Що може бути смачніше ніжного шоколадного десерту? Рецептів його приготування величезна кількість - муси, желе, випічка і без випікання, з різною доповнює фруктовою начинкою або молоком. Як бачите, будь-який гурман може влаштувати собі свято і насолодитися смачними чарівними ласощами. Ми познайомимо вас з кількома рецептами шоколадного десерту для дорослих і дітей.
Шоколадний десерт з рідким центром
Уявіть собі, що шоколадну випічку можна приготувати з мінімальним додаванням борошна, любителів легких десертів цей факт, безсумнівно, повинен порадувати. Гарячий кекс, всередині якого розтікається обпалюючий і ніжний шоколад - від одного подання такого десерту вже течуть слинки. До речі, тісто, приготоване для цих кексів, може зберігатися в холодильнику кілька днів, тільки час випікання в цьому випадку збільшиться до 10-12 хвилин.
Інгредієнти: шоколад темний - 200 г; масло вершкове - 100 г; яйце - 2 шт.; борошно - 60 г; жовток яєчний - 3 шт.; цукрова пудра - 100 г; сіль - 1/4 ч. ложки. Приготування
У миску розламуємо шоколад, додаємо вершкове масло і розтоплюємо все на водяній бані. Яйця, жовтки і цукор збиваємо в піну, потім змішуємо з шоколадом, додаємо борошно і сіль і ще раз ретельно вимішуємо. Нагріваємо духовку до 200 градусів, викладаємо шоколадну масу у форми, попередньо змазані маслом і ставимо випікатися на 8-10 хвилин. У кексів повинні пропектися добре краю, а середина залишитися рідкою. Подавати шоколадний десерт краще гарячими, посипавши цукровою пудрою. Таким же чином можна приготувати і молочно-шоколадний десерт, замість темного шоколаду використавши молочний (без наповнювачів і добавок).
Шоколадно-банановий десерт
Це ласощі обов'язково сподобається тим господиням, які люблять десерти без випічки.
Інгредієнти: печиво здобне - 250 г; масло вершкове - 200 г; какао - 2 ч. ложки; цукор - 100 г; концентроване молоко - 400 р; шоколад - 75 г; кориця - 05 ч. ложки; вершки - 300 мл; банани - 4 шт. Приготування У мисці змішуємо розм'якшене масло з раскрошенним печивом, корицею і какао. Отриманою сумішшю викладаємо в роз'ємну форму, формуючи дно і борти, - це буде основа для шоколадного десерту.
Форму ставимо в холодильник на 2-3 години. Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Окремо розтоплюємо масло, додаємо цукор, молоко і на невеликому вогні даємо покипіти близько хвилини. Змішуємо масу з шоколадом, знімаємо з вогню і ставимо остигати. Отриману шоколадну суміш викладаємо на корж з печива, акуратно розрівнюємо і ставимо в холодильник на 15 години. Тим часом чистимо банани від шкірки і ріжемо кружальцями. На крем викладаємо велику частину бананів, вершки збиваємо і рівномірно покриваємо наш торт. Верхівку прикрашаємо кружечками бананів і посипаємо какао.