Зробити улюблений шоколадний десерт смачніше і тягуче допоможе ніжний сир маскарпоне. З таким апетитним доповненням, перед ще одним шматочком не зможе встояти навіть найдосвідченіший ласун.
Брауні з маскарпоне і ганашем - рецепт
Інгредієнти: Для брауні:
вершкове масло - 1 ст.; гіркий шоколад - 90 г; цукор - 1 ст.; какао-порошок - 1/2 ст.; сир маскарпоне - 1/2 ст.; яйця - 3 шт.; ваніль - 2 ч. ложки; борошно - 1/2 ст.; сіль - 1/4 ч. ложки. Для ганаша:
чорний шоколад - 180 г; вершки - 6 ст. ложки; вершкове масло - 3 ст. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 170°С. Змащуємо форму для випікання невеликою кількістю вершкового масла. Змішуємо вершкове масло з шоколадом і розтоплюємо суміш на водяній бані. Додаємо до шоколаду какао-порошок і цукор, слідом кладемо сир маскарпоне, додаємо яйця, ваніль і збиваємо до однорідності. Переливаємо основу для брауні в підготовлену форму і запікаємо 45-50 хвилин.
Тим часом готуємо ганаш. Заливаємо розкришений шоколад гарячим вершковим маслом з вершками і перемішуємо до повного його розплавлення. Виливаємо ганаш поверх остиглого коржа брауні і залишаємо його застигнути, після чого нарізаємо кубиками.
Шоколадний брауні з маскарпоне і вишнею
Інгредієнти: Для брауні:
борошно - 1 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 250 г; шоколадні чіпси - 1 ст.; цукор - 2 ст.; яйця - 2 шт.; вишневий лікер - 3 ст. ложки. Для вишень:
вишні - 2 ст.; цукор - 1/2 ст. Для крему:
сир маскарпоне - 2 ст.; вершки - 1/2 ст.; цукрова пудра - 1/2 ст. Приготування Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо маслом форму для випікання. Просіваємо борошно з сіллю. Розтоплюємо шоколад з додаванням вершкового масла, підсипаємо в суміш цукор і вбиваємо яйця, по одному, швидко замішуючи, щоб білок не згорнувся. Тепер посипаємо суху
борошняну суміш і замішуємо тісто. Випікаємо брауні 30-35 хвилин, а потім просочуємо вишневим лікером і залишаємо охолонути.
Для вишень змішуємо ягоди і цукор, варимо їх разом 5 хвилин до м'якості. Повністю охолодити.
Збиваємо вершки до твердих піків, з'єднуємо їх з маскарпоне і цукровою пудрою, збиваємо повторно до утворення гладкої, повітряної і однорідної маси, яка послужить нашому кремом.
Викладаємо крем поверх остиглого коржа брауні, точково розкладаємо ловлення з цукром вишні і прикрашаємо десерт свіжими ягодами. Приємного апетиту!