Шоколадно-апельсиновий мус
Мус з шоколаду - десерт, розрахований на холодну пору року, оскільки він досить насичений і важкий. Шанувальники такого роду десерту обов'язково знайдуть корисними рецепти з цієї статті, в яких компанію коханому ласощів складають цитрусові нотки.
Інгредієнти:
чорний шоколад - 90 г;
сир тофу - 360 г;
апельсиновий сік - 1/4 ст.;
какао-порошок - 1 ст. ложка;
мед - 1 ст. ложка;
мелений кардамон - 1 ч. ложка;
цедра - 1 апельсина.
Приготування
Розтоплюємо плитку чорного шоколаду в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Сир тофу нарізаємо кубиками і кладемо в чашу блендера. Заливаємо сир апельсиновим соком і збиваємо до однорідності. Додаємо розтоплений шоколад, кардамон, мед і цедру, а потім знову повторюємо збивання до тих пір, поки мус не стане однорідним за кольором і консистенції. Перед подачею готове ласощі слід охолодити близько години.
Інгредієнти:
вершкове масло - 40 г;
чорний шоколад - 150 г;
маршмеллоу - 150 г;
апельсин - 1 шт.;
вода - 2 ст. ложки;
вершки - 150 мл;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Приготування
Розкришений шоколад, зефір і вершкове масло кладемо ставимо на водяну баню і розтоплюємо все, помішуючи, близько 5 хвилин, поки суміш не стане однорідною.
Натираємо цедру одного апельсина і додаємо її в основу шоколадного мусу разом з 2 столовими ложками гарячої води. Варимо шоколадний мус з апельсином ще 5 хвилин, потім прибираємо миску з вогню і охолоджуємо все ще пару хвилин. Перед подачею додаємо трохи ванільного екстракту для аромату.
Прикрашаємо розкладеним по креманкам мус тонкими часточками апельсина.
Інгредієнти:
шоколад - 200 г;
апельсини - 2 шт.;
яйця - 4 шт.;
гаряча вода - 80 мл;
цукор - 2 ст. ложки.
Приготування
Яйця ділимо на жовтки і білки. З апельсина зчищаємо цедру і заливаємо її невеликою кількістю гарячої води, щоб випустити максимум ефірних масел. Там же розчиняємо і 2 столові ложки цукру. Через 10 хвилин заливаємо отриманим розчином подрібнений шоколад і ставимо миску на водяну баню. Як тільки шоколад розтане, починаємо збивати його з яєчними жовтками. Загуслу суміш знімаємо з вогню і обережно з'єднайте зі збитими до твердих піків яєчними білками. Розкладаємо мус по чашках і залишаємо в холодильнику на 2-3 години.
Шоколадно-апельсиновий мус - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розтоплюємо плитку чорного шоколаду в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Сир тофу нарізаємо кубиками і кладемо в чашу блендера. Заливаємо сир апельсиновим соком і збиваємо до однорідності. Додаємо розтоплений шоколад, кардамон, мед і цедру, а потім знову повторюємо збивання до тих пір, поки мус не стане однорідним за кольором і консистенції. Перед подачею готове ласощі слід охолодити близько години.
Гіркий шоколадно-апельсиновий мус
Інгредієнти:
Приготування
Розкришений шоколад, зефір і вершкове масло кладемо ставимо на водяну баню і розтоплюємо все, помішуючи, близько 5 хвилин, поки суміш не стане однорідною.
Натираємо цедру одного апельсина і додаємо її в основу шоколадного мусу разом з 2 столовими ложками гарячої води. Варимо шоколадний мус з апельсином ще 5 хвилин, потім прибираємо миску з вогню і охолоджуємо все ще пару хвилин. Перед подачею додаємо трохи ванільного екстракту для аромату.
Прикрашаємо розкладеним по креманкам мус тонкими часточками апельсина.
Як приготувати шоколадно-апельсиновий мус в чашці?
Інгредієнти:
Приготування
Яйця ділимо на жовтки і білки. З апельсина зчищаємо цедру і заливаємо її невеликою кількістю гарячої води, щоб випустити максимум ефірних масел. Там же розчиняємо і 2 столові ложки цукру. Через 10 хвилин заливаємо отриманим розчином подрібнений шоколад і ставимо миску на водяну баню. Як тільки шоколад розтане, починаємо збивати його з яєчними жовтками. Загуслу суміш знімаємо з вогню і обережно з'єднайте зі збитими до твердих піків яєчними білками. Розкладаємо мус по чашках і залишаємо в холодильнику на 2-3 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадний лікер в домашніх умовах
Шоколадний лікер - це прекрасна основа для смачних десертів і дивовижних коктейлів. Але його можна вживати в чистому вигляді, додавши кілька кубиків
Шоколадний мус без яєць
Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній
Шоколадно-банановий крем
Крем з бананів і шоколаду - відмінне доповнення для улюблених десертів, хоча і далеко не дієтичне. Давайте розглянемо декілька варіантів його
Пиріг з апельсинами
Сік цитрусових фруктів освіжає і перетворює смак будь-яких десертів, і пироги в цьому плані не виняток. І сьогодні ми поговоримо про дивовижною
Шоколадно-банановий рулет
Шоколад - це смачне ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Він чудово поєднується з різними фруктами. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити
Шоколадний мус - рецепт
Шоколадний мус - істинно французьке блюдо. Воно дуже ніжне, легке, вишукана і витончена. Приготувати його на своїй кухні під силу будь-якій