Парфе з печінки
Парфе - це французьке назва холодного десерту. Воно перекладається дослівно як «бездоганний і прекрасний». Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати парфе з печінки і ви самі у всьому переконаєтеся.
Інгредієнти:
печінка куряча - 500 г;
лаванда - 3 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
цибулина - 2 шт.;
вершки - 150 мл;
масло вершкове - 150 г;
спеції.
Приготування
Цибулини і часник чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на вершкове масло, додавши трохи лаванди. Потім обжарку підсолюємо, перемішуємо і перекладаємо на тарілку. У тому ж маслечко готуємо порізану шматочками курячу печінку і поміщаємо її потім в кухонний комбайн. Додаємо пасеровані овочі, спеції, перетворюємо все в однорідну масу і прибираємо в холодильник. Вершки збиваємо міксером до стійкої піни і з'єднуємо з печінковим паштетом. Готове парфе розкладаємо по формах, зверху заливаємо розтопленим вершковим маслом і присипаємо лавандою. Після цього знову відправляємо блюдо в холодильник і залишаємо його там на 12 годин.
Інгредієнти:
печінка качина - 200 г;
масло вершкове - 150 г;
молоко - 1 ст.;
вершки - 05 ст.;
яйце - 1 шт.;
апельсинова цедра - щіпка;
спеції;
майоран - за смаком.
Приготування
Качину печінку замочуємо на 2 години в молоці, а потім обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш розм'якшене вершкове масло, розбиваємо яйце, додаємо терту цедру і майоран. Підсолюємо, перчимо масу по смаку, перемішуємо і розкладаємо парфе в маленькі формочки. Викладаємо їх на деко, наливаємо на дно трохи води і готуємо страву 40 хвилин в розігрітій духовці. Готове парфе охолоджуємо і подаємо на стіл з хлібом і журавлинним соусом.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 250 г;
масло вершкове - 150 г;
зелень чебрецю - 2 ст. ложки;
яєчний жовток - 1 шт.;
спеції;
молоко - 1 ст. ложка;
спеції.
Для парфе:
печінка куряча - 150 г;
вершки жирні - 150 мл;
жовток яєчний - 1 шт.;
віскі або бренді - 1 ст. ложка;
цибулина - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
зелень чебрецю - 1 ст. ложки;
мускатний горіх - щіпка;
спеції.
Приготування
У чашу насипаємо борошно, чебрець, сіль, кладемо холодне масло і подрібнюємо все блендером до стану дрібної крихти. Потім додаємо яєчний жовток, вливаємо молоко і швиденько замішуємо тісто. Формуємо з нього кульку і прибираємо в холодильник приблизно на 1 годину. Потім розкачуємо тісто, викладаємо у форму, наколюємо виделкою, накриваємо листочком пекарської папери і зверху насипаємо вантаж. Випікаємо протягом 15 хвилин при температурі 180°С. Всі інгредієнти для парфе подрібнюємо в блендері до однорідності і виливаємо на готову основу. Випікаємо блюдо 25 хвилин при температурі 120°С і подаємо до столу.
Парфе з курячої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Цибулини і часник чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на вершкове масло, додавши трохи лаванди. Потім обжарку підсолюємо, перемішуємо і перекладаємо на тарілку. У тому ж маслечко готуємо порізану шматочками курячу печінку і поміщаємо її потім в кухонний комбайн. Додаємо пасеровані овочі, спеції, перетворюємо все в однорідну масу і прибираємо в холодильник. Вершки збиваємо міксером до стійкої піни і з'єднуємо з печінковим паштетом. Готове парфе розкладаємо по формах, зверху заливаємо розтопленим вершковим маслом і присипаємо лавандою. Після цього знову відправляємо блюдо в холодильник і залишаємо його там на 12 годин.
Парфе з качиної печінки
Інгредієнти:
Приготування
Качину печінку замочуємо на 2 години в молоці, а потім обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш розм'якшене вершкове масло, розбиваємо яйце, додаємо терту цедру і майоран. Підсолюємо, перчимо масу по смаку, перемішуємо і розкладаємо парфе в маленькі формочки. Викладаємо їх на деко, наливаємо на дно трохи води і готуємо страву 40 хвилин в розігрітій духовці. Готове парфе охолоджуємо і подаємо на стіл з хлібом і журавлинним соусом.
Парфе з курячої печінки з чебрецем
Інгредієнти:
Для тіста:
Для парфе:
Приготування
У чашу насипаємо борошно, чебрець, сіль, кладемо холодне масло і подрібнюємо все блендером до стану дрібної крихти. Потім додаємо яєчний жовток, вливаємо молоко і швиденько замішуємо тісто. Формуємо з нього кульку і прибираємо в холодильник приблизно на 1 годину. Потім розкачуємо тісто, викладаємо у форму, наколюємо виделкою, накриваємо листочком пекарської папери і зверху насипаємо вантаж. Випікаємо протягом 15 хвилин при температурі 180°С. Всі інгредієнти для парфе подрібнюємо в блендері до однорідності і виливаємо на готову основу. Випікаємо блюдо 25 хвилин при температурі 120°С і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паштет з яловичої печінки - рецепт
Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
Паштет з качиної печінки рецепт
Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою
Малинове парфе
Парфе - французький вишуканий десерт, який стане прекрасним завершенням святкової трапези. Давайте сьогодні приготуємо малинове парфе з додаванням
Тарт з малиною
Тарт - це смачний відкритий пиріг, який готують з ягодами і фруктами. Також він може бути овочевим або м'ясним. І сьогодні ми розповімо, як спекти
Шоколадне парфе
Парфе - це популярна страва французької кухні, головним компонентом якого є збиті вершки. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне шоколадне
Парфе з гранатом
Парфе - популярний французький десерт, який являє собою повітряну вершкову суміш, змішану з ягодами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков,