Колір - холодний десерт французької кухні. Один із його обов'язкових інгредієнтів - це збиті вершки . Зараз ми вам розповімо, як готувати шоколадне парфе.
Рецепт шоколадного парфе
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; цукор - 60 г; жовтки - 1 шт.; кориця - 05 ч. ложки; ром - 3 ст. ложки; гіркий шоколад - 150 г; вершки для збивання - 250 р. Приготування З'єднуємо яйце, цукор, жовток, а потім отриману масу збиваємо на водяній бані до пишноти. Додаємо корицю, ром і, помішуючи, охолоджуємо. Подрібнюємо шоколад розтоплюємо його на водяній бані. Виливаємо його в яєчну масу, знову розмішуємо і охолоджуємо. Вершки збиваємо, додаємо їх до решти інгредієнтів і перемішуємо. Розкладаємо масу по формах і прибираємо в морозилку мінімум на 7 годин. Після цього опускаємо формочки в окріп, щоб парфе легше було витягти, викладаємо їх на блюдо і подаємо до столу.
Як приготувати шоколадне парфе?
Інгредієнти: кукурудзяний крохмаль - 2 ст. ложки; какао - 1/3 склянки; цукор - 1/3 склянки; молоко - 2 склянки; вершкове масло - 1 ст. ложка; темний шоколад - 120 г; вершки - 1 склянка; ванільний екстракт - 1/4 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування Змішуємо крохмаль, 1/4 склянки цукру, 1/4 склянки какао та сіль в невеликій каструльці. Поступово вводимо молоко, доводимо до кипіння і варимо, помішуючи, 3 хвилини. Потім знімаємо з вогню, додаємо подрібнений шоколад і масло вершкове. Перемішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною. Перекладаємо її в металеву ємність і швидко охолоджуємо, помішуючи при цьому. Потім збиваємо вершки з ваніліном, цукром, що залишився і какао до стану міцної піни. У креманки викладаємо шарами шоколадну масу і вершки, а зверху притрушиваем какао.
Шоколадне морозиво, парфе
Інгредієнти: гіркий шоколад - 150 г; вершки 30%-ної жирності - 05 л; цукор - 150 г; вода - 50 мл; яєчні жовтки - 10 шт. Приготування Вливаємо воду в каструлю, доводимо до кипіння, помішуючи, додаємо цукор і кип'ятити, поки він повністю не розчиниться. Потім збиваємо окремо жовтки, поки вони не перетворяться в ясно-жовту масу. Після цього додаємо до неї гарячий сироп і збиваємо до утворення білої пишної маси. Розтоплюємо шоколад на
водяній бані.
В окремому посуді збиваємо вершки до густої піни, додаємо в неї яєчно-цукрову суміш і шоколад. Все це акуратно перемішуємо до однорідності. По суті, шоколадне морозиво, парфе готово.
Залишилося тільки відправити його в морозильну камеру до замерзання. І тут можливі два варіанти: можна заморозити всі парфе в одній великій ємності, а коли воно буде готове, розкласти його в порційний посуд за допомогою спеціальної ложки. А потім полити кульки шоколадним сиропом і прикрасити, наприклад, смаженими горішками. А також можна розлити парфе по формах і заморозити в них.