Не за горами новорічна пара, а разом з нею велика кількість мандарин, від якого голова йде обертом. Звичайно, святкові цитрусові гарні самі по собі, але вони не можуть зрівнятися з незрівнянними мандариновими пирогами: ароматними, теплими і дуже смачними.
Рецепт пирога з консервованими мандаринами
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 125 г; цукор - 50 г; пісочне печиво - 150 р. Для начинки:
желатин - 1 ч. ложка; вода - 45 мл; яйця - 3 шт.; цукор - 150 г; сік лимона - 2 ст. ложки; цедра 1 апельсина; консервовані мандарини - 600 г; мандариновий сік - 250 мл; апельсинове желе - 80 р. Приготування Духовку доводимо до температури 180 градусів. Змішуємо розтоплене вершкове масло з крихтою пісочного печива і цукром. Отриману масу рівномірно розподіляємо по дну форми і її стінок, а потім випікаємо отриману основу протягом 10 хвилин.
Желатин розвести у воді і залишаємо набухати. Поверх каструлі з киплячою водою розміщуємо миску в яку вбиваємо два яєчних жовтки, додаємо 100 г цукру і лимонний сік. Постійно помішуючи жовтки віночком, збиваємо до утворення густого крему. Змішуємо крем з желатиновим розчином і додаємо цедру одного апельсина.
Білки трьох яєць збиваємо з цукром до утворення твердих піків. Змішуємо повітряні білки з теплим заварним кремом і виливаємо суміш у остигнула основу для пирога. Залишаємо все в холодильнику на 3 години. Прикрашаємо пиріг шматочками консервованих мандаринів. Підігріваємо мандариновий сік і розвести в ньому апельсинове желе. Заливаємо желе поверх часточок мандарина і знову ставимо всі застигати в холодильник.
Пісочний пиріг з яблуками і мандаринами
Інгредієнти: пісочне тісто; яблука - 5 шт.; цукор - 3/4 ст.; вершкове масло - 5 ст. ложок; мандарини консервовані - 150 г; крохмаль - 1 1/2 ст. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 210 градусів. Пісочне тісто (ми вже не раз готували його в рецептах раннє) розкачуємо і викладаємо у змащену маслом форму для випікання. Надлишки тесту по краях обрізаємо, основу наколюємо виделкою і покриваємо листом пергаменту. Поверх тіста насипаємо шар квасолі, гороху або будь-якої іншої крупи, яка вбереже наше тісто від здуття під час випічки. Випікаємо основу 5-7 хвилин, поки не схопляться краю, а потім знімаємо пергамент і продовжуємо випічку ще 10-12 хвилин, щоб схопилася основа.
Скибочки яблук обвалюємо в крохмалі і змішуємо з цукром, розтопленим маслом і шматочками мандарин. Викладаємо начинку на основу з пісочного тіста і випікаємо 20 хвилин або до тих пір, поки яблука не розм'якшаться.
Пиріг з мандаринами в мультиварці
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; цукор - 220 г; самоподнимающаяся борошно - 300 г; кефір - 280 м; цедра мандарин - 1 ст. ложка; рослинна олія - 125 мл Для прикраси: мандарини - 300 г; вершки для збивання - 1 ст.; цукрова пудра - 2 ст. ложки; мандариновий джем - 300 р. Приготування Для бісквіта яйця збиваємо з цукром дочиста, додаємо рослинне масло, кефір і, поступово підсипаючи самоподнимающуюся борошно, замішуємо густе тісто. Доповнюємо тісто мандариновий цедрою для характерного цитрусового аромату. Отримане тісто виливаємо у форму змащену маслом чашу мультиварки, включаємо режим "Випічка" і забуваємо про пиріг на цілу годину.
Тим часом збиваємо вершки з цукровою пудрою, мандарини ділимо на шматочки і видаляємо всі перетинки. Остиглий бісквіт вирівнюємо по всій поверхні, покриваємо шаром мандаринового джему і збитих вершків, після чого розкладаємо мандаринові часточки в якості декору і подаємо страву до столу.