Мус з шоколаду - десерт, розрахований на холодну пору року, оскільки він досить насичений і важкий. Шанувальники такого роду десерту обов'язково знайдуть корисними рецепти з цієї статті, в яких компанію коханому ласощів складають цитрусові нотки.
Шоколадно-апельсиновий мус - рецепт
Інгредієнти: чорний шоколад - 90 г; сир тофу - 360 г; апельсиновий сік - 1/4 ст.; какао-порошок - 1 ст. ложка; мед - 1 ст. ложка; мелений кардамон - 1 ч. ложка; цедра - 1 апельсина. Приготування Розтоплюємо плитку чорного шоколаду в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Сир тофу нарізаємо кубиками і кладемо в чашу блендера. Заливаємо сир апельсиновим соком і збиваємо до однорідності. Додаємо розтоплений шоколад, кардамон, мед і цедру, а потім знову повторюємо збивання до тих пір, поки мус не стане однорідним за кольором і консистенції. Перед подачею готове ласощі слід охолодити близько години.
Гіркий шоколадно-апельсиновий мус
Інгредієнти: вершкове масло - 40 г; чорний шоколад - 150 г; маршмеллоу - 150 г; апельсин - 1 шт.; вода - 2 ст. ложки; вершки - 150 мл; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування Розкришений шоколад, зефір і вершкове масло кладемо ставимо на водяну баню і розтоплюємо все, помішуючи, близько 5 хвилин, поки суміш не стане однорідною.
Натираємо цедру одного апельсина і додаємо її в основу шоколадного мусу разом з 2 столовими ложками гарячої води. Варимо шоколадний мус з апельсином ще 5 хвилин, потім прибираємо миску з вогню і охолоджуємо все ще пару хвилин. Перед подачею додаємо трохи ванільного екстракту для аромату.
Прикрашаємо розкладеним по креманкам мус тонкими часточками апельсина.
Як приготувати шоколадно-апельсиновий мус в чашці?
Інгредієнти: шоколад - 200 г; апельсини - 2 шт.; яйця - 4 шт.; гаряча вода - 80 мл; цукор - 2 ст. ложки. Приготування Яйця ділимо на жовтки і білки. З апельсина зчищаємо цедру і заливаємо її невеликою кількістю гарячої води, щоб випустити максимум ефірних масел. Там же розчиняємо і 2 столові ложки цукру. Через 10 хвилин заливаємо отриманим розчином подрібнений шоколад і ставимо миску на водяну баню. Як тільки шоколад розтане, починаємо збивати його з яєчними жовтками. Загуслу суміш знімаємо з вогню і обережно з'єднайте зі збитими до твердих піків яєчними білками. Розкладаємо мус по чашках і залишаємо в холодильнику на 2-3 години.