Фондан - рецепт
Фондан - це популярне блюдо французької кухні (як втім і тістечко макаронів ) представляє собою маффін або кекс з хрусткою скоринкою зовні і м'якою рідкою начинкою всередині. Цей незвичайне і вишукане ласощі на диво просто готувати. Подається Фондан з вершковим кремом , м'ятою, карамеллю або свіжими ягодами, але смачніше всього - з кулькою морозива. Виходить незвичайне поєднання ніжної прохолоди морозива і гарячої шоколадної начинки. Всім ласунам це блюдо, безсумнівно, дуже сподобається. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування десерту Фондан.
Інгредієнти:
чорний шоколад - 100 г;
вершкове масло - 30 г;
яйце - 2 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
какао - 2 ч. ложки;
цукрова пудра - 50 г;
розпушувач - 5 г;
сіль - щіпка;
шоколадно - горіхова паста - 1 ст. ложка.
Приготування
Як приготувати шоколадний Фондан? Для приготування тістечка Фондан, розтоплюємо на водяній бані шоколад, горіхову пасту і вершкове масло. Окремо збиваємо курячі яйця з цукровою пудрою до утворення пишної піни. Поступово всипаємо борошно, сіль, какао, розпушувач і гарненько перемішуємо. Вводимо яєчну суміш в розтоплену шоколадну масу. Тепер беремо форму для випічки змащуємо маслом, наповнюємо її приготовленої маси і ставимо на 7 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Головне не перетримайте, тому щоб у вас вийшов не кекс, а тістечко з рідкої серединкою. Подаємо шоколадний Фондан теплим з кулькою ванільного морозива.
Інгредієнти:
цукор - 400 г;
вершкове масло - 250 г;
темний шоколад - 300 г;
яйце - 8 шт.;
борошно - 100 р.
Приготування
Як приготувати Фондан? Форму для мікрохвильовки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо подрібнений шоколад і масло на дно, ставимо в мікрохвильовку, включаємо на половину потужності і готуємо приблизно 3 хвилини до розплавлення шоколаду. Потім гарненько перемішуємо і відставляємо в сторону. У глибокій чашці, збиваємо яйця, додаємо цукор, поступово додаємо просіяне борошно, перемішуємо міксером, і в кінці з'єднуємо з розплавленим вершковим маслом.
Викладаємо суміш у форму і ставимо на максимальну потужність в мікрохвильову піч на 10 хвилин. По закінченню часу виймаємо десерт і поміщаємо на 2 години в холодильник. Подаємо шоколадний Фондан дуже холодним.
Інгредієнти:
білий шоколад - 200 г;
гіркий шоколад - 50 г;
вершки 22% - 50 мл;
яйце - 2 шт.;
борошно - 100 г;
тростинний цукор - 50 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
свіжі ягоди - 250 г;
цукор - 3 ст. ложки;
крохмаль - 1 ч. ложка.
Приготування
Для початку готуємо соус. Для цього розводимо в холодній воді крохмаль. Ягоди трохи розморожуємо, змішуємо в невеликому сотейнику з цукром. Постійно помішуючи, вливаємо тонкою цівкою крохмаль і варимо на сильному вогні приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Далі знімаємо з вогню і відставляємо в сторону остигати.
Цим часом розтоплюємо на водяній бані разом з вершками вершкове масло і білий шоколад. Окремо збиваємо яйця з цукром в повітряну густу масу. Розтоплений шоколад знімаємо з плити, додаємо яйця і просіяне борошно. Швидко перемішуємо, щоб не утворилося грудочок.
Невеликі формочки для кексів, змащуємо маслом і присипаємо борошном. Розкладаємо шоколадне тісто, додаємо по шматочку гіркого шоколаду і відправляємо в розігріту до 200 °С духовку приблизно на 10 хвилин. Потім дістаємо Фондани і даємо їм відпочити 2 хвилини. Далі акуратно перевертаємо кожну формочку на тарілку, поливаємо ягідним соусом і подаємо зі свіжими ягодами.
Фондан - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати шоколадний Фондан? Для приготування тістечка Фондан, розтоплюємо на водяній бані шоколад, горіхову пасту і вершкове масло. Окремо збиваємо курячі яйця з цукровою пудрою до утворення пишної піни. Поступово всипаємо борошно, сіль, какао, розпушувач і гарненько перемішуємо. Вводимо яєчну суміш в розтоплену шоколадну масу. Тепер беремо форму для випічки змащуємо маслом, наповнюємо її приготовленої маси і ставимо на 7 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Головне не перетримайте, тому щоб у вас вийшов не кекс, а тістечко з рідкої серединкою. Подаємо шоколадний Фондан теплим з кулькою ванільного морозива.
Шоколадний фондан в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати Фондан? Форму для мікрохвильовки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо подрібнений шоколад і масло на дно, ставимо в мікрохвильовку, включаємо на половину потужності і готуємо приблизно 3 хвилини до розплавлення шоколаду. Потім гарненько перемішуємо і відставляємо в сторону. У глибокій чашці, збиваємо яйця, додаємо цукор, поступово додаємо просіяне борошно, перемішуємо міксером, і в кінці з'єднуємо з розплавленим вершковим маслом.
Викладаємо суміш у форму і ставимо на максимальну потужність в мікрохвильову піч на 10 хвилин. По закінченню часу виймаємо десерт і поміщаємо на 2 години в холодильник. Подаємо шоколадний Фондан дуже холодним.
Фондан з білого шоколаду-рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для початку готуємо соус. Для цього розводимо в холодній воді крохмаль. Ягоди трохи розморожуємо, змішуємо в невеликому сотейнику з цукром. Постійно помішуючи, вливаємо тонкою цівкою крохмаль і варимо на сильному вогні приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Далі знімаємо з вогню і відставляємо в сторону остигати.
Цим часом розтоплюємо на водяній бані разом з вершками вершкове масло і білий шоколад. Окремо збиваємо яйця з цукром в повітряну густу масу. Розтоплений шоколад знімаємо з плити, додаємо яйця і просіяне борошно. Швидко перемішуємо, щоб не утворилося грудочок.
Невеликі формочки для кексів, змащуємо маслом і присипаємо борошном. Розкладаємо шоколадне тісто, додаємо по шматочку гіркого шоколаду і відправляємо в розігріту до 200 °С духовку приблизно на 10 хвилин. Потім дістаємо Фондани і даємо їм відпочити 2 хвилини. Далі акуратно перевертаємо кожну формочку на тарілку, поливаємо ягідним соусом і подаємо зі свіжими ягодами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадний десерт
Існує величезна безліч десертів. Один з їх видів - шоколадні ласощі, шанувальників у яких хоч відбавляй. Хочете приготувати таку смакоту будинку, тим
Брауні з маскарпоне
Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
Шоколадний мус - рецепт
Шоколадний мус - істинно французьке блюдо. Воно дуже ніжне, легке, вишукана і витончена. Приготувати його на своїй кухні під силу будь-якій
Рецепт трюфелів в домашніх умовах
Французькі трюфелі своїми руками - це зовсім не міф, а цілком доступна реальність. Автентичні і модернізовані рецепти цього десерту, представлені в
Лангет з свинини
Лангет - це страва французького походження, що представляє собою тонкі шматочки м'яса, обсмажені в масло на сковороді. І зараз ми вам розповімо, як
Шоколадний фондан
Шоколадний фондан - вишуканий французький десерт. Він являє собою щось середнє між розтопленим шоколадом та шоколадними кексами. Давайте докладніше