Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадний десерт

Шоколадний десерт

18-01-2015, 23:24
685
Шоколадний десерт
Що може бути смачніше ніжного шоколадного десерту? Рецептів його приготування величезна кількість - муси, желе, випічка і без випікання, з різною доповнює фруктовою начинкою або молоком. Як бачите, будь-який гурман може влаштувати собі свято і насолодитися смачними чарівними ласощами. Ми познайомимо вас з кількома рецептами шоколадного десерту для дорослих і дітей.

Шоколадний десерт з рідким центром


Уявіть собі, що шоколадну випічку можна приготувати з мінімальним додаванням борошна, любителів легких десертів цей факт, безсумнівно, повинен порадувати. Гарячий кекс, всередині якого розтікається обпалюючий і ніжний шоколад - від одного подання такого десерту вже течуть слинки. До речі, тісто, приготоване для цих кексів, може зберігатися в холодильнику кілька днів, тільки час випікання в цьому випадку збільшиться до 10-12 хвилин.
Інгредієнти:


  • шоколад темний - 200 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 60 г;

  • жовток яєчний - 3 шт.;

  • цукрова пудра - 100 г;

  • сіль - 1/4 ч. ложки.



  • Приготування

    У миску розламуємо шоколад, додаємо вершкове масло і розтоплюємо все на водяній бані. Яйця, жовтки і цукор збиваємо в піну, потім змішуємо з шоколадом, додаємо борошно і сіль і ще раз ретельно вимішуємо. Нагріваємо духовку до 200 градусів, викладаємо шоколадну масу у форми, попередньо змазані маслом і ставимо випікатися на 8-10 хвилин. У кексів повинні пропектися добре краю, а середина залишитися рідкою. Подавати шоколадний десерт краще гарячими, посипавши цукровою пудрою. Таким же чином можна приготувати і молочно-шоколадний десерт, замість темного шоколаду використавши молочний (без наповнювачів і добавок).

    Шоколадно-банановий десерт


    Це ласощі обов'язково сподобається тим господиням, які люблять десерти без випічки.

    Інгредієнти:


  • печиво здобне - 250 г;

  • масло вершкове - 200 г;

  • какао - 2 ч. ложки;

  • цукор - 100 г;

  • концентроване молоко - 400 р;

  • шоколад - 75 г;

  • кориця - 05 ч. ложки;

  • вершки - 300 мл;

  • банани - 4 шт.



  • Приготування

    У мисці змішуємо розм'якшене масло з раскрошенним печивом, корицею і какао. Отриманою сумішшю викладаємо в роз'ємну форму, формуючи дно і борти, - це буде основа для шоколадного десерту.
    Шоколадний десерт
    Форму ставимо в холодильник на 2-3 години. Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Окремо розтоплюємо масло, додаємо цукор, молоко і на невеликому вогні даємо покипіти близько хвилини. Змішуємо масу з шоколадом, знімаємо з вогню і ставимо остигати. Отриману шоколадну суміш викладаємо на корж з печива, акуратно розрівнюємо і ставимо в холодильник на 15 години. Тим часом чистимо банани від шкірки і ріжемо кружальцями. На крем викладаємо велику частину бананів, вершки збиваємо і рівномірно покриваємо наш торт. Верхівку прикрашаємо кружечками бананів і посипаємо какао.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний мус без яєць
    Шоколадний мус без яєць
    Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
    Брауні з маскарпоне
    Брауні з маскарпоне
    Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
    Кекс без яєць
    Кекс без яєць
    Якщо ви стежите за фігурою, то наші рецепти солодкої випічки як раз для вас. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати смачний кекс без яєць, який
    Шоколадний мус - рецепт
    Шоколадний мус - рецепт
    Шоколадний мус - істинно французьке блюдо. Воно дуже ніжне, легке, вишукана і витончена. Приготувати його на своїй кухні під силу будь-якій
    Фондан - рецепт
    Фондан - рецепт
    Фондан - це надзвичайно вишуканий десерт, який належить французькій кухні. Він дуже ніжний, завдяки незвичайною текстурою і наявності начинки.