Шоколадний мус - рецепт
Рецепт приготування мусів прийшов із Франції і дуже полюбився в нашій країні. Деякі десерти після приготування охолоджують кілька годин в холодильнику, а деякі навіть запікають. Давайте ж розглянемо рецепти смачних шоколадних мусів.
Класичний французький шоколадний мус готується з сирими яйцями, що багатьох дуже насторожує і лякає. Однак десерт запікається в духовці, що має розвіяти всі сумніви щодо цього ніжного і витонченого ласощі. Подавати краще за все з добре збитими вершками. Отже, приступимо.
Інгредієнти:
вершкове масло - 150 г;
молочний шоколад - 300 г;
яйця - 6 шт.;
цукор - 250 г;
мука - 4 ст. ложки.
Приготування
У каструльку кладемо вершкове масло і розтоплюємо його на дуже слабкому вогні. Поступово додаємо розламаний на шматочки шоколад. Коли суміш стане кремоподібної і однорідною, знімаємо з вогню, охолоджуємо. Потім в шоколадну суміш додаємо жовтки і гарненько розмішуємо. Далі всипаємо цукор і борошно.
В окремій мисці збиваємо білки до утворення пишної білої піни і акуратно вводимо в шоколад. Формочки змащуємо маслом і розливаємо в них приготовлену масу. Запікаємо в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 160°С.
Цей десерт дуже ніжний, повітряний і складається всього з двох інгредієнтів - шоколаду та збитих вершків!
Інгредієнти:
гіркий шоколад - 200 г;
вершки 30 % - 300 мл
Приготування
Як зробити шоколадний мус? Беремо шоколад, розламуємо на шматочки і розтоплюємо в мисці на водяній бані. Цим часом в окремій чаші гарненько збиваємо вершки до утворення пишної піни. Акуратно вливаємо розтоплений шоколад і швидко перемішуємо. Потім перекладаємо мусс у креманки і ставимо на 30 хвилин у холодильник, щоб він як слід загус. Готовий шоколадний мус з вершками можна використовувати в якості десерту, а також в якості крему для тортів.
Шоколадно-апельсиновий мус - чудовий десерт, особливо якщо приготувати його не з молочного шоколаду, а з чорного (горького). Подавати мус можна як сам по собі, так і з кулькою морозива.
Інгредієнти:
шоколад - 200 г:
цукор - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
яйце - 4 шт.;
апельсиновий сік - 1 ст. ложка;
цедра апельсина - за смаком.
Приготування
Як робити цей шоколадний мус? Беремо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. У каструлю кладемо розламаний на шматочки шоколад, цукор і вершкове масло, ставимо на слабкий вогонь і розтоплюємо вміст каструльки. Тим часом збиваємо в густу, міцну піну білки, а жовтки змішуємо з тертої апельсиновою цедрою, соком і гарненько перемішуємо. Додаємо в шоколад спочатку жовтки, а потім акуратно вводимо збиті білки і розмішуємо до однорідного стану. Отриману суміш розливаємо по формах або креманках і ставимо на 45 хвилин у холодильник до повного застигання. Особливо добре подавати такий мус з кулькою ванільного морозива.
Шоколадно-банановий мус дуже ніжний і надзвичайно смачний. Він з легкістю підкорить вас і ваших близьких оригінальним поєднанням темного шоколаду і банана.
Інгредієнти:
молоко - 15 склянки;
банан - 1 шт.;
шоколад темний - 50 г;
кориця - за смаком.
Приготування
Шоколад розламуємо на шматочки, кладемо в каструлю і заливаємо молоком. Банан чистимо, ріжемо кружальцями і додаємо в каструлю. Ставимо на плиту і нагріваємо масу до кипіння. Після цього збиваємо за допомогою міксера або блендера до отримання однорідної маси і розливаємо в креманки. Додаємо за смаком корицю і ставимо в холодильник приблизно на 45 хвилин.
