Вернуться назад Распечатать

Шоколадне парфе

Шоколадне парфе
Колір - холодний десерт французької кухні. Один із його обов'язкових інгредієнтів - це збиті вершки . Зараз ми вам розповімо, як готувати шоколадне парфе.

Рецепт шоколадного парфе


Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 60 г;

  • жовтки - 1 шт.;

  • кориця - 05 ч. ложки;

  • ром - 3 ст. ложки;

  • гіркий шоколад - 150 г;

  • вершки для збивання - 250 р.


  • Приготування
    З'єднуємо яйце, цукор, жовток, а потім отриману масу збиваємо на водяній бані до пишноти. Додаємо корицю, ром і, помішуючи, охолоджуємо. Подрібнюємо шоколад розтоплюємо його на водяній бані. Виливаємо його в яєчну масу, знову розмішуємо і охолоджуємо. Вершки збиваємо, додаємо їх до решти інгредієнтів і перемішуємо. Розкладаємо масу по формах і прибираємо в морозилку мінімум на 7 годин. Після цього опускаємо формочки в окріп, щоб парфе легше було витягти, викладаємо їх на блюдо і подаємо до столу.

    Як приготувати шоколадне парфе?


    Інгредієнти:

  • кукурудзяний крохмаль - 2 ст. ложки;

  • какао - 1/3 склянки;

  • цукор - 1/3 склянки;

  • молоко - 2 склянки;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • темний шоколад - 120 г;

  • вершки - 1 склянка;

  • ванільний екстракт - 1/4 ч. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Змішуємо крохмаль, 1/4 склянки цукру, 1/4 склянки какао та сіль в невеликій каструльці. Поступово вводимо молоко, доводимо до кипіння і варимо, помішуючи, 3 хвилини. Потім знімаємо з вогню, додаємо подрібнений шоколад і масло вершкове. Перемішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною. Перекладаємо її в металеву ємність і швидко охолоджуємо, помішуючи при цьому. Потім збиваємо вершки з ваніліном, цукром, що залишився і какао до стану міцної піни. У креманки викладаємо шарами шоколадну масу і вершки, а зверху притрушиваем какао.

    Шоколадне морозиво, парфе


    Інгредієнти:

  • гіркий шоколад - 150 г;

  • вершки 30%-ної жирності - 05 л;

  • цукор - 150 г;

  • вода - 50 мл;

  • яєчні жовтки - 10 шт.


  • Приготування
    Вливаємо воду в каструлю, доводимо до кипіння, помішуючи, додаємо цукор і кип'ятити, поки він повністю не розчиниться. Потім збиваємо окремо жовтки, поки вони не перетворяться в ясно-жовту масу. Після цього додаємо до неї гарячий сироп і збиваємо до утворення білої пишної маси. Розтоплюємо шоколад на
    Шоколадне парфе
    водяній бані.
    В окремому посуді збиваємо вершки до густої піни, додаємо в неї яєчно-цукрову суміш і шоколад. Все це акуратно перемішуємо до однорідності. По суті, шоколадне морозиво, парфе готово.
    Залишилося тільки відправити його в морозильну камеру до замерзання. І тут можливі два варіанти: можна заморозити всі парфе в одній великій ємності, а коли воно буде готове, розкласти його в порційний посуд за допомогою спеціальної ложки. А потім полити кульки шоколадним сиропом і прикрасити, наприклад, смаженими горішками. А також можна розлити парфе по формах і заморозити в них.