Фондан - це популярне блюдо французької кухні (як втім і тістечко макаронів ) представляє собою маффін або кекс з хрусткою скоринкою зовні і м'якою рідкою начинкою всередині. Цей незвичайне і вишукане ласощі на диво просто готувати. Подається Фондан з вершковим кремом , м'ятою, карамеллю або свіжими ягодами, але смачніше всього - з кулькою морозива. Виходить незвичайне поєднання ніжної прохолоди морозива і гарячої шоколадної начинки. Всім ласунам це блюдо, безсумнівно, дуже сподобається. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування десерту Фондан.
Фондан - рецепт
Інгредієнти: чорний шоколад - 100 г; вершкове масло - 30 г; яйце - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; какао - 2 ч. ложки; цукрова пудра - 50 г; розпушувач - 5 г; сіль - щіпка; шоколадно - горіхова паста - 1 ст. ложка. Приготування Як приготувати шоколадний Фондан? Для приготування тістечка Фондан, розтоплюємо на водяній бані шоколад, горіхову пасту і вершкове масло. Окремо збиваємо курячі яйця з цукровою пудрою до утворення пишної піни. Поступово всипаємо борошно, сіль, какао, розпушувач і гарненько перемішуємо. Вводимо яєчну суміш в розтоплену шоколадну масу. Тепер беремо форму для випічки змащуємо маслом, наповнюємо її приготовленої маси і ставимо на 7 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Головне не перетримайте, тому щоб у вас вийшов не кекс, а тістечко з рідкої серединкою. Подаємо шоколадний Фондан теплим з кулькою ванільного морозива.
Шоколадний фондан в мікрохвильовці
Інгредієнти: цукор - 400 г; вершкове масло - 250 г; темний шоколад - 300 г; яйце - 8 шт.; борошно - 100 р. Приготування Як приготувати Фондан? Форму для мікрохвильовки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо подрібнений шоколад і масло на дно, ставимо в мікрохвильовку, включаємо на половину потужності і готуємо приблизно 3 хвилини до розплавлення шоколаду. Потім гарненько перемішуємо і відставляємо в сторону. У глибокій чашці, збиваємо яйця, додаємо цукор, поступово додаємо просіяне борошно, перемішуємо міксером, і в кінці з'єднуємо з розплавленим вершковим маслом.
Викладаємо суміш у форму і ставимо на максимальну потужність в мікрохвильову піч на 10 хвилин. По закінченню часу виймаємо десерт і поміщаємо на 2 години в холодильник. Подаємо шоколадний Фондан дуже холодним.
Фондан з білого шоколаду-рецепт
Інгредієнти: білий шоколад - 200 г; гіркий шоколад - 50 г; вершки 22% - 50 мл; яйце - 2 шт.; борошно - 100 г; тростинний цукор - 50 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; свіжі ягоди - 250 г; цукор - 3 ст. ложки; крохмаль - 1 ч. ложка. Приготування Для початку готуємо соус. Для цього розводимо в холодній воді крохмаль. Ягоди трохи розморожуємо, змішуємо в невеликому сотейнику з цукром. Постійно помішуючи, вливаємо тонкою цівкою крохмаль і варимо на сильному вогні приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Далі знімаємо з вогню і відставляємо в сторону остигати.
Цим часом розтоплюємо на водяній бані разом з вершками вершкове масло і білий шоколад. Окремо збиваємо яйця з цукром в повітряну густу масу. Розтоплений шоколад знімаємо з плити, додаємо яйця і просіяне борошно. Швидко перемішуємо, щоб не утворилося грудочок.
Невеликі формочки для кексів, змащуємо маслом і присипаємо борошном. Розкладаємо шоколадне тісто, додаємо по шматочку гіркого шоколаду і відправляємо в розігріту до 200 °С духовку приблизно на 10 хвилин. Потім дістаємо Фондани і даємо їм відпочити 2 хвилини. Далі акуратно перевертаємо кожну формочку на тарілку, поливаємо ягідним соусом і подаємо зі свіжими ягодами.