Семіфредо з маскарпоне

Семіфредо з маскарпоне і чорною смородиною
Інгредієнти:
Приготування
Розрізаємо стручок ванілі уздовж навпіл і отримуємо насіння. Молоко наливаємо в сотейник і додаємо до нього насіння ванілі. Нагріваємо молоко на середньому вогні, не даючи йому дійти до кипіння.
В окремій мисці з'єднуємо яєчні жовтки з цукром і, не припиняючи інтенсивно помішувати, вливаємо гаряче молоко (насіння ванілі попередньо витягаємо, пропустивши рідина через марлевий фільтр). Даємо молочно-яєчної суміші охолонути.
Тим часом в блендері пюрируем склянку ягід. Щоб вийшло пюре однорідним, протираємо через сито після збивання.
Остиглий крем з яєць і молока збиваємо з сиром маскарпоне, додаємо ягідне пюре, залишилися цілі ягоди і шоколадну крихту. Однорідну суміш розподіляємо по фігурним формочках і ставимо охолонути в холодильнику протягом 3-4 годин. Десерт семіфредо з маскарпоне слід подавати відразу ж з витягу з морозильної камери.
Рецепт шоколадного семіфредо з маскарпоне
Інгредієнти:
Для семіфредо:

Для вишневого соусу:
Приготування
Перед тим, як приготувати семіфредо з маскарпоне, слід зробити соус для нього. У сотейнику доводимо до кипіння портвейн з цукром і уварюють його до третини від початкового об'єму. Додаємо вишні і уварюємо все ще 2 хвилини. Знімаємо соус з вогню, даємо постояти хвилин 10 а потім охолоджуємо в холодильнику ще півгодини.
Для семіфредо збиваємо маскарпоне з вершками , цукровою пудрою і дрібкою солі. Додаємо шоколадну крихту і крихти з печива. Форму накриваємо харчовою плівкою і виливаємо в неї майбутнє морозиво. Даємо десерту застигнути в морозильній камері протягом 50 хвилин, а після подаємо з соусом, відразу ж за витягу з морозильної камери.
Рекомендуємо добрі рецепти

Торт з сиром маскарпоне
Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який має пастоподібну консистенцію. Його досить часто використовують в створенні різних десертів. І

Брауні з маскарпоне
Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак

Семіфредо - рецепт
Любите морозиво? А як вам семіфредо? Це домашнє морозиво є представником італійської кухні ласощів. Хочете порадувати дітей, так і самої насолодитися

Рецепт тірамісу з маскарпоне
Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо

Тірамісу з полуницею
Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.

Каннолі
Каннолі - це пісочні трубочки, наповнені легким і повітряним кремом. Це популярний італійський десерт, який чудово підійде до чаю в колі сім'ї.