Семіфредо - рецепт
У цій статті ми вам розповімо про десерт семіфредо. Це ласощі є традиційним італійським десертом. Семіфредо - це домашнє морозиво, приготоване особливим чином з додаванням різних наповнювачів.
Інгредієнти:
жирні вершки - 05 л;
яйця - 5 шт.;
сіль - щіпка;
цукрова пудра - 180 г;
темний шоколад - 70 г;
какао для присипки.
Приготування
Для приготування семіфредо спочатку відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки добре збиваємо з цукровою пудрою. А білки збиваємо з додаванням невеликої щіпки солі. Повинна вийти гарна міцна піна. Щоб білки так добре взбились, краще щоб вони були охолодженими. В окремій ємності збиваємо вершки. Потім акуратно змішуємо всі інгредієнти і додаємо натертий на крупній тертці шоколад. Отриману масу розкладаємо по формах (можна використовувати і 1 ємність, наприклад, пластиковий контейнер) і ставимо в морозилку на 2 години. Готове морозиво семіфредо подаємо в креманках, посипавши злегка какао.
Інгредієнти:
вершки 33%-ї жирності - 200 мл;
цукор - 120 г;
ванільний цукор - 1 пакетик;
малина - 100 р.
Приготування
Жовтки зі звичайним і ванільним цукром збиваємо дочиста. В іншому посуді також вершки збиваємо до отримання пишної піни. Інгредієнти з'єднуємо і перемішуємо, продовжуючи збивати. В отриману масу додаємо підготовлені ягоди малини, дуже акуратно перемішуємо, намагаючись їх не пошкодити. Викладаємо вершкову масу у форму і відправляємо в морозилку на кілька годин, а можна і на ніч. Отримане морозиво необхідно подавати у вафельних стаканчиках, а можна і просто в креманках. Зверху його прикрашаємо свіжими ягодами малини.
Інгредієнти:
яйця - 8 шт.;
цукрова пудра - 130 г;
лимон - 1 шт.;
жирні вершки - 100 г;
коньяк.
Приготування
Білки відділяємо від жовтків. Жовтки збиваємо міксером з цукровою пудрою, в отриману масу додаємо натерту на дрібній тертці цедру лимона, туди ж додаємо лимонний сік. Ємність з яєчною масою встановлюємо на водяну баню і продовжуємо збивати, поки маса не стане густою. Тоді можна зняти посуд з вогню, але збивати не припиняємо, поки маса не охолоне. В окремому посуді збиваємо 6 білків, поступово додаємо вершки. У суміш вводимо трохи коньяку або горілки. Це робиться для того, щоб заморожений десерт не кристалізувався. З'єднуємо всі збиті інгредієнти, перемішуємо. А тепер збиваємо 2 білка з додаванням маленької щіпки солі до стану міцної піни. Додаємо цю масу до раніше підготовленої суміші. Перемішуємо акуратно зверху вниз. Виливаємо отриману масу у форму, застелену пекарським папером. Зверху форму можна прикрити плівкою. Відправляємо наш десерт в морозилку мінімум на 2 години. Лимонне семіфредо готово.
Морозиво семіфредо - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування семіфредо спочатку відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки добре збиваємо з цукровою пудрою. А білки збиваємо з додаванням невеликої щіпки солі. Повинна вийти гарна міцна піна. Щоб білки так добре взбились, краще щоб вони були охолодженими. В окремій ємності збиваємо вершки. Потім акуратно змішуємо всі інгредієнти і додаємо натертий на крупній тертці шоколад. Отриману масу розкладаємо по формах (можна використовувати і 1 ємність, наприклад, пластиковий контейнер) і ставимо в морозилку на 2 години. Готове морозиво семіфредо подаємо в креманках, посипавши злегка какао.
Семіфредо з малиною
Інгредієнти:
Приготування
Жовтки зі звичайним і ванільним цукром збиваємо дочиста. В іншому посуді також вершки збиваємо до отримання пишної піни. Інгредієнти з'єднуємо і перемішуємо, продовжуючи збивати. В отриману масу додаємо підготовлені ягоди малини, дуже акуратно перемішуємо, намагаючись їх не пошкодити. Викладаємо вершкову масу у форму і відправляємо в морозилку на кілька годин, а можна і на ніч. Отримане морозиво необхідно подавати у вафельних стаканчиках, а можна і просто в креманках. Зверху його прикрашаємо свіжими ягодами малини.
Лимонне семіфредо
Інгредієнти:
Приготування
Білки відділяємо від жовтків. Жовтки збиваємо міксером з цукровою пудрою, в отриману масу додаємо натерту на дрібній тертці цедру лимона, туди ж додаємо лимонний сік. Ємність з яєчною масою встановлюємо на водяну баню і продовжуємо збивати, поки маса не стане густою. Тоді можна зняти посуд з вогню, але збивати не припиняємо, поки маса не охолоне. В окремому посуді збиваємо 6 білків, поступово додаємо вершки. У суміш вводимо трохи коньяку або горілки. Це робиться для того, щоб заморожений десерт не кристалізувався. З'єднуємо всі збиті інгредієнти, перемішуємо. А тепер збиваємо 2 білка з додаванням маленької щіпки солі до стану міцної піни. Додаємо цю масу до раніше підготовленої суміші. Перемішуємо акуратно зверху вниз. Виливаємо отриману масу у форму, застелену пекарським папером. Зверху форму можна прикрити плівкою. Відправляємо наш десерт в морозилку мінімум на 2 години. Лимонне семіфредо готово.
Рекомендуємо добрі рецепти
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів
Морозиво з йогурту
Хто з нас не любить морозиво? Напевно, таких немає. Це смачне і корисне ласощі можна придбати в будь-якому магазині. Але сьогодні ми детально
Фісташкове морозиво
Фісташкове морозиво - це чудово освіжаючий варіант літнього десерту, який припаде до душі і дорослим, і дітям. А як швидко приготувати ми розповімо в
Торт з малиною
Торт з малиною - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. Варіантів такого ласощі множини. Ми пропонуємо вам у нашій статті
Шоколадне парфе
Парфе - це популярна страва французької кухні, головним компонентом якого є збиті вершки. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне шоколадне
Семіфредо з маскарпоне
Семіфредо - італійське морозиво, яке готується з додаванням сиру та вершків. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих варіантів її створення з