Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Брауні з маскарпоне

Брауні з маскарпоне

17-01-2015, 22:57
1 000
Брауні з маскарпоне
Зробити улюблений шоколадний десерт смачніше і тягуче допоможе ніжний сир маскарпоне. З таким апетитним доповненням, перед ще одним шматочком не зможе встояти навіть найдосвідченіший ласун.

Брауні з маскарпоне і ганашем - рецепт


Інгредієнти:
Для брауні:

  • вершкове масло - 1 ст.;

  • гіркий шоколад - 90 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • какао-порошок - 1/2 ст.;

  • сир маскарпоне - 1/2 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • ваніль - 2 ч. ложки;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки.


  • Для ганаша:

  • чорний шоколад - 180 г;

  • вершки - 6 ст. ложки;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 170°С. Змащуємо форму для випікання невеликою кількістю вершкового масла. Змішуємо вершкове масло з шоколадом і розтоплюємо суміш на водяній бані. Додаємо до шоколаду какао-порошок і цукор, слідом кладемо сир маскарпоне, додаємо яйця, ваніль і збиваємо до однорідності. Переливаємо основу для брауні в підготовлену форму і запікаємо 45-50 хвилин.
    Тим часом готуємо ганаш. Заливаємо розкришений шоколад гарячим вершковим маслом з вершками і перемішуємо до повного його розплавлення. Виливаємо ганаш поверх остиглого коржа брауні і залишаємо його застигнути, після чого нарізаємо кубиками.

    Шоколадний брауні з маскарпоне і вишнею


    Інгредієнти:
    Для брауні:

  • борошно - 1 ст.;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 250 г;

  • шоколадні чіпси - 1 ст.;

  • цукор - 2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • вишневий лікер - 3 ст. ложки.


  • Для вишень:

  • вишні - 2 ст.;

  • цукор - 1/2 ст.


  • Для крему:

  • сир маскарпоне - 2 ст.;

  • вершки - 1/2 ст.;

  • цукрова пудра - 1/2 ст.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо маслом форму для випікання. Просіваємо борошно з сіллю. Розтоплюємо шоколад з додаванням вершкового масла, підсипаємо в суміш цукор і вбиваємо яйця, по одному, швидко замішуючи, щоб білок не згорнувся. Тепер посипаємо суху
    Брауні з маскарпоне
    борошняну суміш і замішуємо тісто. Випікаємо брауні 30-35 хвилин, а потім просочуємо вишневим лікером і залишаємо охолонути.
    Для вишень змішуємо ягоди і цукор, варимо їх разом 5 хвилин до м'якості. Повністю охолодити.
    Збиваємо вершки до твердих піків, з'єднуємо їх з маскарпоне і цукровою пудрою, збиваємо повторно до утворення гладкої, повітряної і однорідної маси, яка послужить нашому кремом.
    Викладаємо крем поверх остиглого коржа брауні, точково розкладаємо ловлення з цукром вишні і прикрашаємо десерт свіжими ягодами. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з безе
    Торт з безе
    Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
    Брауні з сиром
    Брауні з сиром
    Брауні - популярний шоколадний десерт, який можна знайти в меню будь-якого кафе. Якщо вам по душі шоколадний пиріг, але хочеться чогось нового, можна
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
    Семіфредо з маскарпоне
    Семіфредо з маскарпоне
    Семіфредо - італійське морозиво, яке готується з додаванням сиру та вершків. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих варіантів її створення з
    Рецепт брауні з какао
    Рецепт брауні з какао
    Брауні - це смачний тортик, який готують з додаванням різноманітних фруктів, горіхів. Сьогодні ми докладно розповімо, як зробити шоколадний брауні з
    Брауні з вишнею
    Брауні з вишнею
    Брауні - це смачний десерт, який представляє собою щось середнє між шоколадним пирогом і сухим печивом. Начинка всередині пирога виходить тягучим.