Шоколадне парфе
Колір - холодний десерт французької кухні. Один із його обов'язкових інгредієнтів - це збиті вершки . Зараз ми вам розповімо, як готувати шоколадне парфе.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
цукор - 60 г;
жовтки - 1 шт.;
кориця - 05 ч. ложки;
ром - 3 ст. ложки;
гіркий шоколад - 150 г;
вершки для збивання - 250 р.
Приготування
З'єднуємо яйце, цукор, жовток, а потім отриману масу збиваємо на водяній бані до пишноти. Додаємо корицю, ром і, помішуючи, охолоджуємо. Подрібнюємо шоколад розтоплюємо його на водяній бані. Виливаємо його в яєчну масу, знову розмішуємо і охолоджуємо. Вершки збиваємо, додаємо їх до решти інгредієнтів і перемішуємо. Розкладаємо масу по формах і прибираємо в морозилку мінімум на 7 годин. Після цього опускаємо формочки в окріп, щоб парфе легше було витягти, викладаємо їх на блюдо і подаємо до столу.
Інгредієнти:
кукурудзяний крохмаль - 2 ст. ложки;
какао - 1/3 склянки;
цукор - 1/3 склянки;
молоко - 2 склянки;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
темний шоколад - 120 г;
вершки - 1 склянка;
ванільний екстракт - 1/4 ч. ложки;
сіль - щіпка.
Приготування
Змішуємо крохмаль, 1/4 склянки цукру, 1/4 склянки какао та сіль в невеликій каструльці. Поступово вводимо молоко, доводимо до кипіння і варимо, помішуючи, 3 хвилини. Потім знімаємо з вогню, додаємо подрібнений шоколад і масло вершкове. Перемішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною. Перекладаємо її в металеву ємність і швидко охолоджуємо, помішуючи при цьому. Потім збиваємо вершки з ваніліном, цукром, що залишився і какао до стану міцної піни. У креманки викладаємо шарами шоколадну масу і вершки, а зверху притрушиваем какао.
Інгредієнти:
гіркий шоколад - 150 г;
вершки 30%-ної жирності - 05 л;
цукор - 150 г;
вода - 50 мл;
яєчні жовтки - 10 шт.
Приготування
Вливаємо воду в каструлю, доводимо до кипіння, помішуючи, додаємо цукор і кип'ятити, поки він повністю не розчиниться. Потім збиваємо окремо жовтки, поки вони не перетворяться в ясно-жовту масу. Після цього додаємо до неї гарячий сироп і збиваємо до утворення білої пишної маси. Розтоплюємо шоколад на водяній бані.
В окремому посуді збиваємо вершки до густої піни, додаємо в неї яєчно-цукрову суміш і шоколад. Все це акуратно перемішуємо до однорідності. По суті, шоколадне морозиво, парфе готово.
Залишилося тільки відправити його в морозильну камеру до замерзання. І тут можливі два варіанти: можна заморозити всі парфе в одній великій ємності, а коли воно буде готове, розкласти його в порційний посуд за допомогою спеціальної ложки. А потім полити кульки шоколадним сиропом і прикрасити, наприклад, смаженими горішками. А також можна розлити парфе по формах і заморозити в них.
Рецепт шоколадного парфе
Інгредієнти:
Приготування
З'єднуємо яйце, цукор, жовток, а потім отриману масу збиваємо на водяній бані до пишноти. Додаємо корицю, ром і, помішуючи, охолоджуємо. Подрібнюємо шоколад розтоплюємо його на водяній бані. Виливаємо його в яєчну масу, знову розмішуємо і охолоджуємо. Вершки збиваємо, додаємо їх до решти інгредієнтів і перемішуємо. Розкладаємо масу по формах і прибираємо в морозилку мінімум на 7 годин. Після цього опускаємо формочки в окріп, щоб парфе легше було витягти, викладаємо їх на блюдо і подаємо до столу.
Як приготувати шоколадне парфе?
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо крохмаль, 1/4 склянки цукру, 1/4 склянки какао та сіль в невеликій каструльці. Поступово вводимо молоко, доводимо до кипіння і варимо, помішуючи, 3 хвилини. Потім знімаємо з вогню, додаємо подрібнений шоколад і масло вершкове. Перемішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною. Перекладаємо її в металеву ємність і швидко охолоджуємо, помішуючи при цьому. Потім збиваємо вершки з ваніліном, цукром, що залишився і какао до стану міцної піни. У креманки викладаємо шарами шоколадну масу і вершки, а зверху притрушиваем какао.
Шоколадне морозиво, парфе
Інгредієнти:
Приготування
Вливаємо воду в каструлю, доводимо до кипіння, помішуючи, додаємо цукор і кип'ятити, поки він повністю не розчиниться. Потім збиваємо окремо жовтки, поки вони не перетворяться в ясно-жовту масу. Після цього додаємо до неї гарячий сироп і збиваємо до утворення білої пишної маси. Розтоплюємо шоколад на водяній бані.
В окремому посуді збиваємо вершки до густої піни, додаємо в неї яєчно-цукрову суміш і шоколад. Все це акуратно перемішуємо до однорідності. По суті, шоколадне морозиво, парфе готово.
Залишилося тільки відправити його в морозильну камеру до замерзання. І тут можливі два варіанти: можна заморозити всі парфе в одній великій ємності, а коли воно буде готове, розкласти його в порційний посуд за допомогою спеціальної ложки. А потім полити кульки шоколадним сиропом і прикрасити, наприклад, смаженими горішками. А також можна розлити парфе по формах і заморозити в них.
Рекомендуємо добрі рецепти
Парфе з печінки
Парфе - це страва французької кухні, холодний десерт. А ми пропонуємо вам рецепти парфе з печінки. Ніжна закуска, з тонким смаком стане неповторним
Шоколадне морозиво
Любителів шоколадного морозива дуже багато. Якщо ви до них ставитеся, то не варто купувати дане ласощі, а робити його будинку. Рецепти зараз ми вам
Шоколадне суфле
З чого нам тільки не доводилося готувати суфле: з сиру, м'яса, овочів і фруктів, а ось до класичного - шоколадного - так справа і не дійшла. У цій
Шоколадне желе
Дуже ніжне і повітряне ласощі - шоколадне желе, буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане, як морозиво, желе чудово освіжає в літню
Малинове парфе
Парфе - французький вишуканий десерт, який стане прекрасним завершенням святкової трапези. Давайте сьогодні приготуємо малинове парфе з додаванням
Парфе з гранатом
Парфе - популярний французький десерт, який являє собою повітряну вершкову суміш, змішану з ягодами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков,