Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадно-апельсиновий мус

Шоколадно-апельсиновий мус

18-01-2015, 20:23
956
Шоколадно-апельсиновий мус
Мус з шоколаду - десерт, розрахований на холодну пору року, оскільки він досить насичений і важкий. Шанувальники такого роду десерту обов'язково знайдуть корисними рецепти з цієї статті, в яких компанію коханому ласощів складають цитрусові нотки.

Шоколадно-апельсиновий мус - рецепт


Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 90 г;

  • сир тофу - 360 г;

  • апельсиновий сік - 1/4 ст.;

  • какао-порошок - 1 ст. ложка;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • мелений кардамон - 1 ч. ложка;

  • цедра - 1 апельсина.


  • Приготування
    Розтоплюємо плитку чорного шоколаду в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Сир тофу нарізаємо кубиками і кладемо в чашу блендера. Заливаємо сир апельсиновим соком і збиваємо до однорідності. Додаємо розтоплений шоколад, кардамон, мед і цедру, а потім знову повторюємо збивання до тих пір, поки мус не стане однорідним за кольором і консистенції. Перед подачею готове ласощі слід охолодити близько години.

    Гіркий шоколадно-апельсиновий мус


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 40 г;

  • чорний шоколад - 150 г;

  • маршмеллоу - 150 г;

  • апельсин - 1 шт.;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • вершки - 150 мл;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розкришений шоколад, зефір і вершкове масло кладемо ставимо на водяну баню і розтоплюємо все, помішуючи, близько 5 хвилин, поки суміш не стане однорідною.
    Натираємо цедру одного апельсина і додаємо її в основу шоколадного мусу разом з 2 столовими ложками гарячої води. Варимо шоколадний мус з апельсином ще 5 хвилин, потім прибираємо миску з вогню і охолоджуємо все ще пару хвилин. Перед подачею додаємо трохи ванільного екстракту для аромату.
    Прикрашаємо розкладеним по креманкам мус тонкими часточками апельсина.

    Як приготувати шоколадно-апельсиновий мус в чашці?


    Інгредієнти:

  • шоколад - 200 г;

  • апельсини - 2 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • гаряча вода - 80 мл;

  • цукор - 2 ст. ложки.
  • Шоколадно-апельсиновий мус


    Приготування
    Яйця ділимо на жовтки і білки. З апельсина зчищаємо цедру і заливаємо її невеликою кількістю гарячої води, щоб випустити максимум ефірних масел. Там же розчиняємо і 2 столові ложки цукру. Через 10 хвилин заливаємо отриманим розчином подрібнений шоколад і ставимо миску на водяну баню. Як тільки шоколад розтане, починаємо збивати його з яєчними жовтками. Загуслу суміш знімаємо з вогню і обережно з'єднайте зі збитими до твердих піків яєчними білками. Розкладаємо мус по чашках і залишаємо в холодильнику на 2-3 години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний лікер в домашніх умовах
    Шоколадний лікер в домашніх умовах
    Шоколадний лікер - це прекрасна основа для смачних десертів і дивовижних коктейлів. Але його можна вживати в чистому вигляді, додавши кілька кубиків
    Шоколадний мус без яєць
    Шоколадний мус без яєць
    Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній
    Шоколадно-банановий крем
    Шоколадно-банановий крем
    Крем з бананів і шоколаду - відмінне доповнення для улюблених десертів, хоча і далеко не дієтичне. Давайте розглянемо декілька варіантів його
    Пиріг з апельсинами
    Пиріг з апельсинами
    Сік цитрусових фруктів освіжає і перетворює смак будь-яких десертів, і пироги в цьому плані не виняток. І сьогодні ми поговоримо про дивовижною
    Шоколадно-банановий рулет
    Шоколадно-банановий рулет
    Шоколад - це смачне ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Він чудово поєднується з різними фруктами. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити
    Шоколадний мус - рецепт
    Шоколадний мус - рецепт
    Шоколадний мус - істинно французьке блюдо. Воно дуже ніжне, легке, вишукана і витончена. Приготувати його на своїй кухні під силу будь-якій