Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Парфе з печінки

Парфе з печінки

17-03-2015, 15:32
1 340
Парфе з печінки
Парфе - це французьке назва холодного десерту. Воно перекладається дослівно як «бездоганний і прекрасний». Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати парфе з печінки і ви самі у всьому переконаєтеся.

Парфе з курячої печінки


Інгредієнти:

  • печінка куряча - 500 г;

  • лаванда - 3 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • цибулина - 2 шт.;

  • вершки - 150 мл;

  • масло вершкове - 150 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Цибулини і часник чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на вершкове масло, додавши трохи лаванди. Потім обжарку підсолюємо, перемішуємо і перекладаємо на тарілку. У тому ж маслечко готуємо порізану шматочками курячу печінку і поміщаємо її потім в кухонний комбайн. Додаємо пасеровані овочі, спеції, перетворюємо все в однорідну масу і прибираємо в холодильник. Вершки збиваємо міксером до стійкої піни і з'єднуємо з печінковим паштетом. Готове парфе розкладаємо по формах, зверху заливаємо розтопленим вершковим маслом і присипаємо лавандою. Після цього знову відправляємо блюдо в холодильник і залишаємо його там на 12 годин.

    Парфе з качиної печінки


    Інгредієнти:

  • печінка качина - 200 г;

  • масло вершкове - 150 г;

  • молоко - 1 ст.;

  • вершки - 05 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • апельсинова цедра - щіпка;

  • спеції;

  • майоран - за смаком.


  • Приготування
    Качину печінку замочуємо на 2 години в молоці, а потім обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш розм'якшене вершкове масло, розбиваємо яйце, додаємо терту цедру і майоран. Підсолюємо, перчимо масу по смаку, перемішуємо і розкладаємо парфе в маленькі формочки. Викладаємо їх на деко, наливаємо на дно трохи води і готуємо страву 40 хвилин в розігрітій духовці. Готове парфе охолоджуємо і подаємо на стіл з хлібом і журавлинним соусом.

    Парфе з курячої печінки з чебрецем


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 250 г;

  • масло вершкове - 150 г;

  • зелень чебрецю - 2 ст. ложки;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • спеції;

  • молоко - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Для парфе:

  • печінка куряча - 150 г;

  • вершки жирні - 150 мл;

  • жовток яєчний - 1 шт.;

  • віскі або бренді - 1 ст. ложка;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • зелень чебрецю - 1 ст. ложки;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • спеції.
  • Парфе з печінки


    Приготування
    У чашу насипаємо борошно, чебрець, сіль, кладемо холодне масло і подрібнюємо все блендером до стану дрібної крихти. Потім додаємо яєчний жовток, вливаємо молоко і швиденько замішуємо тісто. Формуємо з нього кульку і прибираємо в холодильник приблизно на 1 годину. Потім розкачуємо тісто, викладаємо у форму, наколюємо виделкою, накриваємо листочком пекарської папери і зверху насипаємо вантаж. Випікаємо протягом 15 хвилин при температурі 180°С. Всі інгредієнти для парфе подрібнюємо в блендері до однорідності і виливаємо на готову основу. Випікаємо блюдо 25 хвилин при температурі 120°С і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою
    Малинове парфе
    Малинове парфе
    Парфе - французький вишуканий десерт, який стане прекрасним завершенням святкової трапези. Давайте сьогодні приготуємо малинове парфе з додаванням
    Тарт з малиною
    Тарт з малиною
    Тарт - це смачний відкритий пиріг, який готують з ягодами і фруктами. Також він може бути овочевим або м'ясним. І сьогодні ми розповімо, як спекти
    Шоколадне парфе
    Шоколадне парфе
    Парфе - це популярна страва французької кухні, головним компонентом якого є збиті вершки. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне шоколадне
    Парфе з гранатом
    Парфе з гранатом
    Парфе - популярний французький десерт, який являє собою повітряну вершкову суміш, змішану з ягодами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков,