навпіл і потім упоперек. У форму для запікання насипте цукор, викладіть масло і смажте всі разом хвилин 5 до отримання карамелі. Потім покладіть в неї банани і тушкуйте кілька хвилин до коричневого кольору. Зніміть фрукти з вогню, посипте корицею і апельсиновою цедрою.
Накрийте банани розмороженим тестом, проколіть його виделкою в різних місцях і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Дістаньте пиріг, переверніть і пробуйте.
Якщо така випічка вам до смаку, то ось вам ще один рецепт французького десерту - печиво Мадлен .