Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадний фондан

Шоколадний фондан

5-01-2015, 10:04
2 405
Шоколадний фондан
Шоколадний фондан - французький десерт, який представляє собою щось середнє між шоколадними кексиками і розтопленим шоколадом. Його відмітна особливість - рідка серединка, схожа на м'яку нугу. Щоб ласощі вийшло ідеальним, необхідно дотримувати температурний і часовий режими. Не засмучуйтеся, якщо з першого разу у вас не вийде, ми допоможемо вам і розповімо, як приготувати шоколадний фондан.

Рецепт десерту «Шоколадний фондан»


Інгредієнти:

  • какао сухий - 2 ч. ложки;

  • масло вершкове - 30 г;

  • пудра цукрова - 50 г;

  • спеції;

  • чорний шоколад - 100 г;

  • шоколадно-горіхова паста - 100 г;

  • яйце куряче - 2 шт.


  • Приготування
    Отже, беремо тарілочку, кладемо в неї шоколад, шматочок вершкового масла , шоколадно-орховую пасту і ставимо посуд на водяну баню. Розтоплюємо всі інгредієнти перемішуємо масу і знімаємо з вогню. Окремо збиваємо яйця з цукровою пудрою, поступово всипаємо борошно, розпушувач, додаємо дрібку солі і какао. Все добре перемішуємо і вводимо масу в розтоплену шоколадну суміш. Формочки для запікання промазуємо вершковим маслом, наповнюємо їх наполовину масою і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусах протягом 7 - 10 хвилин, в залежності від бажаного результату.

    «Шоколадний фондан» в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • темний шоколад - 100 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • пудра цукрова - 4 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • какао - порошок - за смаком.


  • Приготування
    Шоколад і вершкове масло кладемо в миску і встановлюємо її над каструлькою з киплячою водою. Розтоплюємо інгредієнти до утворення однорідної маси. Не втрачаючи часу дарма, в окремій мисочці гарненько збиваємо яєчні білки, додаємо цукрову пудру і курячі желточки, знову збиваємо. Отриману яєчну масу перекладаємо до розтопленого шоколаду, розмішуємо лопаткою і поступово всипаємо борошно.
    Далі кидаємо трохи какао-порошку для отримання красивого кольору і знову перемішуємо, щоб вийшла досить густа, тягуча суміш. Цією масою наповнюємо заздалегідь підготовлені силіконові формочки для випікання і ставимо їх у розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо кексики приблизно 5-7 хвилин, в залежності від того, яку серединку ви хочете отримати в результаті. По закінченню вказаного часу дістаємо фондан з духовки, трохи охолоджуємо і подаємо теплим до гарячого чаю з кулькою ванільного морозива, проткнувши акуратно ложечкою, щоб шоколадний кремушек витік і перемішався з соусом або морозивом.

    «Шоколадний фондан» в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • цукор - 400 г;

  • масло вершкове - 250 г;

  • темний шоколад - 300 г;

  • яйце куряче - 8 шт.;

  • ванільний екстракт - за смаком;

  • подрібнені волоські горіхи - 2 ч. ложки;

  • борошно вищого сорту - 100 р.


  • Приготування
    Спеціальну форму для мікрохвильовки промазуємо вершковим маслом, викладаємо подрібнений шоколад, вершкове масло і ставимо в піч, включену на половину потужності. Розплавляємо інгредієнти
    Шоколадний фондан
    приблизно 3 хвилини, а потім виймаємо, перемішуємо і відставляємо поки в сторону.
    В широкій чашці збиваємо міксером яйця з сахарочком, поступово всипаємо просіяне борошно, додаємо ванільний екстракт, подрібнені горішки і перемішуючи міксером. Після цього з'єднуємо отриману суміш з шоколадною масою, перекладаємо все в форму і ставимо в мікрохвильову піч. Закриваємо дверцята, включаємо прилад на максимальну потужність і встановлюємо час на 10 хвилин. Потім обережно виймаємо десерт, остуджуємо і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Подаємо шоколадний фондан в холодному вигляді з кулькою морозива.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний десерт
    Шоколадний десерт
    Існує величезна безліч десертів. Один з їх видів - шоколадні ласощі, шанувальників у яких хоч відбавляй. Хочете приготувати таку смакоту будинку, тим
    Шоколадний мус без яєць
    Шоколадний мус без яєць
    Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.
    Шоколадний пиріг рецепт
    Шоколадний пиріг рецепт
    Шоколадний пиріг - це смачне ласощі, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей і домочадців. Його можна подати до чашки гарячого шоколаду або
    Шоколадний мус - рецепт
    Шоколадний мус - рецепт
    Шоколадний мус - істинно французьке блюдо. Воно дуже ніжне, легке, вишукана і витончена. Приготувати його на своїй кухні під силу будь-якій
    Фондан - рецепт
    Фондан - рецепт
    Фондан - це надзвичайно вишуканий десерт, який належить французькій кухні. Він дуже ніжний, завдяки незвичайною текстурою і наявності начинки.