Шоколадний фондан
Шоколадний фондан - французький десерт, який представляє собою щось середнє між шоколадними кексиками і розтопленим шоколадом. Його відмітна особливість - рідка серединка, схожа на м'яку нугу. Щоб ласощі вийшло ідеальним, необхідно дотримувати температурний і часовий режими. Не засмучуйтеся, якщо з першого разу у вас не вийде, ми допоможемо вам і розповімо, як приготувати шоколадний фондан.
Інгредієнти:
какао сухий - 2 ч. ложки;
масло вершкове - 30 г;
пудра цукрова - 50 г;
спеції;
чорний шоколад - 100 г;
шоколадно-горіхова паста - 100 г;
яйце куряче - 2 шт.
Приготування
Отже, беремо тарілочку, кладемо в неї шоколад, шматочок вершкового масла , шоколадно-орховую пасту і ставимо посуд на водяну баню. Розтоплюємо всі інгредієнти перемішуємо масу і знімаємо з вогню. Окремо збиваємо яйця з цукровою пудрою, поступово всипаємо борошно, розпушувач, додаємо дрібку солі і какао. Все добре перемішуємо і вводимо масу в розтоплену шоколадну суміш. Формочки для запікання промазуємо вершковим маслом, наповнюємо їх наполовину масою і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусах протягом 7 - 10 хвилин, в залежності від бажаного результату.
Інгредієнти:
темний шоколад - 100 г;
масло вершкове - 100 г;
яйце - 2 шт.;
пудра цукрова - 4 ст. ложки;
борошно - 2 ст. ложки;
какао - порошок - за смаком.
Приготування
Шоколад і вершкове масло кладемо в миску і встановлюємо її над каструлькою з киплячою водою. Розтоплюємо інгредієнти до утворення однорідної маси. Не втрачаючи часу дарма, в окремій мисочці гарненько збиваємо яєчні білки, додаємо цукрову пудру і курячі желточки, знову збиваємо. Отриману яєчну масу перекладаємо до розтопленого шоколаду, розмішуємо лопаткою і поступово всипаємо борошно.
Далі кидаємо трохи какао-порошку для отримання красивого кольору і знову перемішуємо, щоб вийшла досить густа, тягуча суміш. Цією масою наповнюємо заздалегідь підготовлені силіконові формочки для випікання і ставимо їх у розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо кексики приблизно 5-7 хвилин, в залежності від того, яку серединку ви хочете отримати в результаті. По закінченню вказаного часу дістаємо фондан з духовки, трохи охолоджуємо і подаємо теплим до гарячого чаю з кулькою ванільного морозива, проткнувши акуратно ложечкою, щоб шоколадний кремушек витік і перемішався з соусом або морозивом.
Інгредієнти:
цукор - 400 г;
масло вершкове - 250 г;
темний шоколад - 300 г;
яйце куряче - 8 шт.;
ванільний екстракт - за смаком;
подрібнені волоські горіхи - 2 ч. ложки;
борошно вищого сорту - 100 р.
Приготування
Спеціальну форму для мікрохвильовки промазуємо вершковим маслом, викладаємо подрібнений шоколад, вершкове масло і ставимо в піч, включену на половину потужності. Розплавляємо інгредієнти приблизно 3 хвилини, а потім виймаємо, перемішуємо і відставляємо поки в сторону.
В широкій чашці збиваємо міксером яйця з сахарочком, поступово всипаємо просіяне борошно, додаємо ванільний екстракт, подрібнені горішки і перемішуючи міксером. Після цього з'єднуємо отриману суміш з шоколадною масою, перекладаємо все в форму і ставимо в мікрохвильову піч. Закриваємо дверцята, включаємо прилад на максимальну потужність і встановлюємо час на 10 хвилин. Потім обережно виймаємо десерт, остуджуємо і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Подаємо шоколадний фондан в холодному вигляді з кулькою морозива.
Рецепт десерту «Шоколадний фондан»
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо тарілочку, кладемо в неї шоколад, шматочок вершкового масла , шоколадно-орховую пасту і ставимо посуд на водяну баню. Розтоплюємо всі інгредієнти перемішуємо масу і знімаємо з вогню. Окремо збиваємо яйця з цукровою пудрою, поступово всипаємо борошно, розпушувач, додаємо дрібку солі і какао. Все добре перемішуємо і вводимо масу в розтоплену шоколадну суміш. Формочки для запікання промазуємо вершковим маслом, наповнюємо їх наполовину масою і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусах протягом 7 - 10 хвилин, в залежності від бажаного результату.
«Шоколадний фондан» в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Шоколад і вершкове масло кладемо в миску і встановлюємо її над каструлькою з киплячою водою. Розтоплюємо інгредієнти до утворення однорідної маси. Не втрачаючи часу дарма, в окремій мисочці гарненько збиваємо яєчні білки, додаємо цукрову пудру і курячі желточки, знову збиваємо. Отриману яєчну масу перекладаємо до розтопленого шоколаду, розмішуємо лопаткою і поступово всипаємо борошно.
Далі кидаємо трохи какао-порошку для отримання красивого кольору і знову перемішуємо, щоб вийшла досить густа, тягуча суміш. Цією масою наповнюємо заздалегідь підготовлені силіконові формочки для випікання і ставимо їх у розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо кексики приблизно 5-7 хвилин, в залежності від того, яку серединку ви хочете отримати в результаті. По закінченню вказаного часу дістаємо фондан з духовки, трохи охолоджуємо і подаємо теплим до гарячого чаю з кулькою ванільного морозива, проткнувши акуратно ложечкою, щоб шоколадний кремушек витік і перемішався з соусом або морозивом.
«Шоколадний фондан» в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Спеціальну форму для мікрохвильовки промазуємо вершковим маслом, викладаємо подрібнений шоколад, вершкове масло і ставимо в піч, включену на половину потужності. Розплавляємо інгредієнти приблизно 3 хвилини, а потім виймаємо, перемішуємо і відставляємо поки в сторону.
В широкій чашці збиваємо міксером яйця з сахарочком, поступово всипаємо просіяне борошно, додаємо ванільний екстракт, подрібнені горішки і перемішуючи міксером. Після цього з'єднуємо отриману суміш з шоколадною масою, перекладаємо все в форму і ставимо в мікрохвильову піч. Закриваємо дверцята, включаємо прилад на максимальну потужність і встановлюємо час на 10 хвилин. Потім обережно виймаємо десерт, остуджуємо і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Подаємо шоколадний фондан в холодному вигляді з кулькою морозива.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадний десерт
Існує величезна безліч десертів. Один з їх видів - шоколадні ласощі, шанувальників у яких хоч відбавляй. Хочете приготувати таку смакоту будинку, тим
Шоколадний мус без яєць
Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній
Шоколадний бісквіт - рецепт
Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.
Шоколадний пиріг рецепт
Шоколадний пиріг - це смачне ласощі, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей і домочадців. Його можна подати до чашки гарячого шоколаду або
Шоколадний мус - рецепт
Шоколадний мус - істинно французьке блюдо. Воно дуже ніжне, легке, вишукана і витончена. Приготувати його на своїй кухні під силу будь-якій
Фондан - рецепт
Фондан - це надзвичайно вишуканий десерт, який належить французькій кухні. Він дуже ніжний, завдяки незвичайною текстурою і наявності начинки.