Брауні з маскарпоне
Зробити улюблений шоколадний десерт смачніше і тягуче допоможе ніжний сир маскарпоне. З таким апетитним доповненням, перед ще одним шматочком не зможе встояти навіть найдосвідченіший ласун.
Інгредієнти:
Для брауні:
вершкове масло - 1 ст.;
гіркий шоколад - 90 г;
цукор - 1 ст.;
какао-порошок - 1/2 ст.;
сир маскарпоне - 1/2 ст.;
яйця - 3 шт.;
ваніль - 2 ч. ложки;
борошно - 1/2 ст.;
сіль - 1/4 ч. ложки.
Для ганаша:
чорний шоколад - 180 г;
вершки - 6 ст. ложки;
вершкове масло - 3 ст. ложки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 170°С. Змащуємо форму для випікання невеликою кількістю вершкового масла. Змішуємо вершкове масло з шоколадом і розтоплюємо суміш на водяній бані. Додаємо до шоколаду какао-порошок і цукор, слідом кладемо сир маскарпоне, додаємо яйця, ваніль і збиваємо до однорідності. Переливаємо основу для брауні в підготовлену форму і запікаємо 45-50 хвилин.
Тим часом готуємо ганаш. Заливаємо розкришений шоколад гарячим вершковим маслом з вершками і перемішуємо до повного його розплавлення. Виливаємо ганаш поверх остиглого коржа брауні і залишаємо його застигнути, після чого нарізаємо кубиками.
Інгредієнти:
Для брауні:
борошно - 1 ст.;
сіль - 1/2 ч. ложки;
вершкове масло - 250 г;
шоколадні чіпси - 1 ст.;
цукор - 2 ст.;
яйця - 2 шт.;
вишневий лікер - 3 ст. ложки.
Для вишень:
вишні - 2 ст.;
цукор - 1/2 ст.
Для крему:
сир маскарпоне - 2 ст.;
вершки - 1/2 ст.;
цукрова пудра - 1/2 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо маслом форму для випікання. Просіваємо борошно з сіллю. Розтоплюємо шоколад з додаванням вершкового масла, підсипаємо в суміш цукор і вбиваємо яйця, по одному, швидко замішуючи, щоб білок не згорнувся. Тепер посипаємо суху борошняну суміш і замішуємо тісто. Випікаємо брауні 30-35 хвилин, а потім просочуємо вишневим лікером і залишаємо охолонути.
Для вишень змішуємо ягоди і цукор, варимо їх разом 5 хвилин до м'якості. Повністю охолодити.
Збиваємо вершки до твердих піків, з'єднуємо їх з маскарпоне і цукровою пудрою, збиваємо повторно до утворення гладкої, повітряної і однорідної маси, яка послужить нашому кремом.
Викладаємо крем поверх остиглого коржа брауні, точково розкладаємо ловлення з цукром вишні і прикрашаємо десерт свіжими ягодами. Приємного апетиту!
Брауні з маскарпоне і ганашем - рецепт
Інгредієнти:
Для брауні:
Для ганаша:
Приготування
Духовку розігріваємо до 170°С. Змащуємо форму для випікання невеликою кількістю вершкового масла. Змішуємо вершкове масло з шоколадом і розтоплюємо суміш на водяній бані. Додаємо до шоколаду какао-порошок і цукор, слідом кладемо сир маскарпоне, додаємо яйця, ваніль і збиваємо до однорідності. Переливаємо основу для брауні в підготовлену форму і запікаємо 45-50 хвилин.
Тим часом готуємо ганаш. Заливаємо розкришений шоколад гарячим вершковим маслом з вершками і перемішуємо до повного його розплавлення. Виливаємо ганаш поверх остиглого коржа брауні і залишаємо його застигнути, після чого нарізаємо кубиками.
Шоколадний брауні з маскарпоне і вишнею
Інгредієнти:
Для брауні:
Для вишень:
Для крему:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо маслом форму для випікання. Просіваємо борошно з сіллю. Розтоплюємо шоколад з додаванням вершкового масла, підсипаємо в суміш цукор і вбиваємо яйця, по одному, швидко замішуючи, щоб білок не згорнувся. Тепер посипаємо суху борошняну суміш і замішуємо тісто. Випікаємо брауні 30-35 хвилин, а потім просочуємо вишневим лікером і залишаємо охолонути.
Для вишень змішуємо ягоди і цукор, варимо їх разом 5 хвилин до м'якості. Повністю охолодити.
Збиваємо вершки до твердих піків, з'єднуємо їх з маскарпоне і цукровою пудрою, збиваємо повторно до утворення гладкої, повітряної і однорідної маси, яка послужить нашому кремом.
Викладаємо крем поверх остиглого коржа брауні, точково розкладаємо ловлення з цукром вишні і прикрашаємо десерт свіжими ягодами. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
Брауні з сиром
Брауні - популярний шоколадний десерт, який можна знайти в меню будь-якого кафе. Якщо вам по душі шоколадний пиріг, але хочеться чогось нового, можна
Рецепт тірамісу з маскарпоне
Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
Семіфредо з маскарпоне
Семіфредо - італійське морозиво, яке готується з додаванням сиру та вершків. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих варіантів її створення з
Рецепт брауні з какао
Брауні - це смачний тортик, який готують з додаванням різноманітних фруктів, горіхів. Сьогодні ми докладно розповімо, як зробити шоколадний брауні з
Брауні з вишнею
Брауні - це смачний десерт, який представляє собою щось середнє між шоколадним пирогом і сухим печивом. Начинка всередині пирога виходить тягучим.