У цій статті ми вам розповімо про десерт семіфредо. Це ласощі є традиційним італійським десертом. Семіфредо - це домашнє морозиво, приготоване особливим чином з додаванням різних наповнювачів.
Морозиво семіфредо - рецепт
Інгредієнти: жирні вершки - 05 л; яйця - 5 шт.; сіль - щіпка; цукрова пудра - 180 г; темний шоколад - 70 г; какао для присипки. Приготування Для приготування семіфредо спочатку відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки добре збиваємо з цукровою пудрою. А білки збиваємо з додаванням невеликої щіпки солі. Повинна вийти гарна міцна піна. Щоб білки так добре взбились, краще щоб вони були охолодженими. В окремій ємності збиваємо вершки. Потім акуратно змішуємо всі інгредієнти і додаємо натертий на крупній тертці шоколад. Отриману масу розкладаємо по формах (можна використовувати і 1 ємність, наприклад, пластиковий контейнер) і ставимо в морозилку на 2 години. Готове морозиво семіфредо подаємо в креманках, посипавши злегка какао.
Семіфредо з малиною
Інгредієнти: вершки 33%-ї жирності - 200 мл; цукор - 120 г; ванільний цукор - 1 пакетик; малина - 100 р. Приготування Жовтки зі звичайним і ванільним цукром збиваємо дочиста. В іншому посуді також вершки збиваємо до отримання пишної піни. Інгредієнти з'єднуємо і перемішуємо, продовжуючи збивати. В отриману масу додаємо підготовлені ягоди малини, дуже акуратно перемішуємо, намагаючись їх не пошкодити. Викладаємо вершкову масу у форму і відправляємо в морозилку на кілька годин, а можна і на ніч. Отримане морозиво необхідно подавати у вафельних стаканчиках, а можна і просто в креманках. Зверху його прикрашаємо свіжими ягодами малини.
Лимонне семіфредо
Інгредієнти: яйця - 8 шт.; цукрова пудра - 130 г; лимон - 1 шт.; жирні вершки - 100 г; коньяк. Приготування Білки відділяємо від жовтків. Жовтки збиваємо міксером з цукровою пудрою, в отриману масу додаємо натерту на дрібній тертці цедру лимона, туди ж додаємо лимонний сік. Ємність з яєчною масою встановлюємо на водяну баню і продовжуємо збивати, поки маса не стане густою.
Тоді можна зняти посуд з вогню, але збивати не припиняємо, поки маса не охолоне. В окремому посуді збиваємо 6 білків, поступово додаємо вершки. У суміш вводимо трохи коньяку або горілки. Це робиться для того, щоб заморожений десерт не кристалізувався. З'єднуємо всі збиті інгредієнти, перемішуємо. А тепер збиваємо 2 білка з додаванням маленької щіпки солі до стану міцної піни. Додаємо цю масу до раніше підготовленої суміші. Перемішуємо акуратно зверху вниз. Виливаємо отриману масу у форму, застелену пекарським папером. Зверху форму можна прикрити плівкою. Відправляємо наш десерт в морозилку мінімум на 2 години. Лимонне семіфредо готово.