Семіфредо з маскарпоне
Семіфредо - м'яке італійське морозиво, яке готується з додаванням вершків або жирного італійських сирів, начебто рікотти і маскарпоне . У рецептах далі ми приготуємо семіфредо з використанням останнього.
Інгредієнти:
1 стручок ванілі;
молоко - 125 мл;
3 яєчних жовтки;
цукор - 60 г;
чорна смородина - 2 1/2 ст.;
сир маскарпоне - 1 ст.;
гіркий шоколад - 30 г;
фісташки - 2 ч. ложки;
свіжі ягоди для подавання.
Приготування
Розрізаємо стручок ванілі уздовж навпіл і отримуємо насіння. Молоко наливаємо в сотейник і додаємо до нього насіння ванілі. Нагріваємо молоко на середньому вогні, не даючи йому дійти до кипіння.
В окремій мисці з'єднуємо яєчні жовтки з цукром і, не припиняючи інтенсивно помішувати, вливаємо гаряче молоко (насіння ванілі попередньо витягаємо, пропустивши рідина через марлевий фільтр). Даємо молочно-яєчної суміші охолонути.
Тим часом в блендері пюрируем склянку ягід. Щоб вийшло пюре однорідним, протираємо через сито після збивання.
Остиглий крем з яєць і молока збиваємо з сиром маскарпоне, додаємо ягідне пюре, залишилися цілі ягоди і шоколадну крихту. Однорідну суміш розподіляємо по фігурним формочках і ставимо охолонути в холодильнику протягом 3-4 годин. Десерт семіфредо з маскарпоне слід подавати відразу ж з витягу з морозильної камери.
Інгредієнти:
Для семіфредо:
сир маскарпоне - 1 ст.+1 ст. ложка;
жирні вершки - 200 мл;
цукровий пісок - 1 ст. ложка;
щіпка солі;
гіркий шоколад - 45 г;
шоколадне печиво - 8 шт.
Для вишневого соусу:
портвейн - 250 мл;
цукор - 60 г;
сушені вишні - 130 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати семіфредо з маскарпоне, слід зробити соус для нього. У сотейнику доводимо до кипіння портвейн з цукром і уварюють його до третини від початкового об'єму. Додаємо вишні і уварюємо все ще 2 хвилини. Знімаємо соус з вогню, даємо постояти хвилин 10 а потім охолоджуємо в холодильнику ще півгодини.
Для семіфредо збиваємо маскарпоне з вершками , цукровою пудрою і дрібкою солі. Додаємо шоколадну крихту і крихти з печива. Форму накриваємо харчовою плівкою і виливаємо в неї майбутнє морозиво. Даємо десерту застигнути в морозильній камері протягом 50 хвилин, а після подаємо з соусом, відразу ж за витягу з морозильної камери.
Семіфредо з маскарпоне і чорною смородиною
Інгредієнти:
Приготування
Розрізаємо стручок ванілі уздовж навпіл і отримуємо насіння. Молоко наливаємо в сотейник і додаємо до нього насіння ванілі. Нагріваємо молоко на середньому вогні, не даючи йому дійти до кипіння.
В окремій мисці з'єднуємо яєчні жовтки з цукром і, не припиняючи інтенсивно помішувати, вливаємо гаряче молоко (насіння ванілі попередньо витягаємо, пропустивши рідина через марлевий фільтр). Даємо молочно-яєчної суміші охолонути.
Тим часом в блендері пюрируем склянку ягід. Щоб вийшло пюре однорідним, протираємо через сито після збивання.
Остиглий крем з яєць і молока збиваємо з сиром маскарпоне, додаємо ягідне пюре, залишилися цілі ягоди і шоколадну крихту. Однорідну суміш розподіляємо по фігурним формочках і ставимо охолонути в холодильнику протягом 3-4 годин. Десерт семіфредо з маскарпоне слід подавати відразу ж з витягу з морозильної камери.
Рецепт шоколадного семіфредо з маскарпоне
Інгредієнти:
Для семіфредо:
Для вишневого соусу:
Приготування
Перед тим, як приготувати семіфредо з маскарпоне, слід зробити соус для нього. У сотейнику доводимо до кипіння портвейн з цукром і уварюють його до третини від початкового об'єму. Додаємо вишні і уварюємо все ще 2 хвилини. Знімаємо соус з вогню, даємо постояти хвилин 10 а потім охолоджуємо в холодильнику ще півгодини.
Для семіфредо збиваємо маскарпоне з вершками , цукровою пудрою і дрібкою солі. Додаємо шоколадну крихту і крихти з печива. Форму накриваємо харчовою плівкою і виливаємо в неї майбутнє морозиво. Даємо десерту застигнути в морозильній камері протягом 50 хвилин, а після подаємо з соусом, відразу ж за витягу з морозильної камери.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з сиром маскарпоне
Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який має пастоподібну консистенцію. Його досить часто використовують в створенні різних десертів. І
Брауні з маскарпоне
Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
Семіфредо - рецепт
Любите морозиво? А як вам семіфредо? Це домашнє морозиво є представником італійської кухні ласощів. Хочете порадувати дітей, так і самої насолодитися
Рецепт тірамісу з маскарпоне
Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
Тірамісу з полуницею
Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.
Каннолі
Каннолі - це пісочні трубочки, наповнені легким і повітряним кремом. Це популярний італійський десерт, який чудово підійде до чаю в колі сім'ї.