Французький шоколадний мус
Класичний французький шоколадний мус готується з сирими яйцями, що багатьох дуже насторожує і лякає. Однак десерт запікається в духовці, що має розвіяти всі сумніви щодо цього ніжного і витонченого ласощі. Подавати краще за все з добре збитими вершками. Отже, приступимо.
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку кладемо вершкове масло і розтоплюємо його на дуже слабкому вогні. Поступово додаємо розламаний на шматочки шоколад. Коли суміш стане кремоподібної і однорідною, знімаємо з вогню, охолоджуємо. Потім в шоколадну суміш додаємо жовтки і гарненько розмішуємо. Далі всипаємо цукор і борошно.
В окремій мисці збиваємо білки до утворення пишної білої піни і акуратно вводимо в шоколад. Формочки змащуємо маслом і розливаємо в них приготовлену масу. Запікаємо в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 160°С.
Шоколадний мус без яєць
Цей десерт дуже ніжний, повітряний і складається всього з двох інгредієнтів - шоколаду та збитих вершків!
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити шоколадний мус? Беремо шоколад, розламуємо на шматочки і розтоплюємо в мисці на водяній бані. Цим часом в окремій чаші гарненько збиваємо вершки до утворення пишної піни. Акуратно вливаємо розтоплений шоколад і швидко перемішуємо. Потім перекладаємо мусс у креманки і ставимо на 30 хвилин у холодильник, щоб він як слід загус. Готовий шоколадний мус з вершками можна використовувати в якості десерту, а також в якості крему для тортів.
Шоколадно-апельсиновий мус
Шоколадно-апельсиновий мус - чудовий десерт, особливо якщо приготувати його не з молочного шоколаду, а з чорного (горького). Подавати мус можна як сам по собі, так і з кулькою морозива.
Інгредієнти:
Приготування
Як робити цей шоколадний мус? Беремо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. У каструлю кладемо розламаний на шматочки шоколад, цукор і вершкове масло, ставимо на слабкий вогонь і розтоплюємо вміст каструльки. Тим часом збиваємо в густу, міцну піну білки, а жовтки змішуємо з тертої апельсиновою цедрою, соком і гарненько перемішуємо. Додаємо в шоколад спочатку жовтки, а потім акуратно вводимо збиті білки і розмішуємо до однорідного стану. Отриману суміш розливаємо по формах або креманках і ставимо на 45 хвилин у холодильник до повного застигання. Особливо добре подавати такий мус з кулькою ванільного морозива.
Шоколадно-банановий мус
Шоколадно-банановий мус дуже ніжний і надзвичайно смачний. Він з легкістю підкорить вас і ваших близьких оригінальним поєднанням темного шоколаду і банана.
Інгредієнти:
Приготування
Шоколад розламуємо на шматочки, кладемо в каструлю і заливаємо молоком. Банан чистимо, ріжемо кружальцями і додаємо в каструлю. Ставимо на плиту і нагріваємо масу до кипіння. Після цього збиваємо за допомогою міксера або блендера до отримання однорідної маси і розливаємо в креманки. Додаємо за смаком корицю і ставимо в холодильник приблизно на 45 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадний десерт
Існує величезна безліч десертів. Один з їх видів - шоколадні ласощі, шанувальників у яких хоч відбавляй. Хочете приготувати таку смакоту будинку, тим
Шоколадний мус без яєць
Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній
Шоколадно-апельсиновий мус
Поєднання шоколаду з цитрусами або одягають особливо приємно в зимову пору, оскільки нагадують про новорічних та різдвяних святах. Шоколадний мус з
Шоколадно-банановий крем
Крем з бананів і шоколаду - відмінне доповнення для улюблених десертів, хоча і далеко не дієтичне. Давайте розглянемо декілька варіантів його
Фондан - рецепт
Фондан - це надзвичайно вишуканий десерт, який належить французькій кухні. Він дуже ніжний, завдяки незвичайною текстурою і наявності начинки.
Шоколадний фондан
Шоколадний фондан - вишуканий французький десерт. Він являє собою щось середнє між розтопленим шоколадом та шоколадними кексами. Давайте докладніше