Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Фондан - рецепт

5-01-2015, 10:32
2 287
Фондан - рецепт
Фондан - це популярне блюдо французької кухні (як втім і тістечко макаронів ) представляє собою маффін або кекс з хрусткою скоринкою зовні і м'якою рідкою начинкою всередині. Цей незвичайне і вишукане ласощі на диво просто готувати. Подається Фондан з вершковим кремом , м'ятою, карамеллю або свіжими ягодами, але смачніше всього - з кулькою морозива. Виходить незвичайне поєднання ніжної прохолоди морозива і гарячої шоколадної начинки. Всім ласунам це блюдо, безсумнівно, дуже сподобається. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування десерту Фондан.

Фондан - рецепт


Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 100 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • какао - 2 ч. ложки;

  • цукрова пудра - 50 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • сіль - щіпка;

  • шоколадно - горіхова паста - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Як приготувати шоколадний Фондан? Для приготування тістечка Фондан, розтоплюємо на водяній бані шоколад, горіхову пасту і вершкове масло. Окремо збиваємо курячі яйця з цукровою пудрою до утворення пишної піни. Поступово всипаємо борошно, сіль, какао, розпушувач і гарненько перемішуємо. Вводимо яєчну суміш в розтоплену шоколадну масу. Тепер беремо форму для випічки змащуємо маслом, наповнюємо її приготовленої маси і ставимо на 7 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Головне не перетримайте, тому щоб у вас вийшов не кекс, а тістечко з рідкої серединкою. Подаємо шоколадний Фондан теплим з кулькою ванільного морозива.

    Шоколадний фондан в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • цукор - 400 г;

  • вершкове масло - 250 г;

  • темний шоколад - 300 г;

  • яйце - 8 шт.;

  • борошно - 100 р.


  • Приготування
    Як приготувати Фондан? Форму для мікрохвильовки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо подрібнений шоколад і масло на дно, ставимо в мікрохвильовку, включаємо на половину потужності і готуємо приблизно 3 хвилини до розплавлення шоколаду. Потім гарненько перемішуємо і відставляємо в сторону. У глибокій чашці, збиваємо яйця, додаємо цукор, поступово додаємо просіяне борошно, перемішуємо міксером, і в кінці з'єднуємо з розплавленим вершковим маслом.
    Викладаємо суміш у форму і ставимо на максимальну потужність в мікрохвильову піч на 10 хвилин. По закінченню часу виймаємо десерт і поміщаємо на 2 години в холодильник. Подаємо шоколадний Фондан дуже холодним.

    Фондан з білого шоколаду-рецепт


    Інгредієнти:

  • білий шоколад - 200 г;

  • гіркий шоколад - 50 г;

  • вершки 22% - 50 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 100 г;

  • тростинний цукор - 50 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • свіжі ягоди - 250 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • крохмаль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Фондан - рецепт

    Для початку готуємо соус. Для цього розводимо в холодній воді крохмаль. Ягоди трохи розморожуємо, змішуємо в невеликому сотейнику з цукром. Постійно помішуючи, вливаємо тонкою цівкою крохмаль і варимо на сильному вогні приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Далі знімаємо з вогню і відставляємо в сторону остигати.
    Цим часом розтоплюємо на водяній бані разом з вершками вершкове масло і білий шоколад. Окремо збиваємо яйця з цукром в повітряну густу масу. Розтоплений шоколад знімаємо з плити, додаємо яйця і просіяне борошно. Швидко перемішуємо, щоб не утворилося грудочок.
    Невеликі формочки для кексів, змащуємо маслом і присипаємо борошном. Розкладаємо шоколадне тісто, додаємо по шматочку гіркого шоколаду і відправляємо в розігріту до 200 °С духовку приблизно на 10 хвилин. Потім дістаємо Фондани і даємо їм відпочити 2 хвилини. Далі акуратно перевертаємо кожну формочку на тарілку, поливаємо ягідним соусом і подаємо зі свіжими ягодами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний десерт
    Шоколадний десерт
    Існує величезна безліч десертів. Один з їх видів - шоколадні ласощі, шанувальників у яких хоч відбавляй. Хочете приготувати таку смакоту будинку, тим
    Брауні з маскарпоне
    Брауні з маскарпоне
    Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
    Шоколадний мус - рецепт
    Шоколадний мус - рецепт
    Шоколадний мус - істинно французьке блюдо. Воно дуже ніжне, легке, вишукана і витончена. Приготувати його на своїй кухні під силу будь-якій
    Рецепт трюфелів в домашніх умовах
    Рецепт трюфелів в домашніх умовах
    Французькі трюфелі своїми руками - це зовсім не міф, а цілком доступна реальність. Автентичні і модернізовані рецепти цього десерту, представлені в
    Лангет з свинини
    Лангет з свинини
    Лангет - це страва французького походження, що представляє собою тонкі шматочки м'яса, обсмажені в масло на сковороді. І зараз ми вам розповімо, як
    Шоколадний фондан
    Шоколадний фондан
    Шоколадний фондан - вишуканий французький десерт. Він являє собою щось середнє між розтопленим шоколадом та шоколадними кексами. Давайте докладніше